Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

COVID - szczepionka

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Magda O.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda O. » 02.04.2021 12:01

alechandro napisał(a):Nic nie ma, szkoda czasu na ten syf.

Sprawdziłam u siebie, rzeczywiście nie ma, więc to wciąż usterka - bo przecież już mam termin szczepienia :wink:
plakon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) plakon » 02.04.2021 12:18

Ja zarejestrowałem siebie i zonę na 17 maja, dzisiaj o 12:30. Trudno było się zalogować, ale potem już poszło.
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 02.04.2021 12:35

Moja własna matka :) mówiła" zarejestruj chęć szczepieina" - nie posłuchałam , żałuję, przy tej całej awarii kilka koleżanek się złapało :D :(
więc kto wie co wstrzykną

Mówię szczerze - wszystko mi jedno, przeżyłam wiele.

Kochani, gdyby Ktoś rezygnował, to wezmę na " klatę", tudzież ramię.
vikat
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) vikat » 02.04.2021 12:44

My z żoną już po 2 seriach w styczniu. Teraz trzeba czekać co z dziećmi, oraz liczyć na to, że latem wystarczy entercroatia. Orebic czeka..
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 02.04.2021 12:56

wikol napisał(a):
Nefer napisał(a):My z żoną 40+ mamy termin zmieniony na 17 i 18 maja na Narodowym :).

Witaj w klubie, my też na Narodowym :)

Na stadionie chyba mają niezły przerób, bo z kim nie rozmawiam o szczepieniu, to tam dostał termin :).
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 02.04.2021 12:59

alechandro napisał(a):Nic nie ma, szkoda czasu na ten syf.

A próbowałeś przez telefon nr 989 :?: Jeden kolega tak dzisiaj około południa zmienił termin na majowy.
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 02.04.2021 13:09

Nefer napisał(a):
wikol napisał(a):
Nefer napisał(a):My z żoną 40+ mamy termin zmieniony na 17 i 18 maja na Narodowym :).

Witaj w klubie, my też na Narodowym :)

Na stadionie chyba mają niezły przerób, bo z kim nie rozmawiam o szczepieniu, to tam dostał termin :).

Nie wiem jak w inne dni, ale dziś rano z całej Warszawy dostępny na stronie był tylko Narodowy.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.04.2021 13:16

Nefer napisał(a):A próbowałeś przez telefon nr 989 :?: Jeden kolega tak dzisiaj około południa zmienił termin na majowy.

Pod tym numerem nie obsługują peseli 44-latków.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.04.2021 13:24

alechandro napisał(a):
Nefer napisał(a):A próbowałeś przez telefon nr 989 :?: Jeden kolega tak dzisiaj około południa zmienił termin na majowy.

Bez obrazy, ale rozumiem, że w styczniu wyraziłeś na pacjent.gov.pl chęć zaszczepienia w pierwszym możliwym terminie?
Beatka73
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beatka73 » 02.04.2021 13:42

Katerina napisał(a):Moja własna matka :) mówiła" zarejestruj chęć szczepieina" - nie posłuchałam , żałuję, przy tej całej awarii kilka koleżanek się złapało :D :(

Ja nie wyrażałam żadnej chęci szczepienia w styczniu a dostałam skierowanie. Mało tego,nigdy nie wchodziłam na swój profil pacjenta a okazało się,że moje skierowanie było wystawione już 28.03 :o, i było to już moje drugie skierowanie. Poprzednie wystawione 26.12.2020 przeterminowało się :lol: ,więc ja już w ogóle tego nie ogarniam.Zarejestrowałam się dzisiaj rano ok. godz.8 i miałam mnóstwo terminów do wyboru,również w kwietniu :D
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 02.04.2021 13:48

alechandro napisał(a):

Mój kolega skończy w tym roku 46 lat, rocznik 1975, i bez problemu się zapisał.

wikol napisał(a):Nie wiem jak w inne dni, ale dziś rano z całej Warszawy dostępny na stronie był tylko Narodowy.

Mi się pokazywały jeszcze jakieś inne przychodnie z terminami na 18 i 19 maja, ale że był także Stadion, to wybrałem tę opcję.
Anata
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anata » 02.04.2021 13:59

Ja sprawdzałam wczoraj wieczorem - na IPK miałam skierowanie wystawione z datą 31.03, ale bez numeru skierowania i oczywiście bez daty szczepienia. Jak próbowałam wejść w "umów termin" to pojawiał się komunikat "błąd techniczny".
O pierwszej w nocy udało mi się zapisać siebie, a mąż siebie na 22.05 (mąż na 9.30, ja na 9.45) i były jeszcze późniejsze terminy - szczepionka Moderna. Mieszkamy w Gdańsku, ale na szczepienie Moderną nie było terminów, wiec mamy szczepienie w Gdyni. Mam nadzieję, że jednak Moderna, ale tylko z uwagi na krótszy odstęp pomiędzy I i II szczepionką.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.04.2021 14:57

Chodzi o moją żonę, ja już po 2 dawkach. Sęk w tym, że w styczniu nie podejmowała czynności i to jest prawdopodobnie problemem. No to czekamy.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.04.2021 15:16

alechandro napisał(a):Chodzi o moją żonę, ja już po 2 dawkach. Sęk w tym, że w styczniu nie podejmo

wała czynności i to jest prawdopodobnie problemem. No to czekamy.

Ci co nie zgłosili chęci zaszczepienia nogą się rejestrować od 12 kwietnia i w kolejnych dniach wg roczników.

Dokładne daty na stronie 25.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.04.2021 15:18

Tak, dlatego nie ominiemy tego. Nadzieja w tym, że nie trzeba będzie długo czekać bo przyśpieszyli ze szczepieniami.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

COVID - szczepionka - strona 27
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone