Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dobry telefon komórkowy

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 15.11.2012 13:08

weldon napisał(a):Lumia ma ładowanie przez USB, które na pewno działa w samochodzie.

No to na telefon już się zdecydowałem - teraz tylko jaki samochód?

:oczko_usmiech:
Przepraszam za małe OT.

Pomocny temat bo za chwilę też mnie ten problem spotka.
Nic nie napiszecie o Samsungach (Ace 2, Mini 2)?
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 15.11.2012 13:22

Jacek S napisał(a):Nic nie napiszecie o Samsungach (Ace 2, Mini 2)?

Ja mogę:

Samsung mi się popsuł :/

Ale i tak dłużej działał, niż LG :mrgreen:
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 15.11.2012 13:48

podszywacz napisał(a):aparat fotograficzny w komórce? No po co. Owszem, pięknych zdjęć nie robi a aparatu też nie mamy ciągle przy sobie ale przydał mi się aparat podczas kolizji samochodem i udokumentowania jej. NIE SĄDZĘ ŻE Z TWOJĄ NOKIĄ 6310i BYŁO BY TO MOŻLIWE.
Wymieniać dalej?

Nawigację mam na stałe w samochodzie i nie muszę jej nosić w reklamówce z Tesco. Podobnie jak mały aparat foto który spokojnie czeka sobie w schowku . Innych zdjęć niż te z lustrzanki nie uznaję.
Jeśli coś jest do wszystkiego to znaczy, że niczego nie robi dobrze, a ja potrzebuję doskonałej maszyny do rozmawiania i mam takową. Co do spotkań biznesowych to posiadanie tego właśnie aparatu raczej buduje pozycję niż ją burzy, ale zgadzam się, że na studenckiej prywatce raczej bym tym nie zaszpanował.
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 15.11.2012 13:54

weldon napisał(a):Obrazek ;)

To nie jest Nkokia 6310i tylko Nokia 3310, też niezła, ale trochę trzeszczy jej obudowa.
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 15.11.2012 13:59

realista2 napisał(a):Nawigację mam na stałe w samochodzie i nie muszę jej nosić w reklamówce z Tesco.

Szczęściarz :)

realista2 napisał(a):Podobnie jak mały aparat foto który spokojnie czeka sobie w schowku.

Bał bym się. W Krakówku takie gangi i hordy grasują które opróżniają schowki :)

realista2 napisał(a):Innych zdjęć niż te z lustrzanki nie uznaję.

Ja też. Choć do zrobienia zdjęcia z kolizji czy fotki w sklepie z ceną lub towarem, nie będę taszczył ze sobą lustrzanki :)

realista2 napisał(a):a ja potrzebuję doskonałej maszyny do rozmawiania i mam takową.

Ja też jestem podobnego zdania że mam doskonałą maszynę. Patrz: każdy lubi coś innego :)

realista2 napisał(a):Co do spotkań biznesowych to posiadanie tego właśnie aparatu raczej buduje pozycję niż ją burzy, ale zgadzam się, że na studenckiej prywatce raczej bym tym nie zaszpanował.

Jestem podobnego zdania. Mam tyle lat ile mam i machanie komórką komuś przed oczami mnie nie bawi. Nigdy mnie nie bawiło.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 15.11.2012 14:08

realista2 napisał(a):Co do spotkań biznesowych to posiadanie tego właśnie aparatu raczej buduje pozycję niż ją burzy, ....

To teraz telefonem się buduje pozycję na spotkaniach biznesowych 8O
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 15.11.2012 14:14

Tez tak myślę, że rozbudowany do granic możliwości telefon komórkowy to niepotrzebny gadżet.

Obrazek ;)
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 15.11.2012 14:28

Rysio napisał(a):To teraz telefonem się buduje pozycję na spotkaniach biznesowych

To skrót myślowy i nie należy go rozumieć dosłownie. Dziś telefonem trudno byłoby zrobić wrażenie nawet w przedszkolu, a tym bardziej na spotkaniu biznesowym.
Tu chodzi bardziej o dystans wobec nowomody i docenianie doskonałych rozwiązań z przeszłości. Ustawianie się w kolejce po tanie atrakcje to jest to czego należy unikać w pewnych kręgach i tyle.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 15.11.2012 15:59

realista2 napisał(a):Ustawianie się w kolejce po tanie atrakcje to jest to czego należy unikać w pewnych kręgach i tyle.

U mnie w klasie by nie przeszło.

Pamiętam, jak kiedyś wysłaliśmy rodziców na całą noc do kolejki, bo od rana miała być sprzedasz
i rano pokazaliśmy Pani nasz nowy sprzent, to nam go zabrała, z zazdrości na pewno,
albo jej mąż nie chciał stać w kolejce po nocy i jeszcze uwagi do dzienniczka wpisała,
że się dzwonkami bawimy na lekcji.

Ale dyrektorka, jak jej tata dał taką sama komurkę, jak moja, bo dwie w razie czego kupił,
to objechała panią i kazała nas przeprosić.

No i jeszcze kazała jej kupic coś pożądnego, ale się ulitowałem i jej swoją starą oddałem,
bo już ze cztery miechy miała, a to obciach z taką starą się pokazać.

;)
witpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witpol » 15.11.2012 16:01

Piotruś, te błędy to specjalnie :?: :wink:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 15.11.2012 16:18

witpol napisał(a):Piotruś, te błędy to specjalnie :?: :wink:

W naszej klasie jeszcze nie mamy ortografii ;)

Swoją drogą, to stałem ostatnio przed wyborem czy zmienić dzieciakowi starego lapka na coś nowszego,
czy może zainwestować w jakiś bajerancki tablet.

Trochę mnie zmroziło jak zobaczyłem ceny tych "atrakcyjnych", a tu, przypadek taki,
teść sobie telewizor kupił i mu dołożyli tablet w prezencie - taki gadżet. Goclever to się chyba nazywa.
- no i dał dzieciakowi, bo jemu to już kompletnie niepotrzebne :D

No i okazało się, że ten badziew to całkiem fajny jest.
Muzykę odtwarza, filmy można obejrzeć, książki się czyta, po necie serfuje.
Dołożyłem jej pamięci i nawet to, że tam podobno jakaś stara wersja Androida jest kompletnie nie przeszkadza :)

Nawet, od czasu do czasu, żona to od dzieciaka bierze, żeby sobie w metrze poczytać, albo co obejrzeć.
Tak więc, pewnie te bajeranckie są bardziej bajeranckie, ale taki tani też jest wystarczający :)

Pewnie z komórkami też, ale skoro można w tej samej cenie dostać coś lepszego, co się jak psu buda należy,
to ja bym brał to lepsze ;)

Poza tym, to ja bym się nie przyznawał głośno, że jestem jednym ze sprawców światowego kryzysu,
bo wiadomo, jak ma być dobrze, to musi być obrót, a jak ludzie nie kupują nowego, tylko kiszą te stare,
to prowadzi do załamania gospodarki ;)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 15.11.2012 16:51

podszywacz napisał(a):
VOID napisał(a):Każdy lubi co innego.

Dokładnie. Dla mnie na przykład niezrozumiałe jest hasło typu "dobry telefon bo bateria w nim trzyma x dni". Czy większość z tych osób które tak mówią pracuje na pustyni, w puszczy lub na stacji kosmicznej gdzie ciężko o gniazdko sieciowe, gniazdo USB w komputerze lub gniazdo zapalniczki w samochodzie? Ale nie będę takich ludzi nazywał od razu od "jarmarków" :wink:

Dla mnie atutem telefonu jest przede wszystkim długość trzymania baterii. Trzeba wziąć pod uwagę jak zmienia się pojemność baterii w zależności od temperatury, ile prądu zużywa nadajnik telefonu w zależności od odległości od przekaźnika i miejsca nadawania. Bywam często po kilka dni w terenie z namiotem i w rowerku nie mam wejścia na zapalniczkę :( więc w razie "w" muszę mieć na co liczyć :lol: , a swoją drogą wspominam swój pierwszy telefon gdzie można było włożyć paluszki zamiast oryginalnej baterii i to mi się bardzo podobało. A teraz wszędzie czy w aparatach czy odtwarzaczach mp.3 są specjalne wewnętrzne akumulatorki i jak je diabli wezmą bez serwisu się nie obejdzie.
Akurat tak się składa, że Nokia ma doskonałe baterie. Osobiście używam kolejnej Nokii tym razem 5310 music xpress i jej pozostałymi zaletami (w temacie telefonu obcy jest mi szpan) jest możliwość podłączenia normalnych słuchawek (niezła jakość dźwięku), slot na kartę i robi niezłe zdjęcia. Jak dla mnie ma za dużo innych bajerów, którymi nie zaprzątałem sobie głowy. Jak ktoś wcześniej napisał im więcej bajerów i większy ekran tym prądożerność wzrasta.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 15.11.2012 17:10

realista2 napisał(a):
Rysio napisał(a):To teraz telefonem się buduje pozycję na spotkaniach biznesowych

To skrót myślowy i nie należy go rozumieć dosłownie. Dziś telefonem trudno byłoby zrobić wrażenie nawet w przedszkolu, a tym bardziej na spotkaniu biznesowym.
Tu chodzi bardziej o dystans wobec nowomody i docenianie doskonałych rozwiązań z przeszłości. Ustawianie się w kolejce po tanie atrakcje to jest to czego należy unikać w pewnych kręgach i tyle.

Dlatego osobiście mam głęboko co jest modne a co jest doceniane. Wybrałem Xperię Arc S bo taką między innymi miałem do wyboru w promocji a poza tym mogę z niej zadzwonić, zrobić zdjęcie, mam dostęp do internetu jak czekam na dzieciaka jak jest na angielskim albo leżę na tapczanie i nie chce mi się do biurka zasiadać. Bateria jest w nim do dupy bo dziennie trzeba ładować, ale nie widzę w tym problemu, bo na noc podłączam do ładowarki i do wieczora wytrzymuje. Ładowarkę mam w razie czego w aucie i pracy jakby zaszła potrzeba, za to mogę se pograć w angrybirda albo włączyć rejestrator trasy jak z córą jadę na wycieczkę rowerową.

Czy jest mi to potrzebne ? Niekoniecznie, podobnie jak Tobie przy zakupie nie było potrzebne auto z wbudowaną navi, bo wiadomo, że najlepsze auta przestali produkować dobrych 25-30 lat temu 8)
terenowiec
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) terenowiec » 15.11.2012 17:26

Pewnie wiecie o tym, ale w salonach sieciowych nie ma do wyboru 300 nowych modeli. Jest ich kilkanaście, może kilkadziesiąt. Niestety, albo stety, większość z tej gruby to dotykowce. W moim przypadku abonament będzie ściśle określony i nie ma potrzeby zwiększania ilości minut. 65 zł i 650 minut. Jeden abonament w dół, jest już mocno niekorzystny pod względem ilości minut, coś koło 220 minut.
Jak się okazało dzisiaj, mój wspólnik kupił 3 miesiące temu Nokię N8. Jest z niej średnio zadowolony i mówi, że jak ją chcę, to on chętnie się zamieni na Lumię 800, którą bym wziął. Uważa, że L800 jest dużo lepsza od N8.
Pozostaje jeszcze taki telefon jak HTC HD2. Ponoć jest dobry i dość długo trzyma w nim bateria, a i kartę SIM można włożyć.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 15.11.2012 17:30

Właśnie od tego powinieneś zacząć. Określ jakie modele masz dostępne w ramach promocji i na które Cię "stać". Ja sobie założyłem że więcej niż 100zł. na telefon nie wydam. Skończyło się na 99+VAT ale tyle jeszcze przebolałem :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone