Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

COVID - szczepionka

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty
Re: Pandemia koronawirusa a wakacje 2021

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.04.2021 10:37

Doniacro napisał(a):
leswac napisał(a):dlatego patrząc na powyższe najlepszym rozwiązniem byłoby się zaczepić - jak będzie możliwość i terminy - nie każdy kto chce będzie penie mógł.
po szczepieniu ma się generalnie wszystko w pompie. kwarantanny, testy i inne takie pierdy........ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Chyba, że ma się 2 nastolatków, których i tak trzeba będzie testować, to ich nie zaszczepią do wakacji...

Dorotka masz rację 100% mnie te testy od początku były solą w oku. dlatego robiłem wszystko żeby się dostać na szczepionkę obojętnie jaką. wierzę jednak że z dniem 01 czerwca Cro zluzuje wymogi i będzie tylko przez sezon wakacyjny "enter croatia"
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.04.2021 10:41

wikol napisał(a):Nie martwcie się, przecież mówią że do końca kwietnia wykonają 20mln szczepień. Ja wierzę.

Przez trzy i pół miesiąca wykonano ok. 7,8 mln szczepień. Teraz przez 3 tygodnie ma być ich wykonanych 12 mln, czyli 0,8 mln dziennie. Choćbym bardzo chciał, nie uwierzę. :roll:
dids76
Koneser

Postnapisał(a) dids76 » 13.04.2021 10:50

Bravik napisał(a):
wikol napisał(a):Nie martwcie się, przecież mówią że do końca kwietnia wykonają 20mln szczepień. Ja wierzę.

Przez trzy i pół miesiąca wykonano ok. 7,8 mln szczepień. Teraz przez 3 tygodnie ma być ich wykonanych 12 mln, czyli 0,8 mln dziennie. Choćbym bardzo chciał, nie uwierzę. :roll:

Oj słabej wiary człeku :wink: Ja tam im wieżę :oczko_usmiech: :mrgreen:
Ps. Napisałbym jak bardzo ale mógłbym bana dostać :smo:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.04.2021 11:05

dids76 napisał(a):
Oj słabej wiary człeku :wink: Ja tam im wieżę :oczko_usmiech: :mrgreen:
Ps. Napisałbym jak bardzo ale mógłbym bana dostać :smo:

Lepiej się bardzo zdziwić niż mocno rozczarować. :wink: Skonfrontujemy temat 1 maja. :D
Najważniejsze, oczywiście dla mnie, że za dwa tygodnie pojedynczy Pfizer u mnie i druga AstraZeneca za miesiąc u żony. I 31 lipca można startować. :oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.04.2021 11:21

KrysTM napisał(a): Więc gdzie tu sens i logika zaszczepienia się??

Może w tym, że w następnych latach też będą wakacje i dobrze byłoby do nich dożyć. :idea: :wink:
Kapitańska Baba
Weteran

Postnapisał(a) Kapitańska Baba » 13.04.2021 11:23

Bravik napisał(a):
KrysTM napisał(a): Więc gdzie tu sens i logika zaszczepienia się??

Może w tym, że w następnych latach też będą wakacje i dobrze byłoby do nich dożyć. :idea: :wink:

Tego to akurat szczepienie nie gwarantuje absolutnie :smo:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.04.2021 11:35

Kapitańska Baba napisał(a):Tego to akurat szczepienie nie gwarantuje absolutnie :smo:

Jedyne, co mamy zagwarantowane to śmierć i podatki. Ale jeśli jest coś, co da mi szansę, by oddalić się od tej nieprzyjemniej dla mnie sytuacji, to jeśli mam taką możliwość, korzystam z niej. I nie mówię tu niestety o podatkach. :oczko_usmiech:
Mario 79
Odkrywca

Postnapisał(a) Mario 79 » 13.04.2021 11:46

Właśnie trwa konferencja, na której jest mowa o 1milion szczepień tygodniowo. Planowane jest zaszczepienie 20 milionów Polaków do końca czerwca. 8O
Mario 79
Odkrywca

Postnapisał(a) Mario 79 » 13.04.2021 11:49

Do końca sierpnia chcą zaszczepić pierwszą dawką 100% populacji
Kapitańska Baba
Weteran

Postnapisał(a) Kapitańska Baba » 13.04.2021 11:52

Mario 79 napisał(a):Do końca sierpnia chcą zaszczepić pierwszą dawką 100% populacji

Będą doprowadzać siłą????
Kapitańska Baba
Weteran

Postnapisał(a) Kapitańska Baba » 13.04.2021 11:54

Bravik napisał(a):
Kapitańska Baba napisał(a):Tego to akurat szczepienie nie gwarantuje absolutnie :smo:

Jedyne, co mamy zagwarantowane to śmierć i podatki. Ale jeśli jest coś, co da mi szansę, by oddalić się od tej nieprzyjemniej dla mnie sytuacji, to jeśli mam taką możliwość, korzystam z niej. I nie mówię tu niestety o podatkach. :oczko_usmiech:

To jak nic powinnam przestać prowadzić samochód - bo jak to mówią do trzech razy sztuka a ja już po tych dwóch 8O
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.04.2021 11:55

Mario 79 napisał(a):Właśnie trwa konferencja, na której jest mowa o 1milion szczepień tygodniowo. Planowane jest zaszczepienie 20 milionów Polaków do końca czerwca. 8O

Wikol pisał o końcu kwietnia. :oczko_usmiech:
wikol
Cromaniak

Postnapisał(a) wikol » 13.04.2021 11:55

Mario 79 napisał(a):Właśnie trwa konferencja, na której jest mowa o 1milion szczepień tygodniowo. Planowane jest zaszczepienie 20 milionów Polaków do końca czerwca. 8O

Zaszczepienie 20 milionów Polaków czy podanie 20 mln dawek ? Przez zaszczepienie rozumiem podanie 2 dawek / dla AZ, Moderny, Pfizer /
Mario 79
Odkrywca

Postnapisał(a) Mario 79 » 13.04.2021 11:59

Kapitańska Baba napisał(a):
Mario 79 napisał(a):Do końca sierpnia chcą zaszczepić pierwszą dawką 100% populacji

Będą doprowadzać siłą????

Źle sformułowałem ,,są w stanie zaszczepić 100%'' :wink:
Mario 79
Odkrywca

Postnapisał(a) Mario 79 » 13.04.2021 12:02

Wikol pisał o końcu kwietnia. :oczko_usmiech:[/quote]
Minister powiedział ,że to było przejęzyczenie :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

COVID - szczepionka - strona 42
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone