podszywacz napisał(a):Wydaje mi się że nie masz racji. Nokia Lumia 800 o ile wiem nie jest obsługiwana przez Nokia Suite. Lumia jest obsługiwana przez Zune i prawdopodobnie nie da się zrobić tak jak napisałeś.
Opierałem się na informacji ze strony Nokii. Sam tego nie sprawdzałem bo nie mam Lumii. Zune jest oczywiście lepszym programem do obsługi Lumii ale nie obsługuje starych modeli z innymi systemami.
podszywacz napisał(a):Ja bym zrobił to tak: sprawdź w Nokii E52 gdzie masz zapisane kontakty. Aby to sprawdzić, wyjmij kartę SIM z Nokii E52 i sprawdź czy pomimo wyjęcia karty dalej Ci się kontakty wyświetlają. Jeżeli tak, na bank są zapisane w telefonie a nie na karcie SIM - i oto chodzi. Druga sprawa, z nieaktywnej karty SIM nie możesz dzwonić, natomiast wszystkie dane, SMS-y oraz kontakty są zachowane i nie tracisz ich w chwili dezaktywacji karty. Bez obaw. Jeżeli jakimś cudem kontakty masz zapisane na karcie SIM (w co bardzo wątpię), w niektórych Nokiach była możliwość kopiowania kontaktów z karty SIM do telefonu i odwrotnie. Następnie włączasz Bluetooth-y w obu telefonach i włączasz funkcję "Transfer kontaktów" w Nokii Lumii (opisywałem to w innym poście). Ta aplikacja "za rączkę" poprowadzi Cię do sukcesuTo najprostszy i najszybszy sposób na skopiowanie kontaktów, bez instalowania i podłączania czegokolwiek i to prawdopodobnie niezależnie od tego gdzie masz zapisane kontakty, czy w telefonie czy na karcie SIM.
Jeśli nie ma znaczenia w trakcie transferu gdzie zapisane są kontakty, to po co ma to sprawdzać? Zapisywanie kontaktów w pamięci telefonu daje o wiele większe możliwości. Do każdego kontaktu można przypisać kilka numerów telefonów, adres e-mail, adres domowy, zdjęcie itp. Nie można tego zrobić na karcie sim.

.png)
.png)
Jeśli tak to wyglądało to przepraszam. .png)
.png)