Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

COVID - szczepionka

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 11.04.2021 12:04

yzedef napisał(a):
karin74 napisał(a):
piekara114 napisał(a):
karin74 napisał(a):Mąż już po, a mnie się udało przyspieszyć szczepienie z 29 na 11 maja... będziemy próbować dalej
Dobrze Ci idzie. Chyba 5 razy można zmieniać termin, tak gdzieś czytałam.

O to nie wiedziałam...o to juz moja 2 zmiana

Spokojnie, nie jest to prawda sam zmieniałem już kilka razy bo poluję na coraz lepszy termin tak jak Ty :).
Nie ma nigdzie ani słowa o takim czymś, zresztą system sam mi już z 3 razy zmieniał termin.
W piątek obdzwoniłem masę przychodzi i po pierwsze 90% nie odbiera telefonów, te co odbierają mają terminy - druga połowa maja i każde okienko od razu jest zajmowane przez kogoś z listy rezerwowej. Trzeba by w końcu dnia podjechać do jakiegoś większego punktu szczepień i może wtedy coś się uda.
Najlepszy rozwiązaniem jest też numer 989 bo tu faktycznie można coś "upolować" ale trzeba na to cierpliwości :).

Ja właśnie zmieniałam pod nr 989. Podczas szczepienia męża pielgniarka zasugerowała mu żebym dzwonila do nich bo może sie uda wczesniej. Szczepienia odbywaja sie w szpitalu to sądzę, że dysponuja dużymi zapasami
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 11.04.2021 12:14

Szczęśliwi wy. Ja podejrzewam, że jak przyjdzie moja kolej szczepienia to zacznie się rozdawanie 3 dawki wcześniej zaszczepionym. I naprawdę przyjdzie mi jechać przez Rumunię do Chorwacji
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 11.04.2021 12:35

sviva napisał(a):Szczęśliwi wy. Ja podejrzewam, że jak przyjdzie moja kolej szczepienia to zacznie się rozdawanie 3 dawki wcześniej zaszczepionym. I naprawdę przyjdzie mi jechać przez Rumunię do Chorwacji

Ja tez myślałam, że wczesniej niz w 2022 roku. A tu nagle telefon i ...myk termin szczepienia.
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 11.04.2021 12:47

karin74 napisał(a):
sviva napisał(a):Szczęśliwi wy. Ja podejrzewam, że jak przyjdzie moja kolej szczepienia to zacznie się rozdawanie 3 dawki wcześniej zaszczepionym. I naprawdę przyjdzie mi jechać przez Rumunię do Chorwacji

Ja tez myślałam, że wczesniej niz w 2022 roku. A tu nagle telefon i ...myk termin szczepienia.

Do mnie nikt nie dzwonił. Spisali mnie na straty :D
Jak tam trasa przez Rumunię? :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.04.2021 13:33

Jako autor wątku czuję się zobowiązany.
Dziś pierwsza dawka, kolejna 16.05.
Od wejścia do pkt szczepień do ukłucia może z 10 minut, potem 15 minut oczekiwania i do domu.
Organizacja bardzo OK - szpital w mieście wojewódzkim.

Czy pojadę do Chorwacji? Nie wiem .. nie mam ciśnienia. Będzie układ sprzyjający to może tak.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.04.2021 17:32

Witanko Kochani
ja też już zaszczepiony o godzinie 16.20 Poznań MTP wszystko bez problemu szybko sprawnie i zorganizowane perfekcyjnie.
Astra Zeneca i druga dawka 04 lipca. tak więc w tej sytuacji można napisać że w moim przypadku "Dobrodośli Hrvatska "
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: już się nie mogę doczekać szampana na balkonie z widokiem na Jadran.
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 11.04.2021 17:49

A czy jest tu Cromaniak, który wcześniej przeszedł wstrząs anafilaktyczny ale nie po jakimkolwiek składniku szczepionki? Jak wyglądała rejestracja?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.04.2021 18:18

karin74 napisał(a):A czy jest tu Cromaniak, który wcześniej przeszedł wstrząs anafilaktyczny ale nie po jakimkolwiek składniku szczepionki? Jak wyglądała rejestracja?

u mnie rejestracja była prosta na szczepienie. w pamiętnym dniu zamieszania ze szczepionkami zadzwoniłem na 989 i powiedziałem skąd jestem i ile mam lat, że powyżej 50 i żona też. powiedziałem że słyszałem że są wolne szczepionki. facet sprawdził pesele i powiedział że możemy się zaszczepić, bo deklarację chęci szczepienia złożyliśmy jeszcze w styczniu. dał termin 11 kwietnia, miejsce szczepienia i godzinę. powiedział o szczepionce Astra Zeneca i tyle. potem był sms na komórkę i wczoraj potwierdzenie jeszcze raz. dziś po pierwszej dawce i czekamy na 4 lipca na drugą porcję covidka 19 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ostatnio edytowano 11.04.2021 18:20 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 11.04.2021 18:19

Gwidon Zakała napisał(a):Dziś pierwsza dawka, kolejna 16.05.
To szybko druga dawką. Tesciu szczepił si 8 kwietnia,, a druga 20 maj, równo 6 tyg po.

Rodzice po AZ, druga dawką równo po 12 tyg.
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 11.04.2021 18:26

leswac napisał(a):
karin74 napisał(a):A czy jest tu Cromaniak, który wcześniej przeszedł wstrząs anafilaktyczny ale nie po jakimkolwiek składniku szczepionki? Jak wyglądała rejestracja?

u mnie rejestracja była prosta na szczepienie. w pamiętnym dniu zamieszania ze szczepionkami zadzwoniłem na 989 i powiedziałem skąd jestem i ile mam lat, że powyżej 50 i żona też. powiedziałem że słyszałem że są wolne szczepionki. facet sprawdził pesele i powiedział że możemy się zaszczepić, bo deklarację chęci szczepienia złożyliśmy jeszcze w styczniu. dał termin 11 kwietnia, miejsce szczepienia i godzinę. powiedział o szczepionce Astra Zeneca i tyle. potem był sms na komórkę i wczoraj potwierdzenie jeszcze raz. dziś po pierwszej dawce i czekamy na 4 lipca na drugą porcję covidka 19 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

A wstrząs anafilaktyczny miałeś wcześniej?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.04.2021 18:28

nie nie miałem. może źle zrozumiałem sorka. napisałem tylko o rejestracji w moim przypadku..... :(
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 11.04.2021 19:52

Ja nie miałem wstrząsu anafilaktycznego, ale moja siostra cioteczna, który takowe miała w przeszłości jako dziecko, nie została zaszczepiona. Dostała skierowanie na jakieś dodatkowe badania, ale jakie dokładnie, to nie wiem.
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 11.04.2021 20:15

Nefer napisał(a):

Ja nie miałem wstrząsu anafilaktycznego, ale moja siostra cioteczna, który takowe miała w przeszłości jako dziecko, nie została zaszczepiona. Dostała skierowanie na jakieś dodatkowe badania, ale jakie dokładnie, to nie wiem.

Tego się najbardziej obawiam, że mnie nie zaszczepią
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 11.04.2021 20:29

leswac napisał(a):Witanko Kochani
ja też już zaszczepiony o godzinie 16.20 Poznań MTP wszystko bez problemu szybko sprawnie i zorganizowane perfekcyjnie.
Astra Zeneca i druga dawka 04 lipca. tak więc w tej sytuacji można napisać że w moim przypadku "Dobrodośli Hrvatska "
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: już się nie mogę doczekać szampana na balkonie z widokiem na Jadran.

Super, że perfekcyjnie i bez zarzutu. Ja również szczepienie otrzymałam Astrą Zeneca. Oprócz nieznacznie wyższej temperatury i bólu ręki, żadnych innych i niepokojących objawów nie miałam.

No , ale w zasadzie wolałabym raczej wybrać sobie rodzaj szczepionki, szczególnie po tych negatywnych informacjach o Astrze Zeneca.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.04.2021 06:06

piekara114 napisał(a):
Gwidon Zakała napisał(a):Dziś pierwsza dawka, kolejna 16.05.
To szybko druga dawką. Tesciu szczepił si 8 kwietnia,, a druga 20 maj, równo 6 tyg po.

Rodzice po AZ, druga dawką równo po 12 tyg.

Może dlatego że Pfizer?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

COVID - szczepionka - strona 40
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone