Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

COVID - szczepionka

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kadetdudi
Cromaniak
Re: Pandemia koronawirusa a wakacje 2021

Postnapisał(a) kadetdudi » 01.04.2021 09:14

piekara114 napisał(a):Czemu nieaktualne?
Skoro skierowania zostały odblokowane to zgodnie z zapowiedziami powinny być aktywne 90 dni.

Teraz piszą, że usterka systemu. Ale chyba Ci co się zapisali to będą mieć szczepienie.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.04.2021 09:28

kadetdudi napisał(a):
Skoro skierowania zostały odblokowane to zgodnie z zapowiedziami powinny być aktywne 90 dni.

Teraz piszą, że usterka systemu. Ale chyba Ci co się zapisali to będą mieć szczepienie.

Sytuacja na tę chwilę: ci, którzy w styczniu wyrazili chęć zaszczepienia, a mają 40 i więcej lat będą zaszczepieni. Błędem systemu jest wyznaczanie bardzo bliskich terminów szczepień najmłodszym z tej puli. Teraz ci którzy mają wyznaczane terminy na początek kwietnia, będą mieli te terminy korygowane na maj. Podane dzisiaj terminy są nieaktualne.
Pozostali z tych roczników, a chętni na zaszczepienie, niestety będą musieli czekać na swoją kolej wg roczników.
Ostatnio edytowano 01.04.2021 09:31 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
woojtekg
Croentuzjasta

Postnapisał(a) woojtekg » 01.04.2021 09:30

Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.04.2021 09:32

Krzysiu jak wyraziłem chęć szczepienia 15 stycznia mam 52 roki i się dziś zapisałem to jak w końcu bo już zgłupiałem ? :mrgreen: :mrgreen:
Radpul
Globtroter

Postnapisał(a) Radpul » 01.04.2021 09:34

To taki żart na prima a prylis :D
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.04.2021 09:35

woojtekg napisał(a):https://wiadomosci.wp.pl/szczepienia-na-covid-dla-mlodszych-rocznikow-michal-dworczyk-zapowiada-wstrzymanie-rejestracji-6624317178870304a

no to trochę dzwonienia będą mieli

Moim zdaniem nie ogarną tego i zostanie tak jak jest.

Cały czas przekładają szczepienia, więc dla nich to nic nowego.
woojtekg
Croentuzjasta

Postnapisał(a) woojtekg » 01.04.2021 09:38

leswac napisał(a):Krzysiu jak wyraziłem chęć szczepienia 15 stycznia mam 52 roki i się dziś zapisałem to jak w końcu bo już zgłupiałem ? :mrgreen: :mrgreen:

Jak dla mnie jesteś zapisany i nastawiaj się na szczepienie. Chyba, że ktoś do Ciebie zadzwoni i przełoży termin.
Pewnie zaczną od najmłodszych.

I nie panikuj już.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.04.2021 09:38

Bravik napisał(a):
kadetdudi napisał(a):

Sytuacja na tę chwilę: ci, którzy w styczniu wyrazili chęć zaszczepienia, a mają 40 i więcej lat będą zaszczepieni. Błędem systemu jest wyznaczanie bardzo bliskich terminów szczepień najmłodszym z tej puli. Teraz ci którzy mają wyznaczane terminy na początek kwietnia, będą mieli te terminy korygowane na maj. Podane dzisiaj terminy są nieaktualne.
Pozostali z tych roczników, a chętni na zaszczepienie, niestety będą musieli czekać na swoją kolej wg roczników.

Krzysiu jak wyraziłem chęć szczepienia 15 stycznia mam 52 roki i się dziś zapisałem to jak w końcu bo już zgłupiałem ? :mrgreen: :mrgreen:
Magda O.
Cromaniak

Postnapisał(a) Magda O. » 01.04.2021 09:43

Mam termin szczepienia na 29 kwietnia, jeśli się nic nie przesunie to jest dobrze :D
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.04.2021 09:44

leswac napisał(a):Krzysiu jak wyraziłem chęć szczepienia 15 stycznia mam 52 roki i się dziś zapisałem to jak w końcu bo już zgłupiałem ? :mrgreen: :mrgreen:

Jeśli już, to mogłeś to zrobić dopiero 20 stycznia. Prawdopodobnie dostaniesz telefon, sms lub maila z nowym terminem. Podejrzewam, że gdzieś na początku maja. Ja trochę starszy, mam na 29 kwietnia, więc myślę, że tego nie zmienią. A przez to, że jestem już w systemie, mogę szukać dojścia do szczepienia w trybie, nazwijmy to, przyspieszonym. :oczko_usmiech:
Nefer
Koneser

Postnapisał(a) Nefer » 01.04.2021 09:45

My z żona mamy terminy na 20 i 21 kwietnia, ale nawet jak przeniosą nas na maj, to nie ma problemu.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.04.2021 09:46

Magda O. napisał(a):Mam termin szczepienia na 29 kwietnia, jeśli się nic nie przesunie to jest dobrze :D

Jak jeszcze powiesz, że o 11.50 , to balujemy. :oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.04.2021 09:47

woojtekg napisał(a):Pewnie zaczną od najmłodszych.

I nie panikuj już.

Chyba od najstarszych? :?:
wikol
Cromaniak

Postnapisał(a) wikol » 01.04.2021 10:00

Bravik napisał(a):

Jeśli już, to mogłeś to zrobić dopiero 20 stycznia.

Nieprawda, ja zgłosiłem chęć 18 stycznia i tego dnia dostałem mail zwrotny.
Crocodyl
Cromaniak

Postnapisał(a) Crocodyl » 01.04.2021 10:01

Mnie (51 wiosen :wink: ) udało się telefonicznie zarejestrować (w ok. 3-4 min. 8O) i otrzymałem termin na 15.04. szczepionka Pfizera. Żona walczy telefonicznie dalej ale już jej tak szybko nie idzie :cry: Mam nadzieję, że nawet jeśli dzisiaj podane terminy będą korygowane na maj to wszystko będzie OK. Oczywiście jeśli żonce uda się także zapisać i otrzymać sensowny termin, bo nasz wyjazd dopiero od 04.08.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

COVID - szczepionka - strona 23
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone