Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

COVID - szczepionka

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.04.2021 08:59

U mnie termin bez zmiany - 29 kwietnia. Prawdopodobnie jedna dawka jako ozdrowieniec. Żona drugą Astrę dostanie w połowie maja, więc teoretycznie w drugiej połowie maja gdzieś wyruszyć. :wink:
Gonzales
Cromaniak

Postnapisał(a) Gonzales » 02.04.2021 09:25

Inde napisał(a):Teściowie prawie tydzień po szczepieniu Astra-Zenecą. W czerwcu druga dawka, zobaczymy jak to będzie.

Przy szczepieniu Astrą zdecydowana większość zaszczepionych ma różne "sensacje" tylko po 1 dawce. Ja i moja zona nie mieliśmy ich wcale. Odwrotnie jest przy Pfizerze który dopiero po 2 dawce daje niepożądane objawy.

Pozdrowienia.;)
Użytkownik usunięty
Re: Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.04.2021 09:27

W nocy próbowałem zarejestrować zonę ale lipa bo na IKP nie było w ogóle takiej opcji. W jaki sposób to zrobiłaś ?
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.04.2021 09:54

alechandro napisał(a):W nocy próbowałem zarejestrować zonę ale lipa bo na IKP nie było w ogóle takiej opcji. W jaki sposób to zrobiłaś ?

Logowałeś się na IKP czy na e-rejestrację?
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.04.2021 10:02

Na IKP żony ale tam nie było możliwości, podobnie jak na e-rejestracji. Straszny chaos, awarie, przeciążenia i co rusz odesłania do logowania.
Acha, no i spis powszechny ogarnąłem on-line, 20 minut mnie to zajęło.
marco156
Cromaniak

Postnapisał(a) marco156 » 02.04.2021 10:06

piekara114 napisał(a):Tylko jeszcze nie wiesz jaką szczepionkę dostaniesz. Bo ma być ta podana, co będzie aktualnie na stanie. Bez wzgl na inf na skierowaniu.

Zapisałem się na Pfizera bo akurat był wolny a jaką szczepionkę dostanę jest mi bez znaczenia . Nie będę grymasił jak będą wkuwać mi się w ramię;)
piekara114
Opiekun działu

Postnapisał(a) piekara114 » 02.04.2021 10:17

Ale jak mówią sytuacja dynamiczna, więc kto wie co wstrzykną
Magda O.
Cromaniak

Postnapisał(a) Magda O. » 02.04.2021 10:32

alechandro napisał(a):W nocy próbowałem zarejestrować zonę ale lipa bo na IKP nie było w ogóle takiej opcji. W jaki sposób to zrobiłaś ?

Dziwne... ja zalogowałam się na IKP po 6 rano i było nawet trochę terminów do wyboru. Może w nocy jeszcze nie było odblokowane.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.04.2021 10:36

Ja to robiłem około 2.00 i nic nie było.
amatus1
Cromaniak

Postnapisał(a) amatus1 » 02.04.2021 10:41

piekara114 napisał(a):Ale jak mówią sytuacja dynamiczna, więc kto wie co wstrzykną

Godzinę temu rejestrowałem teściów, teściowa Astra a teściu Pfizer, ok 3 minuty różnicy w rejestracji, teściowa starsza o 2 lata...najważniejsze, że się udało.
My pierwszą dawką zaszczepieni, jedyny problem w kwestii wyjazdu to córką-14 lat. Przyjdzie chyba wykonać test.
petr
Croentuzjasta

Postnapisał(a) petr » 02.04.2021 10:59

Wczoraj siebie i żonę zapisałem przez IKP, żonę na 13 IV, ja 16 IV, w nocy żona dostała info że jej termin anulowany i będą proponować nowy. O 5.40 zapisałem ponownie przez IKP żonę , ale już na 12 V i szczepienie Astrą , poprzednie było Pfizerem. Mój termin kwietniowy został bez zmian.
wikol
Cromaniak

Postnapisał(a) wikol » 02.04.2021 11:24

Dziś po 7 rano zalogowałem się na IKZ. Odświeżałem stronę by wstrzelić się w dogodną godzinę na szczepienie. Następnie szybkie przelogowanie na żonę i kliknięte szczepienie 30 minut po moim.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.04.2021 11:42

Ale jestem na IKP i tu nie ma czegoś takiego, gdzie to jest ?
Magda O.
Cromaniak

Postnapisał(a) Magda O. » 02.04.2021 11:43

alechandro napisał(a):Ale jestem na IKP i tu nie ma czegoś takiego, gdzie to jest ?

Sprawdź w wiadomościach.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.04.2021 12:00

Nic nie ma, szkoda czasu na ten syf.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

COVID - szczepionka - strona 26
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone