Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dobry telefon komórkowy

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
terenowiec
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) terenowiec » 15.11.2012 23:38

Z tym telefonem to będzie nieco zamieszania. Sam aparat idzie dla mnie. Karta i abonament zostaje w firmie z jakimś bylejakim aparatem. Jak wezmę lumnię, to nie włożę tam żadnej z moich kart. czy bedę musiał z kartą i Lumnią pójść do jakiegoś serwisu, i poprosić o przegranie. Chyba tak, bo każda z kart jest w innej sieci. Trochę zawiłe, ale ta to jest, jak mam urządzenia u 3 operatorów.
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 15.11.2012 23:45

Ale namieszałeś :D
Weźmiesz starą kartę i udasz się do odpowiedniego operatora by wymienił Ci na micro, z zachowaniem numeru oczywiście. Wcześniej jednak się dopytaj ile to kosztuje i zrób sobie kopię kontaktów w komputerze. SIM do telefonu można włożyć samemu. Do tego niepotrzebny jest serwis.
infob
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) infob » 16.11.2012 00:16

Kontakty na karcie SIM?!!! Toż to przeżytek, teraz kontakty trzymamy w obłokach (czy może w chmurze) :lol:
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 16.11.2012 00:25

infob napisał(a):Kontakty na karcie SIM?!!! Toż to przeżytek, teraz kontakty trzymamy w obłokach (czy może w chmurze) :lol:

Oczywiście, że kontakty są zapisane telefonie. Ale terenowiec właśnie telefon chce wymienić :!: Jeśli do tej pory używał starszego modelu (E52 na Symbianie), to ich w chmurze nie zapisze.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 16.11.2012 05:31

terenowiec napisał(a):Z tym telefonem to będzie nieco zamieszania.

Słuchaj, a pytałeś się u źródła, jakie modele są w twoim zasięgu?
To uprościłoby gdybaństwo, jakby okazało się, że oferują ci coś fajnego, a nie wymienionego tutaj :)

Pozdrawiam
terenowiec
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) terenowiec » 16.11.2012 10:24

Waldon z tą oferta nie mam problemu, gdyż w zakresie abonamentu który mam wziąć, jest dużo różnych modeli. Sony Xperie, Nokie Lumie i HTC na górze, a na dole najtańsze aparaty jakie są. Wszystko w zakresie od 1 zł do 50 zł za telefon. Dla mnie to bez różnicy czy zapłacę 1 czy 50. Drobie zaczynają być dopiero telefony typu IPhon czy Nokia 902, 808 itp. One są poza zasięgiem.
Mówiąc jeszcze inaczej i przejrzyściej. Jeżeli nie wezmę jakiegoś telefonu, to zrobią to u mnie w firmie dla siebie, a ja dalej będę miał stary telefon (mam ich łącznie 4 w tym jeden tak stary i brzydki, że wstyd go wyjmować; strasznie obdrapany i poobijany, że po prostu jest nieestetycznym przedmiotem).
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 16.11.2012 10:52

No tak, ale mam bardziej na myśli to, które masz dostępne.

Ja swoje zamawiałem i musiałem tydzień poczekać, a i tak okazało się, że jednego z tych,
co wybrałem, nie ma i nie będzie, o czym pan w sklepie zapomniał mnie poinformować :/

Wiesz, teraz te telefony są już mniej więcej tak podobne do siebie, że najważniejsze to jest żeby ci się podobał
i w ręku dobrze leżał tak naprawdę.

Ja w ten sposób zrezygnowałem z któregoś soniaka i któregoś htc, mimo, że miały doskonałe opinie
i, teoretycznie, powinienem je wziąć, skoro nijak mi się ich nie trzymało.

Lumia jest fajna i, w tym kondoniku, dobrze mi się ja trzyma i obsługuje - jak chcesz to mogę gdzieś wystawić z niej zdjęcia.
Tak samo fajny jest, mz fajniejszy, ten N8 - zdjęcia robi lepsze - wstawiałem to, co dzieciak robił na stadionie, w czasie meczu z RPA w Mazowszu, to możesz zerknąć. Z początku narzekała na Symbiana ale się przyzwyczaiła.
Co do reszty - zasięg, pisanie itd. nie narzeka. Jakby co było to na pewno bym się dowiedział bo zołza pyskata jest i by mi wypominała, że jej wcisnąłem badziewia (miał być dla mnie, ale z tym simem się pokiełbasiło :D).

Mam jeszcze, tylko nie pamiętam symboli, dotykowe LG, tylko bez gorilli, to porażka straszna, mam samsunga, slade'a, to żona narzeka na brak klawiatury, ale ogólnie jest zadowolona, mam taką nokie, z przesuwaną całą górą, a pod spodem jest klawiatura, to bardzo dzieciakowi pasowała i twierdzi, że nie jest wcale gorsza od tej N8.

Tak jak piszesz - jakbyś miał wydać dwa tysia na dziewięćset dwudziestkę, albo iPhone'a czy Galaxy, to pewnie by to wszystko było ważne, ale tak do 50 złotych, to najważniejsze jest, żebyś serwis miał, odpukać ;), blisko :D

Ja mam akurat Nokię i Samsunga pod nosem, więc się na nich opieram :)
terenowiec
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) terenowiec » 16.11.2012 20:20

Wziąłem Lumnię 800. Albo ją zostawię sobie, albo jako nieużywaną sprzedam komuś lub na Allegro. Nie miałem już sił na badanie który by mi najbardziej odpowiadał. Aby przeciąć poszukiwania wziąłem 800-kę i już.
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 16.11.2012 21:11

terenowiec napisał(a):Wziąłem Lumnię 800. Albo ją zostawię sobie, albo jako nieużywaną sprzedam komuś lub na Allegro. Nie miałem już sił na badanie który by mi najbardziej odpowiadał. Aby przeciąć poszukiwania wziąłem 800-kę i już.

Jeżeli zostawisz ją sobie to podziel się wrażeniami z użytkowania.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 16.11.2012 21:37

Po głosie słychać, że już się cieszy :D

Teraz pewnie Zune instaluje ;)
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 16.11.2012 21:40

szkoda że nie wziąłeś 920,chętnie bym kupił, na Ceneo chodzą po 2699
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 16.11.2012 21:55

weldon napisał(a):Po głosie słychać, że już się cieszy :D

A zaraz będzie bujał w obłoku, ups, chmurze :wink:
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 16.11.2012 21:57

podszywacz napisał(a):
weldon napisał(a):Po głosie słychać, że już się cieszy :D

A zaraz będzie bujał w obłoku, ups, chmurze :wink:

pytanie......czy wróci.....żeby się wypowiedzieć - tak czy nie :wink:
terenowiec
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) terenowiec » 17.11.2012 21:38

Na potwierdzenie mojego podejścia do telefonów niech będzie fakt, że Lumia nadal leży w paczce nierozpakowana. Boję się za nią brać, bo stracę 3 dni na czytanie instrukcji. Dlatego poczekam do przyszłego tygodnia. Wówczas będę miał trochę więcej wolnego by się z nią zmierzyć. Już kiedyś tak miałem, że nowy telefon przeleżał w pudełku na półce z 3 miesiące.
Pierwsze wrażenie jest jednak takie, że nie jest tak gigantyczna jak myślałem, co mnie cieszy. Inne spostrzeżenie, że ma duże szkiełko z przodu, które może się mocno rysować w kieszeni, szczególnie gdy będzie w towarzystwie kluczyków od samochodu lub pęku kluczy od domu. Chyba będę musiał kupić jakiś pokrowiec z klapką, by tego uniknąć.
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 17.11.2012 21:41

terenowiec napisał(a):Na potwierdzenie mojego podejścia do telefonów niech będzie fakt, że Lumia nadal leży w paczce nierozpakowana. Boję się za nią brać, bo stracę 3 dni na czytanie instrukcji. Dlatego poczekam do przyszłego tygodnia. Wówczas będę miał trochę więcej wolnego by się z nią zmierzyć. Już kiedyś tak miałem, że nowy telefon przeleżał w pudełku na półce z 3 miesiące.
Pierwsze wrażenie jest jednak takie, że nie jest tak gigantyczna jak myślałem, co mnie cieszy. Inne spostrzeżenie, że ma duże szkiełko z przodu, które może się mocno rysować w kieszeni, szczególnie gdy będzie w towarzystwie kluczyków od samochodu lub pęku kluczy od domu. Chyba będę musiał kupić jakiś pokrowiec z klapką, by tego uniknąć.

Chyba zatem......poczekamy :wink: :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone