Lepiej zabić niewinnego, czy wypuścić winnego?
Dzisiaj jestem przeciwko KS.
Poza tym nieuchronność kary jest lepsza niż jej wysokość(MSZ)
.png)
Bocian napisał(a):I to jest dowód na to, że każdego może spotkać różny los. Zapewne ten 70cio letni facet 5 minut wcześniej nie spodziewał się, że zabije dziecko. I tak jest z każdym, z nami, z naszymi dziećmi. I łatwo jest życzyć śmierci komuś, jak zaraz sami możemy być obiektem takich życzeń.
jara napisał(a):Bocian napisał(a):Nie, bo uważa, że go nie złapią.
Ale to już sprawa dla organów ścigania, a nie dla wymiaru sprawiedliwości
.png)
Raul73 napisał(a):Porównanie sytuacji bez sensu! Zwykły kierowca, któremu dzieciak wyskoczył przed maskę kontra pirat drogowy?
Czy idiota, który zap***la przez całą Warszawę beemką z prędkościami prawie zamykającymi licznik, przejeżdżając na czerwonym, wyprzedzając na przejściach albo na marginesie z prawej, ścigający się z dwoma kolejnymi bezmózgami na motocyklach również nie spodziewa się, że za chwilę kogoś zabije![]()
![]()
Bo jeśli naprawdę nie zdaje sobie z tego sprawy, to znaczy, że nadaje się tylko do utylizacji.
.png)
Blaugrana napisał(a):Ci, ktorzy są za karą śmierci może spróbują mi odpowiedzieć na pytania :
- Jak sobie wyobrażają jej wprowadzenie skoro UE zabrania takiej kary ?
"Nikt nie może być skazany na karę śmierci ani poddany jej wykonaniu.” art. 2 ust. 2 Karty Praw Podstawowych UE, której Polska jest sygnatariuszem ( inaczej nie weszłaby do Unii).
- Czy zdają sobie sprawę, że konsekwencje wprowadzenia kary śmierci to :
1. Doprowadzenie do zawieszenia części praw członkowskich Polski, w tym prawa do głosowania
albo
2. Konieczność wystąpienia z Unii Europejskiej na podstawie art. 50 TUE ze względu na niespełnianie kryteriów akcesyjnych.
.png)
Raul73 napisał(a):Blaugrana napisał(a):Ci, ktorzy są za karą śmierci może spróbują mi odpowiedzieć na pytania :
"Nikt nie może być skazany na karę śmierci ani poddany jej wykonaniu.” art. 2 ust. 2 Karty Praw Podstawowych UE, której Polska jest sygnatariuszem ( inaczej nie weszłaby do Unii).
- Czy zdają sobie sprawę, że konsekwencje wprowadzenia kary śmierci to :
1. Doprowadzenie do zawieszenia części praw członkowskich Polski, w tym prawa do głosowania
albo
2. Konieczność wystąpienia z Unii Europejskiej na podstawie art. 50 TUE ze względu na niespełnianie kryteriów akcesyjnych.
Kuszące, nie powiem...![]()
Blaugrana napisał(a):Ci, ktorzy są za karą śmierci może spróbują mi odpowiedzieć na pytania :
.png)
Bocian napisał(a):jara napisał(a):Bocian napisał(a): I także dla wymiaru sprawiedliwości, bo ktoś wyrok musi sprawnie orzec. Nie w ciągu 10 lat rozlicznych procesów, apelacji, sracji....
Czyli już go mają
Co to zmienia w momencie popełnienia czynu? Nic.
.png)
Blaugrana napisał(a):Wyjście z UE i RwR z Białorusią ?
Blaugrana napisał(a):Mogę wam też gwarantować, że populistyczne hasła niektorych politykow w tej sprawie są warte tyle ile ich ta cała gadanina. Nie zrezygnują z członkostwa w UE.
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.