Re: Czy Bałtyk to konkurencja dla Adriatyku w dobie autostr
napisał(a) ziemniak » 22.02.2024 18:21
Ale kocioł i to jest to co ja tutaj cenie. Od każdego można 'usłyszeć' coś innego.
@Brasilia dziękuje. Taka Chorwacja kusi, ale to nie z dziećmi, albo podczas wakacji zabrać rower i poranne pedałowanie. Co wyspa to piękne drogi, podjazdy i zwykle mały ruch. Póki co piękne okolice Częstochowy i Jury muszą mi wystarczyć:
@te kiero nie przyglądałem się dokładnie, ale do Vrsar i Poreć wydaje się, że są piękne ścieżki betonowe-asfaltowe zwykle nad samą wodą otoczone głównie drzewami. O tej porze roku chyba nie powinno być dużo ludzi?
@piekara114 od 29 maja do 2 czerwca mam rezerwację w Swarzewie. Mam nadzieję, że pogoda będzie w miarę, bo po mapach wydają się być kapitalne ścieżki rowerowe do Władysławowa czy do Pucka.
Sama ścieżka z Władysławowa do Helu wydaje się być mało atrakcyjna? Chodzi mi głównie o to, że ona biegnie cały czas metr od głównej drogi?
@dids76 dokładnie. Ścieżka z Ustronia Morskiego do Kołobrzegu ma 13 km i prawie cały czas biegnie przy morzu, chwilami są piękne widoki. Jednak pytanie co w następne dni?
@wiolek_lp całe szczęście mamy czas do 5 dni przed wyjazdem. Może prognozy się sprawdzą?
@mchrob szukałem najelpszych tras dla dzieci i najbardziej przystępne ścieżki znalazłem między Vrsar i Poreć - np.:
https://maps.app.goo.gl/ZPwFS63QgBTUCUdP9DZIĘKUJE ZA TAK DUŻY ODZEW! Chyba progonozy pogody zadecydują za nas. Gorzej jak w obu miejscach będą...