Jak długo trzeba czekać na przyjęcie II dawki AstraZ.
Dużo osób zapisało się na maj. II dawka może wypaść chyba lipiec lub sierpień ?
.png)
.png)
.png)
.png)
wojtekant napisał(a):Zastanawiam się co z osobami 40+, które nie wybiorą nowego majowego terminu, a zapisały się na termin kwietniowy (po 6-ym). Czy ich zapisy zostały z automatu anulowane i wystawione e-skierowania pozostają w systemie bez przypisanej daty? Czy może są aktywne do momentu aż nie automat tylko dzwoniący konsultant, bądź ktoś z punktu szczepień, namówi na przełożenie terminu. A jeżeli to nie pomoże, to marzenie się ziści.
Swoją drogą, to całe to zamieszanie i generowanie dodatkowej roboty z powodu 60 tys. "ponadplanowych" osób, gdzie jest to ledwo połowa bądź jedna trzecia dziennej liczby szczepień, to głupota. Ale cóż, mamy sprawiedliwość, a prawo się dostosuje :E
.png)
karin74 napisał(a):Spróbuj zadzwonić na numer 989 - może konsultant Ci odpowie .
.png)
wojtekant napisał(a):karin74 napisał(a):Spróbuj zadzwonić na numer 989 - może konsultant Ci odpowie .
989 ma wszystkie linie zajęte. Zresztą służy typowo do rejestracji. Dzwoniłem na warszawski numer informacyjny znaleziony na necie, połączyło mnie z jakimś urzędem wspomagającym Sanepid czy MZ. Niestety konsultant nie wiedział. Nie miał (jeszcze?) w swoich materiałach takich informacji do przyswojenia i ewentualnego przekazania.
.png)
karin74 napisał(a):Ja pół godziny temu za pierwszym razem się połączyłam....nie służy tylko do rejestracji

.png)
wojtekant napisał(a):Zastanawiam się co z osobami 40+, które nie wybiorą nowego majowego terminu, a zapisały się na termin kwietniowy (po 6-ym). Czy ich zapisy zostały z automatu anulowane i wystawione e-skierowania pozostają w systemie bez przypisanej daty?

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko