Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

developerka cro.pl

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piekara114
Opiekun działu
Re: Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Postnapisał(a) piekara114 » 08.04.2021 14:02

sito_zabrze napisał(a):
piekara114 napisał(a):Na 47 m 3 pokoje? To malutkie muszą być....
Ja na tej powierzchni mam 2 całkiem spore i wygodne. Plus kuchnia osobna i jak na stare budownictwo dość spora.

Salon z otwartą kuchnią 22mkw , pokój 8mkw , pokój 9mkw , łazienka 3mkw, przedpokój 5mkw , plus balkon. Małe ale bardzo dobry układ, żadne pomieszczenie nie jest przechodne
To teraz jasne, bo myślałam że na tym metrażu masz standardowe 3 pokoje i kuchnie. M4 to 3 pokoje + osobna kuchnia z oknem, taki dawny opis....
sito_zabrze
Cromaniak

Postnapisał(a) sito_zabrze » 08.04.2021 14:17

piekara114 napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):
piekara114 napisał(a):Na 47 m 3 pokoje? To malutkie muszą być....
Ja na tej powierzchni mam 2 całkiem spore i wygodne. Plus kuchnia osobna i jak na stare budownictwo dość spora.

Salon z otwartą kuchnią 22mkw , pokój 8mkw , pokój 9mkw , łazienka 3mkw, przedpokój 5mkw , plus balkon. Małe ale bardzo dobry układ, żadne pomieszczenie nie jest przechodne
To teraz jasne, bo myślałam że na tym metrażu masz standardowe 3 pokoje i kuchnie. M4 to 3 pokoje + osobna kuchnia z oknem, taki dawny opis....

Niestety jesteś w błędzie :mrgreen:

To M4 w dosłownym tego słowa znaczeniu
Budowane za Gierka
3 pokoje, plus kuchnia , wszystko z oknami
Poprzedni właściciel wyburzył ścianę między kuchnią a pokojem balkonowym robiąc ją otwartą.
fly
Cromaniak
Re: developerka.cro.pl

Postnapisał(a) fly » 08.04.2021 18:18

...a wracając do ogrzewania, to że nie masz gazu nie znaczy że nie możesz go mieć...że tak powiem.
sito_zabrze
Cromaniak

Postnapisał(a) sito_zabrze » 09.04.2021 09:31

fly napisał(a):...a wracając do ogrzewania, to że nie masz gazu nie znaczy że nie możesz go mieć...że tak powiem.

Przecież gaz to paliwo kopalne a od nich ma się odchodzić. Wiem ze można kupić butle i wkopać ją do ziemi ale :

https://zabrze.com.pl/i,zabrze-wybuch-g ... 39237.html

To na osiedlu na którym kiedyś mieszkałem :roll:
Zobacz jak ładnie wybrzuszyło płyty betonowe z elewacji 8O :roll:
Nefer
Koneser

Postnapisał(a) Nefer » 09.04.2021 09:55

wikol napisał(a):U mnie patodeweloperka w rozkwicie. Klitka za 530k, garaż 30k, piwnica 15k, z wykończeniem robi się lekko 650k..i to tylko dwa pokoje.
Za tylko trzy pokoje ponad 600k w stanie surowym nie licząc dodatków. 4 pokoje ponad 870k bez dodatków.
Dziękuję za takie ceny mieszkań.

Daj spokój, cena kosmos, a do metra, które często powoduje/powodowało wzrost ceny, raczej daleko (nie w zasięgu pieszego dojścia).
Podobno także w okolicach Lazurowej, gdzie już jakiś czas temu rozwinęła się na dużą skalę deweloperka po zachodniej stronie ulicy, ceny są z kosmosu, bo tam kiedyś 2. linia metra dojedzie.
piekara114
Opiekun działu

Postnapisał(a) piekara114 » 09.04.2021 10:14

Większość źródeł ciepła może doprowadzić do pożaru....
marze_na
Koneser

Postnapisał(a) marze_na » 09.04.2021 10:18

Biznes Insider pisał dzisiaj powołując się na danie z BIK, że w marcu odnotowano największy popyt na kredyty hipoteczne od 10 lat.
Drogo nie drogo, mieszkania sprzedają się dobrze.
sito_zabrze
Cromaniak

Postnapisał(a) sito_zabrze » 09.04.2021 10:27

piekara114 napisał(a):Większość źródeł ciepła może doprowadzić do pożaru....

Z pożaru mając odpowiednie czujniki i oczywiście szczęście można się ewakuować. Przy wybuchu gazu już tak średnio...
sito_zabrze
Cromaniak

Postnapisał(a) sito_zabrze » 09.04.2021 10:30

marze_na napisał(a):Biznes Insider pisał dzisiaj powołując się na danie z BIK, że w marcu odnotowano największy popyt na kredyty hipoteczne od 10 lat.
Drogo nie drogo, mieszkania sprzedają się dobrze.

Nasza pośredniczka mówiła że dawno nie miała takiego żniwa :mrgreen:

No ale co się dziwić, kase jak ktoś ma na koncie to traci, ludzie zaczęli inwestować. Trzymając w banku 0,5 mln nic nie zarobisz, kupując nieruchomość raz że zarobisz na wynajmie to jeszcze nie stracisz włożonego kapitału ( przynajmniej teoretycznie )
marze_na
Koneser

Postnapisał(a) marze_na » 09.04.2021 10:43

sito_zabrze napisał(a):Nasza pośredniczka mówiła że dawno nie miała takiego żniwa

Ja prowadzę księgowość dla dewelopera. Dawno tyle pracy przy umowach nie miałam :mrgreen: .
piekara114
Opiekun działu

Postnapisał(a) piekara114 » 09.04.2021 10:57

Z tym wynajmem to teraz w dużych miastach problem. W Krakowie mieszkania po studentach stoją puste, teraz nie robią castingów na lokatorów lecz wynajmujący piszą, szukam pokoju za 500 zł w okolicy X, czekam na oferty.... I może być problem spłacić kredyt z najmu.
W mniejszych miejscowościach, gdzie niedobór mieszkań, jak u mnie, takich rzeczy nie ma.
sito_zabrze
Cromaniak

Postnapisał(a) sito_zabrze » 09.04.2021 11:00

Ja trzymam na OKO w chwili obecnej 23k , dzisiaj mi wskoczył zysk , całe 96gr minus 19gr podatku Belki , szaleństwo :mrgreen:

- Czy gdybym miał 200k to kupiłbym mieszkanie na wynajem albo 2 tanie działki budowlane jako inwestycje ?

- Tak :wink:
sito_zabrze
Cromaniak

Postnapisał(a) sito_zabrze » 09.04.2021 11:05

piekara114 napisał(a):Z tym wynajmem to teraz w dużych miastach problem. W Krakowie mieszkania po studentach stoją puste, teraz nie robią castingów na lokatorów lecz wynajmujący piszą, szukam pokoju za 500 zł w okolicy X, czekam na oferty.... I może być problem spłacić kredyt z najmu.
W mniejszych miejscowościach, gdzie niedobór mieszkań, jak u mnie, takich rzeczy nie ma.

Znajomi wynajmują 2 mieszkania w Gliwicach ( też miasto studentów ) i od 8 lat nie mają problemu z wynajmem . Duże miasto przyciąga nie tylko studentów, ja dając ogłoszenie miesiąc temu o wynajmie kawalerki odebrałem kilkanaście telefonów od Ukraińców. Jednemu byłem nawet bliski wynająć ale niestety on sam wybrał ciut większe mieszkanie w tej samej dzielnicy
Habanero
zbanowany

Postnapisał(a) Habanero » 09.04.2021 11:50

sito_zabrze napisał(a):
piekara114 napisał(a):Z tym wynajmem to teraz w dużych miastach problem. W Krakowie mieszkania po studentach stoją puste, teraz nie robią castingów na lokatorów lecz wynajmujący piszą, szukam pokoju za 500 zł w okolicy X, czekam na oferty.... I może być problem spłacić kredyt z najmu.

Znajomi wynajmują 2 mieszkania w Gliwicach ( też miasto studentów ) i od 8 lat nie mają problemu z wynajmem . Duże miasto przyciąga nie tylko studentów, ja dając ogłoszenie miesiąc temu o wynajmie kawalerki odebrałem kilkanaście telefonów od Ukraińców. Jednemu byłem nawet bliski wynająć ale niestety on sam wybrał ciut większe mieszkanie w tej samej dzielnicy

Zgadzam się z tym co napisała piekara114. We Wrocławiu ceny wynajmu lecą na łeb i jest dużo większa podaż niż popyt.
Za ile można wynająć sito zabrze Twoje mieszkanie , jeśli to nie tajemnica ?
piekara114
Opiekun działu

Postnapisał(a) piekara114 » 09.04.2021 11:56

Gliwice a Kraków czy Wrocław to przepaść pod kątem najmu. Zwłaszcza cen.
W Krk pokój dla studenta w mieszkaniu z 3 pokojami i osobna kuchnią (bo takie najmy dominowały) to koszt 800-1200 zł z mediami (w zależności od lokalizacji), a cena mieszkania to 400 tys, z ratą ok 1700 zł +media, czynsz. Teraz trudno za 500 zł wynająć, bo wynajmujących jest duzoooo mniej, więc kredyt na mieszkanie trudno spłacić.
Wynajem rodzinom jest obarczony pewnym ryzykiem, studenci byli pewniejszą opcją. Wynajem biznesowy teraz padł, turystyczny też, osoby pracujące w korpo przeszli na zdalną i w dużej mierze młodzi pracownicy wrócili do rodziców, bo miejsce pracy nie ma znaczenia, a oszczędniści znaczne.
W Krakowie pełno ogłoszeń....
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone