Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy ceny w Chorwacji oszalały????

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Basiulinek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 10.03.2011 22:47

Aktualna cena cukru w Bawarii - 0,69 Euro... Zapraszam na zakupy :wink:
santosz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) santosz » 10.03.2011 22:49

consett0805 napisał(a):No prawie rzetelna informacja."Tosz to szok " cenowy jak powiedział Kargul. Całe 2 euro wyżej wychodzi na to, że od apartamentu :?
10 dni to 20 euro. Do tego jakieś 3000 km średnio o 0.50zł więcej na litrze to około 100zł czyli mamy Szok cenowy około 50 euro przy 10 dniowym pobycie więcej. No ok piszcie dalej porównania zobaczymy a rusz szok będzie u innych?

Taaaak.....Chorwaci szaleją.....z cenami.... co my teraz zrobimy.....podwyżki nie chca dać w pracy, benzyna w górę.... chyba do koscioła w niedziele trza pójść.....pomodlic sie... :twisted: :twisted: :twisted: :D
santosz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) santosz » 10.03.2011 22:50

Basiulinek napisał(a):Aktualna cena cukru w Bawarii - 0,69 Euro... Zapraszam na zakupy :wink:

Ale to nie jest brazowy cukier jak u Janusza? :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.03.2011 22:55

Brązowy :wink: jak w Konzumie - nie u Janusza.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 10.03.2011 23:04

admin1 napisał(a):
Nadzieja umiera ostatnia... a podrzucić linkę na maila to za duży wysiłek :?: Ktoś tu się niedawno odgrażał... że będzie testował... ale chyba nie ilość czytanych przeze mnie postów. Jest życie poza forum... naprawdę.

Jutro poczytam sobie spokojnie ten wątek i jakieś decyzje będą.

Nie odgrażał,tylko....obiecywał. :wink:
Chciałem zobaczyć czy będziesz tak konsekwentnie pilnował innych jak mnie,lubelskiego czy zebika... 8)

Ale ok.Nie chce mi sie wracać do tamtego.Było-minęło.
Krzychooo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 10.03.2011 23:34

loyd napisał(a):Otóż ja nic nie mam do Arabów - poza tym, że nie chcę ich znać, mieszkać z nimi i wogóle się z nimi zadawać (podobnie jak eufemistycznie mówiąc homoseksualistów). Czy wedle szanowynych Panów mam do tego prawo ?? Czy też w imię europoprawności i ekologii powinienem popierać akcję PAH i studnia, łazić na gej-parady i oczywiście uwielbiać Arabów i Islam ??

A że brudasy ? No cóż są brudni, nie dbają o siebie i nazywam to po imieniu. Czy to faszyzm ?

Było w historii paru takich, którzy "nic nie mieli" do Żydów, Romów czy Słowian... Podobnie jak Ty nie chcieli ich "znać, mieszkać z nimi i w ogóle się z nimi zadawać". Wtedy wymyślono getta, a potem obozy...

Polityczna poprawność bywa nieznośna, ale jest pewną tamą dla dzielenia się ze swoimi poglądami, wtedy kiedy są one kompromitujące. No chyba że nie masz nic przeciwko głoszeniu np. poglądów o wrodzonej skłonności Polaków do lenistwa, alkoholizmu, złodziejstwa czy antysemityzmu. Bo w takich bzdurnych teoriach tyle prawdy co w Twoich dyrdymałach o "brudnych" Arabach.

I dlaczego tak ironicznie wypowiadasz się o akcjach PAH? Akcje charytatywne są nonsensowne w ogóle czy tylko wtedy, kiedy wspomagają afrykańskich "podludzi"?
Basiulinek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 11.03.2011 00:05

santosz napisał(a):
Basiulinek napisał(a):Aktualna cena cukru w Bawarii - 0,69 Euro... Zapraszam na zakupy :wink:

Ale to nie jest brazowy cukier jak u Janusza? :D

Cukier krysztal w Aldi :lol:

Zreszta wszedzie cena taka sama :wink:

Jutro musze kupic ,wiec podam "najswiezsza cene".

Papa!! Dobrej nocki!
loyd
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) loyd » 11.03.2011 08:31

Krzychooo napisał(a):
loyd napisał(a):Otóż ja nic nie mam do Arabów - poza tym, że nie chcę ich znać, mieszkać z nimi i wogóle się z nimi zadawać (podobnie jak eufemistycznie mówiąc homoseksualistów). Czy wedle szanowynych Panów mam do tego prawo ?? Czy też w imię europoprawności i ekologii powinienem popierać akcję PAH i studnia, łazić na gej-parady i oczywiście uwielbiać Arabów i Islam ??

A że brudasy ? No cóż są brudni, nie dbają o siebie i nazywam to po imieniu. Czy to faszyzm ?

Było w historii paru takich, którzy "nic nie mieli" do Żydów, Romów czy Słowian... Podobnie jak Ty nie chcieli ich "znać, mieszkać z nimi i w ogóle się z nimi zadawać". Wtedy wymyślono getta, a potem obozy...

Polityczna poprawność bywa nieznośna, ale jest pewną tamą dla dzielenia się ze swoimi poglądami, wtedy kiedy są one kompromitujące. No chyba że nie masz nic przeciwko głoszeniu np. poglądów o wrodzonej skłonności Polaków do lenistwa, alkoholizmu, złodziejstwa czy antysemityzmu. Bo w takich bzdurnych teoriach tyle prawdy co w Twoich dyrdymałach o "brudnych" Arabach.

I dlaczego tak ironicznie wypowiadasz się o akcjach PAH? Akcje charytatywne są nonsensowne w ogóle czy tylko wtedy, kiedy wspomagają afrykańskich "podludzi"?

Nie chcę już tego temeatu ciągnąć, ale ostatni raz:

1) "Tamci" to akurat dużo mieli do innych "kolorów" (dominowała teoria wyższości danej rasy) - mi to akurat zwisa - niech sobie "oni" robią co chcą i gdzie chcą, z kim chcą i jak chcą - ja akurat nie mam ochoty się z "nimi" zadawać - podobnie jak z pedałami, pedofilami i wszelkiej maści "eko-lewactwem". Czy mam do tego jeszcze prawo ?

2) Co do akcji "PAH" - wypowiadam się ironicznie ponieważ tego typu akcje - powiedzmy sobie szczerze - służą tylko jednemu celowi - zagłuszaniu naszych "europejsko - atlantyckich" wyrzutów sumienia. Te akcje w swej skali makro są całkowicie bezsensowne (choć w skali mikro każde uratowane życie to duży skuces) i jeżeli Europa i US chcieli by coś z tym zrobić to wiadomo co: otwieramy granice, dzielimy się keszem z imigrantami i pozwalamy im żyć w naszych krajach ..... Coś czuję, że nikt z uczestników tego forum aż tak daleko nie chce im pomóc, zadowalając się PAH'em i studnia .......
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 11.03.2011 08:56

ja akurat nie mam ochoty się z "nimi" zadawać - podobnie jak z pedałami, pedofilami i wszelkiej maści "eko-lewactwem". Czy mam do tego jeszcze prawo ?

1. to na wała tam jedziesz?

dla mnie, jak ktoś jedzie, jest gościem, klientem - korzysta, daje się obsługiwać, a potem marudzi ... no, nie nazwę tego - to po prostu jest niespójne

2. wrzucasz "ich" do jednego tygla z pedofilami ...

wiesz co, w tym, co piszesz razi mnie jedna fundamentalna rzecz - nie twoje poglądy, bo te są przewidywalne - po prostu reprezentujesz pseudoprawicowy odłam jakiegoś totalnego szołwinistycznego wieśniactwa, jakiejś narodowo-srakiej bandy ...

no więc razi mnie twoja buta, zarozumiałość, przeświadczenie o własnej wartości!

badź - proszę - bardziej pokorny - nie wiesz, czy nie spotka cię w życiu jakiś "purymowy cud"

bądź - proszę - bardziej wyrozumiały - to nie twoja zasługa gdzie i kiedy się urodziłeś

bądż tolerancyjny - za to co masz powineneś być wdzięczny, a nie się nadymać

to smutne czytać, że ktoś może być tak zapiekły w swoich przekonaniach :cry: [/quote]
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 11.03.2011 10:02

loyd napisał(a):
Krzychooo napisał(a):

1) "Tamci" to akurat dużo mieli do innych "kolorów" (dominowała teoria wyższości danej rasy) - mi to akurat zwisa - niech sobie "oni" robią co chcą i gdzie chcą, z kim chcą i jak chcą - ja akurat nie mam ochoty się z "nimi" zadawać - podobnie jak z pedałami, pedofilami i wszelkiej maści "eko-lewactwem". Czy mam do tego jeszcze prawo ?

2) Co do akcji "PAH" - wypowiadam się ironicznie ponieważ tego typu akcje - powiedzmy sobie szczerze - służą tylko jednemu celowi - zagłuszaniu naszych "europejsko - atlantyckich" wyrzutów sumienia. Te akcje w swej skali makro są całkowicie bezsensowne (choć w skali mikro każde uratowane życie to duży skuces) i jeżeli Europa i US chcieli by coś z tym zrobić to wiadomo co: otwieramy granice, dzielimy się keszem z imigrantami i pozwalamy im żyć w naszych krajach ..... Coś czuję, że nikt z uczestników tego forum aż tak daleko nie chce im pomóc, zadowalając się PAH'em i studnia .......

Moim zdaniem nie masz prawa bo ....
punkt 14. naszego w skrócie regulaminu mówi
,,Niedopuszczalne jest prezentowanie własnych poglądów politycznych, religijnych i światopoglądowych, jak też krytykowanie w jakiejkolwiek formie poglądów czy postaw innych osób.''
loyd
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) loyd » 11.03.2011 10:32

AndrzejJ. napisał(a):
loyd napisał(a):
Krzychooo napisał(a):

Moim zdaniem nie masz prawa bo ....
punkt 14. naszego w skrócie regulaminu mówi
,,Niedopuszczalne jest prezentowanie własnych poglądów politycznych, religijnych i światopoglądowych, jak też krytykowanie w jakiejkolwiek formie poglądów czy postaw innych osób.''

W takim razie przepraszam.
SylwesterCroWomen
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) SylwesterCroWomen » 11.03.2011 10:55

Witam wszystkich serdecznie,
szukam coś dla siebie na przyszły rok.
Znalazłam apartament w terminie 6-14.08.2011 (2+2), klima, 80 m do palży za 100 euro.
Czy to dużo, bo dla mnie troszkę tak.
Pozdrawiam
arek71
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arek71 » 11.03.2011 11:02

Czy nie za bardzo się śpieszysz. 8O
Pasjonat Chorwacji
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pasjonat Chorwacji » 11.03.2011 11:04

SylwesterCroWomen napisał(a):Witam wszystkich serdecznie,
szukam coś dla siebie na przyszły rok.
Znalazłam apartament w terminie 6-14.08.2011 (2+2), klima, 80 m do palży za 100 euro.
Czy to dużo, bo dla mnie troszkę tak.
Pozdrawiam

Cześć.
Nie wiem w jakiej miejscowości masz ten nocleg. W Breli tez płaciłem tyle, ale jest mnóstwo tańszych ofert. Twój wybór.
Trochę ofert znajdziesz np tu:

forum/viewtopic.php?t=25102&highlight=

Pozdrawiam
arek71
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arek71 » 11.03.2011 11:09

Mam namiary na 2+2 za 60e.Jeszcze 6 dni temu było aktualne termin 09 07.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Czy ceny w Chorwacji oszalały???? - strona 11
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone