Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dobry telefon komórkowy

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 30.11.2012 15:53

terenowiec napisał(a):Weldon, znowu się udało. Myślę, że kilka miesięcy i go w 40% opanuję. Zapisałem się już na lekcie obsługi tego modelu. Wykładowcami będą uczniowie jednej z podstawówek.

Nie słuchaj ich narzekania , ten sprzęt posłuży Ci w wielu wypadach w teren , a satelity wskażą Ci drogę możliwości jest tyle ....
mam HTC Desire HD - następny będzie Lumia 900 , jest największa i najlepsza projektowana na rynek amerykański głównie , choć przyglądam się jeszcze Galaxy 3 , zobaczymy ,do czerwca mam czas.
twister07
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) twister07 » 02.12.2012 13:56

Zdecydowanie Galaxy 3 :) jest boooooski i ma wszystko co trzeba, łącznie z nawigacją. I cropla też śmiga idealnie ;p
A w marcu zapowiadaja 4 - ciekawe czym się będzie różniła?
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 02.12.2012 14:28

Galaxy S3 to dobry wybór - pod warunkiem, że nie masz alergii na logo Samsung (jak ja) :)

Lumia 900 to cegła. Jest strasznie ciężki i przy tym gorzej wykonany niż L800. Ma płaski ekran, wystający na brzegach ponad obudowę, co nie wygląda moim zdaniem zbyt estetycznie. Obecnie najlepszy wybór to chyba Lumie 820 i 920 - "wszystkomające" i dobrze wykonane. Do czerwca na pewno jeszcze stanieją.

Auto_gt a po co wymieniasz Desire HD na nowy? Masz dobry sprzęt... No chyba, że wkurzył Cię już android - co mogę zrozumieć :oczko_usmiech:
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 02.12.2012 15:09

twister07 napisał(a):Zdecydowanie Galaxy 3 :)A w marcu zapowiadaja 4 - ciekawe czym się będzie różniła?

Podobno niczym, graty te same co w SGS III tylko mają dodać rozdzielczość HD ekranu co w tak małym ekranie jest zupełnym bezsensem. Marketing w czystej postaci.

greenrs napisał(a):Galaxy S3 to dobry wybór - pod warunkiem, że nie masz alergii na logo Samsung (jak ja) :)

Też kiedyś miałem alergię na Samsunga i dlatego kupiłem HTC Desire HD, obecnie przesiadka na Nokię Lumię 800 (a właściwie to użytkuję je dalej równocześnie). Obecnie jestem zdania że Samsung robi świetnej jakości sprzęt. Mam laptopa Samsunga, dużo solidniejsze wykonanie niż mój poprzednik HP, mam kuchenkę mikrofalową tej firmy, też jest znakomita.

greenrs napisał(a):Auto_gt a po co wymieniasz Desire HD na nowy? Masz dobry sprzęt... No chyba, że wkurzył Cię już android - co mogę zrozumieć :oczko_usmiech:

Dobry sprzęt ale np. dla mnie strasznie ciężki i ma ostre krawędzie. Kilkunastominutowa rozmowa z tym telefonem przy uchu nie należy do przyjemnych. Gdybym miał wybrać obecnie to zdecydowanie SGS III, z Androidem oczywiście. Nie ma dla mnie lepszego systemu na telefon. Równie łatwy w obsłudze co Windows Phone ale zdecydowanie jest więcej aplikacji pod Androida.
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 02.12.2012 20:06

twister07 napisał(a):Zdecydowanie Galaxy 3 :) jest boooooski i ma wszystko co trzeba, łącznie z nawigacją. I cropla też śmiga idealnie ;p
A w marcu zapowiadaja 4 - ciekawe czym się będzie różniła?

Chm , nawigacja AM EU mam licencję na nią , była precyzyjna na WM6,5 miałem ja na omni , sama omnia się grzała latem i wyłączała ładowanie ,a potem padała ,pomagało chłodzenie klimą jednak ekran malusi był , jeśli zmienię na W7 to znów będę mógł zainstalować AM .

Wiem ,że na andku sa nawigacje ,też je używam , jednak jakoś to nie to samo co AM na windzie .

Nie mam porównania między andkiem , a W7 ,ale mam nawigację AM android i AM na windzie ...

HTC jest niezły ,ciężki , masywny , ciągle chcę mieć większy ekran 8O .
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 03.12.2012 12:57

Dla tych co bez gniazdka, w podróży za Ural albo na pustyni Gobi :wink:

http://technowinki.onet.pl/mobile/budze ... tykul.html
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 11.02.2013 11:28

Jak podłączyć Nokie Lumie 800 pod Zune?

Ni cholery nie pamiętam, jak to zrobiłem na jednym kompie, a potrzebuję to zrobić na drugim.
Zune mi się zainstalował, ale nie wykrywa telefonu :/
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 13.02.2013 21:40

weldon napisał(a):Jak podłączyć Nokie Lumie 800 pod Zune?

Ni cholery nie pamiętam, jak to zrobiłem na jednym kompie, a potrzebuję to zrobić na drugim.
Zune mi się zainstalował, ale nie wykrywa telefonu :/

To powinno działać z automatu. Jeżeli nie działa to kilka razy trzeba odłączyć i podłączyć kabel USB, powinno w końcu załapać ;)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 14.02.2013 15:25

No niestety.
Pół roku tak wtykam, więc, w razie czego, przeinstalowałem Zune i powtykałem jeszcze, ale nie działa :/

Kabel dobry, bo ładuje przez USB i na innym kompie mam komunikację bezproblemu.
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 14.02.2013 16:38

No ciekawe... :? Kiedyś przeczytałem, ze trzeba przeinstalować Zune, ale widzę, że Ty już tak zrobiłeś...

Chyba Windows Phone ciągle nie wyszedł jeszcze ze swoimi dolegliwościami z wieku dziecięcego. :(

Gdzieś też przeczytałem, że może być problem jeśli używasz ESET-a. Ale nie wiem - sam nie sprawdziłem. Nie używam tego badziewia :oczko_usmiech: żartowałem
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 14.02.2013 17:26

ESETa nie mam :/

Przy konfiguracji w domu też mi nie poszło za pierwszym razem, zresztą tylko na jednym kompie mi się udało,
ale pamiętam, że znalazłem w necie, że coś trzeba było zrobić, oprócz połączenia z internetem, żeby zadziałało.

No i właśnie nie mogę sobie przypomnieć, ani nie mogę znaleźć co :/

A, tak przy okazji, nie wiecie, czy można zamienić Symbiana w N8 na coś normalniejszego?
Najlepiej na Androida, ale ostatecznie WP8 tez może być.
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 14.02.2013 17:42

weldon napisał(a):
A, tak przy okazji, nie wiecie, czy można zamienić Symbiana w N8 na coś normalniejszego?
Najlepiej na Androida, ale ostatecznie WP8 tez może być.

No co Ty :?: 8O

Toż symbian jest esencją N8 :!: Po co używać N8, jeśli nie lubisz symbiana?

Poza tym procesor N ósemki mógłby nie podołać androidowi. Ma on trochę wyższe wymagania.

Natomiast WP przy wszystkich swoich ograniczeniach w stosunku do symbiana i andka jest kalekim systemem.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 14.02.2013 18:27

Dzieciakowi jest potrzebny inny system, bo jej aplikacje nie działają,
a przynajmniej nie te, które potrzebuje.

Ta N8 miała być dla mnie, ale mi sima wymienili na micro i zostałem z Lumią, bo BN8 ma zwykłego.
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 14.02.2013 18:34

Najprościej zamienić N8 na jakiegoś androida. Nokia ciągle osiąga dobre ceny na allegro - wszak to kultowy telefon. Za używaną można kupić np. nowego Sony xperia J. Całkiem fajny telefon z 4-ro calowym ekranem i 1GHz procesorem... no i najnowszym androidem.

A z tym sim-em to dziwna sprawa, bo nowe są sprzedawane razem z adapterem pasującym do każdego starego telefonu i dopiero po "wyrwaniu" masz micro sim.
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 14.02.2013 18:42

Z sim-em wyłamywanym, to Sony Xperia owszem.....ale moja Nokia Lumia już miała malusią kartę :(
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone