Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy jesteś za karą śmierci w Polsce ?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Czy jesteś za karą śmierci w Polsce ?

Ankieta wygasła 14.06.2014 22:04

Tak
32
74%
Nie
10
23%
Nie wiem
1
2%

Liczba głosów : 43

mysiaty
Croentuzjasta

Postnapisał(a) mysiaty » 09.06.2014 14:52

Lepiej zabić niewinnego, czy wypuścić winnego?
Dzisiaj jestem przeciwko KS.
Poza tym nieuchronność kary jest lepsza niż jej wysokość(MSZ)
Raul73
Koneser

Postnapisał(a) Raul73 » 09.06.2014 14:53

Bocian napisał(a):I to jest dowód na to, że każdego może spotkać różny los. Zapewne ten 70cio letni facet 5 minut wcześniej nie spodziewał się, że zabije dziecko. I tak jest z każdym, z nami, z naszymi dziećmi. I łatwo jest życzyć śmierci komuś, jak zaraz sami możemy być obiektem takich życzeń.

Porównanie sytuacji bez sensu! Zwykły kierowca, któremu dzieciak wyskoczył przed maskę kontra pirat drogowy?

Czy idiota, który zap***la przez całą Warszawę beemką z prędkościami prawie zamykającymi licznik, przejeżdżając na czerwonym, wyprzedzając na przejściach albo na marginesie z prawej, ścigający się z dwoma kolejnymi bezmózgami na motocyklach również nie spodziewa się, że za chwilę kogoś zabije :?: :?:

Bo jeśli naprawdę nie zdaje sobie z tego sprawy, to znaczy, że nadaje się tylko do utylizacji.
jara
Koneser

Postnapisał(a) jara » 09.06.2014 14:57

Bocian napisał(a):Nie, bo uważa, że go nie złapią.

Ale to już sprawa dla organów ścigania, a nie dla wymiaru sprawiedliwości
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 09.06.2014 15:02

jara napisał(a):
Bocian napisał(a):Nie, bo uważa, że go nie złapią.

Ale to już sprawa dla organów ścigania, a nie dla wymiaru sprawiedliwości

I dlatego nieuchronność a nie wysokość się liczy. I także dla wymiaru sprawiedliwości, bo ktoś wyrok musi sprawnie orzec. Nie w ciągu 10 lat rozlicznych procesów, apelacji, sracji....
jara
Koneser

Postnapisał(a) jara » 09.06.2014 15:06

Bocian napisał(a): I także dla wymiaru sprawiedliwości, bo ktoś wyrok musi sprawnie orzec. Nie w ciągu 10 lat rozlicznych procesów, apelacji, sracji....

Czyli już go mają
maniust
Koneser

Postnapisał(a) maniust » 09.06.2014 15:10

Raul73 napisał(a):Porównanie sytuacji bez sensu! Zwykły kierowca, któremu dzieciak wyskoczył przed maskę kontra pirat drogowy?

Czy idiota, który zap***la przez całą Warszawę beemką z prędkościami prawie zamykającymi licznik, przejeżdżając na czerwonym, wyprzedzając na przejściach albo na marginesie z prawej, ścigający się z dwoma kolejnymi bezmózgami na motocyklach również nie spodziewa się, że za chwilę kogoś zabije :?: :?:

Bo jeśli naprawdę nie zdaje sobie z tego sprawy, to znaczy, że nadaje się tylko do utylizacji.

Jestem tego samego zdania co ty , a jeśli ktoś jeszcze nie zauważył rożnicy między kretynem pędzącym przez Wa-wkę , a dziadkiem który potrącił dzieciaka to niestety , ale szkoda tu rozmawiać.
Co jednak nie znaczy że jeden i drugi w takim przypadku zasługuje na karę śmierci , bez jaj , nie mniej jednak gdyby kretyn pędzący Waw-kę zabił 6 ludzi jak ten czubek w Kamieniu Pomorskim , to tak jestem za tym żeby takich utylizować.
Ostatnio edytowano 09.06.2014 17:50 przez maniust, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.06.2014 15:11

Ci, ktorzy są za karą śmierci może spróbują mi odpowiedzieć na pytania :
- Jak sobie wyobrażają jej wprowadzenie skoro UE zabrania takiej kary ?
"Nikt nie może być skazany na karę śmierci ani poddany jej wykonaniu.” art. 2 ust. 2 Karty Praw Podstawowych UE, której Polska jest sygnatariuszem ( inaczej nie weszłaby do Unii).
- Czy zdają sobie sprawę, że konsekwencje wprowadzenia kary śmierci to :
1. Doprowadzenie do zawieszenia części praw członkowskich Polski, w tym prawa do głosowania
albo
2. Konieczność wystąpienia z Unii Europejskiej na podstawie art. 50 TUE ze względu na niespełnianie kryteriów akcesyjnych.
- Czy wiedzą, że bylibyśmy jedyni w Europie ( nawet Rosja nie jest) w "zaszczytnym" towarzystwie Białorusi , w której obowiązuje kara śmierci ?
I pytanie retoryczne- czy w innych krajach Europy nie dochodzi do morderstw że nie widzą tam powodu wprowadzenia KŚ ?
Raul73
Koneser

Postnapisał(a) Raul73 » 09.06.2014 15:15

Blaugrana napisał(a):Ci, ktorzy są za karą śmierci może spróbują mi odpowiedzieć na pytania :
"Nikt nie może być skazany na karę śmierci ani poddany jej wykonaniu.” art. 2 ust. 2 Karty Praw Podstawowych UE, której Polska jest sygnatariuszem ( inaczej nie weszłaby do Unii).
1. Doprowadzenie do zawieszenia części praw członkowskich Polski, w tym prawa do głosowania
albo
2. Konieczność wystąpienia z Unii Europejskiej na podstawie art. 50 TUE ze względu na niespełnianie kryteriów akcesyjnych.

Kuszące, nie powiem... :D :D
Ostatnio edytowano 09.06.2014 15:16 przez Raul73, łącznie edytowano 1 raz
maniust
Koneser

Postnapisał(a) maniust » 09.06.2014 15:16

Raul73 napisał(a):
Blaugrana napisał(a):Ci, ktorzy są za karą śmierci może spróbują mi odpowiedzieć na pytania :
albo

Kuszące, nie powiem... :D :D

To ja powiem.

Po prostu olać Unię , potrzebna nam ona jak wrzód na doopie.
Oprócz tego że mamy kilkaset kilometrów autostrad i możliwość kupowania u Portugalczyka, Francuza czy Niemca , NIC!
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 09.06.2014 15:16

jara napisał(a):
Bocian napisał(a): I także dla wymiaru sprawiedliwości, bo ktoś wyrok musi sprawnie orzec. Nie w ciągu 10 lat rozlicznych procesów, apelacji, sracji....

Czyli już go mają

Co to zmienia w momencie popełnienia czynu? Nic.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.06.2014 15:18

Wyjście z UE i RwR z Białorusią ?
Ja dziękuję za taką perspektywę i przede wszystkim dlatego jestem przeciwna.
Mogę wam też gwarantować, że populistyczne hasła niektorych politykow w tej sprawie są warte tyle ile ich ta cała gadanina. Nie zrezygnują z członkostwa w UE.
jara
Koneser

Postnapisał(a) jara » 09.06.2014 15:20

Bocian napisał(a):
jara napisał(a):

Czyli już go mają

Co to zmienia w momencie popełnienia czynu? Nic.

Jak złapią kilku, to i on się o tym się dowie
maniust
Koneser

Postnapisał(a) maniust » 09.06.2014 15:21

Blaugrana napisał(a):Wyjście z UE i RwR z Białorusią ?

To ty powiedziałaś.
Blaugrana napisał(a):Mogę wam też gwarantować, że populistyczne hasła niektorych politykow w tej sprawie są warte tyle ile ich ta cała gadanina. Nie zrezygnują z członkostwa w UE.

ZERO POLITYKI NA FORUM , NO NAM ZAMKNĄ TEMAT!
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.06.2014 15:23

Nikogo personalnie nie wskazałam z polityków, a temat nie jest oderwany od polityki ( tak jak wiele innych na tym forum, wcale niezamykanych ). Nie trzeba mi też walić takimi wielkimi literami, ślepa nie jestem.
Raul73
Koneser

Postnapisał(a) Raul73 » 09.06.2014 15:24

maniust napisał(a):
Po prostu olać Unię , potrzebna nam ona jak wrzód na doopie.
Oprócz tego że mamy kilkaset kilometrów autostrad i możliwość kupowania u Portugalczyka, Francuza czy Niemca , NIC!

Dokładnie to miałem na myśli :D :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Czy jesteś za karą śmierci w Polsce ? - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone