Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy ktoś jechał tą drogą ?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Adam.B
Cromaniak
Czy ktoś jechał tą drogą ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 20.01.2009 20:48

wiitam czy ktoś opisałby mi w jakim stanie jest droga i ogólnie dojazd
http://www.viamichelin.pl/viamichelin/p ... ndemnite=0
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.01.2009 21:14

Jedź spoko Adam, droga asfaltowa, trochę kręta (ale w tamtym rejonie tak mają), jechałem kilka razy w różne strony, bo do Ljubuski'ego w Bośni jeździłem na zakupy (wszystko 25 % taniej niż w HR). Fajna jest tez opcja przejazdu przez inne przejście graniczne na trasie Vrgorac - Vitina, tamtędy też polecam. Przebojem jest tu oczywiście odcinek od Makarskiej do Vrgoraca, gdzie w pewnym miejscu jedzie się kilkaset metrów w pionie nad Jadranką (nad Drasnicami i Podgorą).
Wesołego przejazdu Ci życzę :wink: :lol:
Pozdravki
marianek
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) marianek » 20.01.2009 23:29

Witam gorąco Użytkowników forum.To mój pierwszy post tutaj:)
Zeby nie zakładać kolejnego podpinam się pod istniejący.Otóż śledzę forum już kilkanaście dni i czytam czytam czytam...Planujemy w tym roku wybrać się właśnie do Chorwacji...Po raz pierwszy zresztą...
Nurtuje mnie pytanie.Dlaczegoż to prawie nikt nie podróżuje przez Bośnie(np ci jadacy z Pd-wsch Polski)?Czy drogi tak kiepskie?czy może niebezpiecznie?Pomózcie prosze.Pozdrawiam goraco
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 21.01.2009 07:44

marianek napisał(a):Nurtuje mnie pytanie.Dlaczegoż to prawie nikt nie podróżuje przez Bośnie(np ci jadacy z Pd-wsch Polski)?Czy drogi tak kiepskie?czy może niebezpiecznie?Pomózcie prosze.Pozdrawiam goraco

Droga przez Bośnię w FAQ
Poczytaj sobie dział Relacje z naszych podróży a zobaczysz, że wiele osób z fego forum wybiera właśnie droge przez Bośnię :wink:
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 21.01.2009 07:48

Witaj! marianek
jeździmy przez Bosnię, gdy jedziemy na południe CRO.
Drogi w Bosni nie sa najgorsze, ale prowadzą przez liczne wioski i miasteczka - ograniczenia prędkości :o
i miejscami sa dość kręte.
Widokowo pierwsza klasa - dolina Neretvy czy też rzeki Vrbas.
Na pewno na forum znajdziesz dużo opisów i relacji z przejazdu przez BiH.

O widzę , że Jorgus mnie wyprzedził.
Pozdrawiam
marianek
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) marianek » 21.01.2009 10:10

Dziękuję za odpowiedź.Zabieram się za lekture.
Przepraszam za przyśmiecenie trochu forum.
Problemem w znalezieniu stosownych watków było
słowo kluczowe - używany skrót BiH - na który poprostu nie wpadłem:( .Dzięki raz jeszcze
skee
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) skee » 25.01.2009 16:36

fiolek napisał(a):Witaj! marianek
jeździmy przez Bosnię, gdy jedziemy na południe CRO.
Drogi w Bosni nie sa najgorsze, ale prowadzą przez liczne wioski i miasteczka - ograniczenia prędkości :o
i miejscami sa dość kręte.
Widokowo pierwsza klasa - dolina Neretvy czy też rzeki Vrbas.
Na pewno na forum znajdziesz dużo opisów i relacji z przejazdu przez BiH.

O widzę , że Jorgus mnie wyprzedził.
Pozdrawiam

Dolina Neretvy to fantastyczny region - potwierdzam. Otoczona górkami i płaska jak stół jest rajem dla fotomaniaków.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone