.png)
.png)
.png)
.png)
weldon napisał(a):No właśnie - dość poważny to ten, że musisz wszystko wklepać sobie na piechotę, bo zmienią ci SIM na micro SIM.
.png)
terenowiec napisał(a):Czym prostszy tym lepszy. Oczywiście głupio dziś cofać się do aparatów sprzed 10 lat (bo takie też można kupić). Na półce w salonie telefonów jest dużo. Za najdroższe będę musiał dopłacić, ale większość mam za złotówkę lub najwyżej kilkadziesiąt zł.
Jak wspomniałem, u mnie telefon w 99% służy do rozmawiania. Androidy, Jowisze, WRC i HTC xmedia to dla mnie czarna magia, z której nie będę korzystał - znam siebie. Przede wszystkim sprawne narzędzie do rozmowy. Aparat foto, dyktafon ma prawie każdy, dobra bateria, dobry zasięg.
Pytam o ten dotykowy, bo są to modele bardziej na czasie. Dziś, kiedy jestem na spotkaniach "biznesowych", jak wyjmuję swój telefon, to jest to najstarsza sztuka w sali. A z każdym rokiem przepaść będzie się powiększać. Głupio przedłużając umowę brać najtańszy model jaki jest w salonie, skoro można za tę samą złotówkę wziąć coś lepszego i nowszego.
Wspólnik ma Samsunga Galaxsy jakiegoś tam, i jest tak zły na niego, że chętnie by rzucił nim za psami. Przerywa rozmowy i traci zasięg.
I jeszcze jedno, czy zwyczajne karty SIM, takie sprzed 5 lat, można wyjąć z jednego telefonu i włożyć do takich nowych dotykowców typu Lumia 800?
.png)
podszywacz napisał(a):Jeżeli dobrze Cię zrozumiałem, chodzi Ci o kopiowanie kontaktów ze starego telefonu? Bo jeżeli tak to nie stanowi to żadnego problemu, jeżeli stary telefon jest wyposażony w Bluetooth to Nokia Lumia 800 ma funkcję kopiowania kontaktów, nawet z telefonu innej marki (ja kopiowałem z HTC Desire HD). Skopiowało mi kontakty ze zdjęciami, telefonami, adresami mailowymi i pocztowymi.
.png)
weldon napisał(a):Ty sobie radzisz z Zune i tymi podkastami?
Jakaś ciemna magia z tym.
Najpierw nie mogłem tego zainstalować, potem wgrywanie czegokolwiek, czy próba jakiejś sensownej konfiguracji muzyki i kontaktów okazała się całkowitą klapą, więc teraz się ograniczam tylko do zgrywania zdjęć z aparatu - nawet nie wiem jak je potem usunąć, oprócz ręcznego wskazywania
.png)
realista2 napisał(a):Od lat używam Nokię 6310i i musiałbym na głowę upaść żeby zamienić prawdziwy telefon na jarmarczno-tandetną zabawkę z dotykowym ekranem dla młodzieży.
.png)
.png)
VOID napisał(a):Każdy lubi co innego.
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.