Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

developerka cro.pl

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
sito_zabrze
Cromaniak
Re: developerka.cro.pl

Postnapisał(a) sito_zabrze » 09.04.2021 20:50

alechandro napisał(a):
wikol napisał(a):Polecam wynajem okazjonalny przy pomocy notariusza. Różne rzeczy się słyszy.
Ja tak wynająłem, śpię spokojnie. W Polsce prawo jest przeciwko właścicielowi mieszkania.

Wynajem okazjonalny także jest bardzo wadliwy, nie ma bezpiecznego sposobu na wynajem mieszkania więc nie możesz spać spokojnie. Osoba, która złożyła oświadczenie, że po zakończeniu umowy przyjmie najemcę do siebie, zmienia zdanie i leżysz kwicząc. To ostatnimi czasy stało się plagą, bardzo dziurawy system i cwaniaki najemcy o tym wiedzą. Każdy notariusz Ci to powie, na co dzień mam z tym do czynienia.

A wracając do tematu nie wiem dlaczego taka moda na domy jest, przecież to kula u nogi. Miałem okazję nabyć dom ale wolałem mieszkanie 92 metry. Wszystko zrobią, wszystko naprawią, komfort na ostatnim piętrze i bardzo dyskretny duży balkon z widokiem na piękny przedwojenny wiadukt. I dom i mieszkanie ma plusy i minusy ale nie można powiedzieć, że dom jest lepszy. Zależy co kto lubi.

U nas nie robią nic tylko biorą kasę.....
https://goo.gl/maps/3fyY1FgwKnyvwuNX7 8O co miesiąc prawie 6 stówek , fotka z 2012r ale nic sie nie zmieniło
piekara114
Opiekun działu

Postnapisał(a) piekara114 » 09.04.2021 20:56

To już chyba zależy od wspólnoty, spółdzielni. Ja mam wspólnotę, jedwn blok i 45 mieszkań, sami decydujemy co się robi i w jaki sposób. W sumie z remontowego kasa na wszystko jest, jeszcze zostaje na większe inwestycje.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.04.2021 20:57

No ok, w moim mieście są piękne osiedla i budują nadal bo jest popyt. Ja mieszkam z budynku z 2013 roku od 7 lat. Ogrzewanie naturalnie miejskie bo innego nawet nie brałem pod uwagę.
fly
Cromaniak

Postnapisał(a) fly » 09.04.2021 21:01

...a grillować możesz na tarasie/balkonie?
pomidora, jabłko zerwać, a co z poranną rosą...?
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.04.2021 21:07

fly napisał(a):...a grillować możesz na tarasie/balkonie?

A czy chciałbym to robić ? Mnie grillowanie nigdy nie pociągało :wink:
Nawet na urlopie mając grilla obok nigdy go nie rozpalałem.
fly
Cromaniak

Postnapisał(a) fly » 09.04.2021 21:10

...miałem jeszcze napisać o wędzarniku i basenie, oraz o gardenparty dla dzieciaka na urodziny... jak sama nazwa wskazuje w ogrodzie,
...bo jak widzę jabłek nie lubisz? :wink:
Wszystko ma swoje plusy dodatnie i ujemne :D
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.04.2021 21:23

Już to pisałem, co kto lubi...ile czasu dziecko spędzi w przydomowym ogródku skacząc na trampolinie ? Moja córka ciągnie mnie na plac zabaw lub do parku. A jeżeli miałbym sąsiada na 8 arowej działce co wędzi i grilluje regularnie to...nie poczuj się urażony ale między innymi właśnie z tych powodów wolę mieszkanie ;)
Obok mam sklepy, przedszkole, szkołę, przychodnię, aptekę i nie muszę zima odśnieżać ale jak już stwierdziłem - dyskusja nie ma sensu bo i to i to jak zauważyłeś ma swoje + oraz -. Znam też i osoby, które szybko po latach marzeń "wyleczyli się" z domu i wrócili do mieszkania w mieście (mieszkaniu).
Ostatnio edytowano 09.04.2021 21:36 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
sito_zabrze
Cromaniak

Postnapisał(a) sito_zabrze » 09.04.2021 21:34

fly napisał(a):Zarówno kable, jak i ogrzewanie wodne można zrobić bez wylewki.

