anakin napisał(a):Powiedziałem tylko, że ja to w ten sposób interpretuję.
i miałeś rację. Odpowiedziałem.
.png)
jara napisał(a):realista2 napisał(a):jara napisał(a):jara napisał(a):Jestem za karą śmierci w Polsce.
Czy tu są pokłady nienawiści?
A co chcesz zabić z miłości? Kara dożywocia Ci nie wystarczy ?
nie chcę nikogo zabić. Chcę, aby potencjalny zabójca wiedział, że za swój czyn może mieć orzeczoną karę śmierci.
jara napisał(a):nie chcę nikogo zabić. Chcę, aby potencjalny zabójca wiedział, że za swój czyn może mieć orzeczoną karę śmierci.
.png)
.png)
Bocian napisał(a):jara napisał(a):nie chcę nikogo zabić. Chcę, aby potencjalny zabójca wiedział, że za swój czyn może mieć orzeczoną karę śmierci.
Możesz nawet jara zapisać, że flaki będą z niego wyciągać, kołem łamać, końmi rozrywać. I to go nie przestraszy. Bo w głowie ma jedno. Nie załpią mnie.
jara napisał(a):Bocian napisał(a):jara napisał(a):nie chcę nikogo zabić. Chcę, aby potencjalny zabójca wiedział, że za swój czyn może mieć orzeczoną karę śmierci.
Możesz nawet jara zapisać, że flaki będą z niego wyciągać, kołem łamać, końmi rozrywać. I to go nie przestraszy. Bo w głowie ma jedno. Nie załpią mnie.
Przy takim założeniu cały KK do kosza.
.png)
Bocian napisał(a):Nie. Chodzi o to, że musi być przekonanie, że jak coś zrobię to za to odpowiem na 100%. I to szybko. Wykrywalność i pewność kary. Jak tego nie ma to nikt nie wierzy, że go złapią.
.png)
ACandrzej napisał(a):Dlatego powinno być dożywocie bez możliwości skrócenia. I nie leżenie na pryczy tylko ciężka praca.
.png)
Raul73 napisał(a):ACandrzej napisał(a):Dlatego powinno być dożywocie bez możliwości skrócenia. I nie leżenie na pryczy tylko ciężka praca.
Tylko w jaki sposób zmusić do ciężkiej pracy więźnia skazanego na dożywocie![]()
Tak dla przypomnienia: kary cielesne też są w Polsce zabronione.
.png)
Raul73 napisał(a):ACandrzej napisał(a):Dlatego powinno być dożywocie bez możliwości skrócenia. I nie leżenie na pryczy tylko ciężka praca.
Tylko w jaki sposób zmusić do ciężkiej pracy więźnia skazanego na dożywocie![]()
Tak dla przypomnienia: kary cielesne też są w Polsce zabronione.
.png)
maniust napisał(a):.....nic nie wolno?!
W jaki sposób zmusić skazanego ? Można np. nie dać mu żryć , ale wtenczas też można się przyczynić do śmierci głodowej skazanego i ktoś kogoś znów pociągnie pod paragraf , że do tego dopuścił.
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.