WIBOR teraz super niski, ale pewnie w ciągu roku, dwóch zacznie rosnąć, a z nim i rata.... Ja mam kredyt z WIBOR3M (jak brałam wynosił 6,3%), co jest o tyle fajne, że szybko widać było spadek rat... teraz chyba dają kredyty na WIBOR6M, więc teraz lepiej, bo dłużej niższa rata??sito_zabrze napisał(a):Marża 2,15%marze_na napisał(a):Z ciekawości zapytam - jaka marża przy oprocentowaniu?sito_zabrze napisał(a):Wyrok na 30 lat podpisany wczoraj
Wibor 0,25%
Jeśli mogę coś podpowiedzieć: jak masz ratę 1350, wpłacaj na rachunek 1400 czy 1500 plus jakieś nadwyżki, odłożysz i będziesz mieć bufor, pod kątem bezpieczeństwa finansów warto mieć zabezpieczenie o równowartości min. 3-5 rat (w zależności od wysokości raty, dochodów i wydatków stałych), wtedy jak coś się dzieje większego to spokojnie 3/5 rat "same się spłacą"....
Czasami nie ma wyjścia... mi aż tak nie przeszkadzają.... A karta kredytowa to też kredyt....bluesman napisał(a):Odważny jesteśja nie lubię kredytów
Z rana się wkurzyłam, dziś już miało być bez śniegu, a tu wszystko dookoła białe.....i cały czas sypie....bluesman napisał(a):Zasypało nas na biało![]()

.png)
.png)
.png)