Rozwiniesz ?
fly
Cromaniak

Postnapisał(a) fly » 09.04.2021 21:36

alechandro napisał(a):Już to pisałem, co kto lubi...ile czasu dziecko spędzi w przydomowym ogródku skacząc na trampolinie ? Moja córka ciągnie mnie na plac zabaw lub do parku. A jeżeli miałbym sąsiada na 8 arowej działce co wędzi i grilluje regularnie to...nie poczuj się urażony ale między innymi właśnie z tych powodów wolę mieszkanie ;)
Obok mam sklepy, przedszkole, szkołę, przychodnię, aptekę i nie muszę zima odśnieżać ale jak już stwierdziłem - dyskusja nie ma sensu bo i to i to jak zauważyłeś ma swoje + oraz -. Znam też i osoby, które szybko po latach marzeń "wyleczyli się" z domu i wrócili do mieszkania w mieście.

...a ja nawet dwie szkoły, też nie odśnieżam, a ponadto basen , halę sportową, boisko z podgrzewaną murawą i halę lodowiskową...no 6 kilometrów,
...no i dom też może być w mieście... :lol:
fly
Cromaniak

Postnapisał(a) fly » 09.04.2021 21:42

sito_zabrze napisał(a):
fly napisał(a):Zarówno kable, jak i ogrzewanie wodne można zrobić bez wylewki.

Rozwiniesz ?

system SpeedUp Danfoss-a naspecjalnych matach ze styropianu pokrytego warstwą aluminium
...podobne maty i kabel grzewczy.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.04.2021 21:45

Dlatego poprawiłem swój post aby było jasne...ale ok, nie przekonasz mnie...jeden woli góry, drugi morze i nie przekonasz tego jak i tego, że to jest lepsze :wink:
sito_zabrze
Cromaniak

Postnapisał(a) sito_zabrze » 09.04.2021 21:46

alechandro napisał(a):Już to pisałem, co kto lubi...ile czasu dziecko spędzi w przydomowym ogródku skacząc na trampolinie ? Moja córka ciągnie mnie na plac zabaw lub do parku. A jeżeli miałbym sąsiada na 8 arowej działce co wędzi i grilluje regularnie to...nie poczuj się urażony ale między innymi właśnie z tych powodów wolę mieszkanie ;)
Obok mam sklepy, przedszkole, szkołę, przychodnię, aptekę i nie muszę zima odśnieżać ale jak już stwierdziłem - dyskusja nie ma sensu bo i to i to jak zauważyłeś ma swoje + oraz -. Znam też i osoby, które szybko po latach marzeń "wyleczyli się" z domu i wrócili do mieszkania w mieście (mieszkaniu).

My mamy inaczej. Wędzą nas kominy z familoków....

W miejscu gdzie kupiliśmy działkę będzie 56 domów, większość osób to ludzie z dziećmi.... Myślę że nie będzie nudno.

Jak ja byłem dzieckiem to przed blokiem i na klatce zawsze były gry i zabawy. A wizyty u sąsiadów były normą. Nasz młody nie ma żadnego kolegi w bloku mimo że jest kilka dzieci. Każdy sąsiad tylko dzień dobry i tyle....

Do odśnieżania będę miał 20 mkw czyli tyle ile zajmuje 2 auta. Odległość od sklepów im większa tym lepsza. Uciekamy od zgiełku, pośpiechu ludzi,
fly
Cromaniak

Postnapisał(a) fly » 09.04.2021 21:55

sito_zabrze napisał(a):Jak ja byłem dzieckiem to przed blokiem i na klatce zawsze były gry i zabawy. A wizyty u sąsiadów były normą. Nasz młody nie ma żadnego kolegi w bloku mimo że jest kilka dzieci. Każdy sąsiad tylko dzień dobry i tyle....

Do odśnieżania będę miał 20 mkw czyli tyle ile zajmuje 2 auta. Odległość od sklepów im większa tym lepsza. Uciekamy od zgiełku, pośpiechu ludzi,

...jak ja byłem dzieckiem... to nie np. było kawy, albo inaczej dostawa kawy była w czwartki i nieziemskie kolejki, ale sąsiadka miała rodzinę w NRF ...i żeby nie przedłużać...zawsze w sobotę przychodziła do mojej mamy na kawę, tzn. parzyła kawę w swoim w mieszkaniu na trzecim piętrze i schodziła na parter do nas...
A propo's....który domek wybrałeś?
Ostatnio edytowano 09.04.2021 21:57 przez fly, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.04.2021 21:56

Kiedyś były inne czasy, wiem doskonale o czym piszesz dlatego kiedyś było jakoś tak fajniej...teraz lapek, tablet, smartfon zastępują to co my kiedyś robiliśmy.
fly
Cromaniak

Postnapisał(a) fly » 09.04.2021 21:59

...tylko powiedz mi...jak my mogliśmy się obejść bez tych żeczy?...i przeżyć bez Google itp?
Technologia miała ułatwić kontakty, a chyba nie do końca się to udało.
Anyway...to były czasy
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone