Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

COVID - szczepionka

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marekkowalak
Cromaniak

Postnapisał(a) marekkowalak » 08.05.2021 12:36

Yanush napisał(a):
Tak ubogie masz słownictwo? :roll:

No, jak się czyta takie głupoty, jak ten wpis blessa, top nie dziwne, że cywilizowanym ludziom brakuje słów.

Ja również nie potrafiłbym tego "wpisu" skomentować inaczej niż słowami na k... czy p....

Ewentualnie pozostaje jeszcze taki komentarz: :lool: :lool: :lool: :lool: :lool: :lool: :lool: :lool:

W normalnych słowach takich głupot komentować się nie da.
bless
zbanowany

Postnapisał(a) bless » 08.05.2021 12:40

Bravik napisał(a):
Gonzales napisał(a): Właśnie dowiedziałem się ze jestem niebezpieczny, Nie wiem czy mam się bać sam siebie czy tylko inni powinni to robić. Moje możliwości percepcyjne są na tyle ograniczone że nie ogarniam już powoli otaczającej mnie rzeczywistości i żyjących w niej rożnych demiurgów. Pozdrowienia.;)

To co mają powiedzieć ci, którzy to przechorowali i na dodatek się zaszczepili? Jesteśmy jeźdźcami apokalipsy.

Sposób rozumowania blessa widać najlepiej w tym wątku.
zakup-wlasnego-katka-w-chorwacji-t30908-165.html#p2168341
Bez komentarza. :roll:

No słabo Ci idzie,naprawdę słabo
Jak mogłeś przeoczyć fakt że Serbia kupuje broń od Rosji a nawet Chin i prowadzi współprace wojskowa z Rosja a Rosja szuka sposobu aby wzmocnić swoje wpływy na bałkanach.
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 08.05.2021 12:42

Tydzień zawieszenia za OT w wątku.
Habanero
zbanowany

Postnapisał(a) Habanero » 08.05.2021 12:43

ŁukaszCiupa napisał(a):
Habanero napisał(a):
Ural napisał(a):Nie do pozazdroszczenia. Jedni przechodzą wirusa łagodnie drugich poniewiera okrutnie i jak się tu nie szczepić.

Fajne porównanie słyszałem odnośnie szczepień. Jakiś lekarz porównał pandemię do szalupy z rozbitkami.
Większość rozbitków złapała wiosła i solidarnie zabrała się do pracy. Trzech stwierdziło, że nie będą nic robić,
tylko się przyglądać jak inni wiosłują. Znalazł się też jeden idiota, który nie wiedząc czemu, zaczął robić dziury w łodzi.
Kto jest wg Ciebie tym idiotą??? Ja rozumiem, że można przypuścić nagonkę na sceptyków szczepień covidowych (znowu proszę o nie stawianie znaku równości między antyszczepionkowcami z betonu i stali a sceptykami wobec szczepionek przeciw covid), ale szukanie na siłę kogoś, kto niby sabotuje szczepienia???!!! Że niby jak??? Wylewają fiolki ze specyfikiem do zlewu a szczepią ludzi solą fizjologiczną??? Zapisują się na szczepienia, by z nich nie skorzystać, i blokować tym samym chętnym terminy??? Albo może tira wiozącego szczepionki ktoś zepchnął z drogi i zawartość poszła do rowu??? Bo nijak inaczej nie mogę zinterpretować zacytowanej przez Ciebie historyjki opowiedzianej przez jakiegoś lekarza jak właśnie w ten sposób.

Kto jest idiotą ?
Ten kto nie potrafi samodzielnie myśleć, daje się sterować i rozpowszechnia zasłyszane brednie.
Kto sabotuje ?
https://szczepienia.pzh.gov.pl/jeden-z- ... tow-diety/
https://bezprawnik.pl/episkopat-sabotuje-szczepienia/
marekkowalak
Cromaniak

Postnapisał(a) marekkowalak » 08.05.2021 12:44

anakin napisał(a):Tydzień zawieszenia za OT w wątku.

Dobrze widzieć, że admin wraca do zdrowia i do formy :D :D
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.05.2021 12:46

bless napisał(a):naprawdę nie przeszkadzaja mi ataki personalne,od tego jest kto inny,przeszkadzało by mi jak by ktoś podważył co napisałem

bless, ilu tam was jest bo na poprzedniej stronie napisałeś :

bless napisał(a):własnie, nie macie argumentów,ale po innych potraficie jechać personalnie
.

Taki Dr. Jekyll i Mr. Hyde.
Co do wątku z zakupem nieruchomości - jeśli nie widzisz różnicy pomiędzy geopolitycznym umocowaniu Chorwacji i Ukrainy, to nie mamy o czym dyskutować. :roll:
Inde
Cromaniak

Postnapisał(a) Inde » 08.05.2021 12:52

Wróciliśmy ze szczepienia. O 9:50 otrzymaliśmy wraz z małżonką pierwszą dawkę Pfizera. Byliśmy w Masowym Punkcie Szczepień w Inowrocławiu. Rejestracja i kolejka do szczepienia poszła bardzo sprawnie, mimo że było naprawdę dużo ludzi. Czujemy się dobrze, póki co żadnych dolegliwości. :) Druga dawka 31.05.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.05.2021 12:54

Inde napisał(a):Wróciliśmy ze szczepienia. O 9:50 otrzymaliśmy wraz z małżonką pierwszą dawkę Pfizera. Byliśmy w Masowym Punkcie Szczepień w Inowrocławiu. Rejestracja i kolejka do szczepienia poszła bardzo sprawnie, mimo że było naprawdę dużo ludzi. Czujemy się dobrze, póki co żadnych dolegliwości. :) Druga dawka 31.05.

Bardzo szybko, bo u mnie pierwsza dawka 29.04, a powtórka 4.06 :oops:
marekkowalak
Cromaniak

Postnapisał(a) marekkowalak » 08.05.2021 12:55

Inde napisał(a): O 9:50 otrzymaliśmy wraz z małżonką pierwszą dawkę Pfizera. Druga dawka 31.05.

Szybko!!! 3 tygodnie...
Inde
Cromaniak

Postnapisał(a) Inde » 08.05.2021 12:57

Może wiedzą, że na koniec czerwca mam rezerwacje w Makarskiej? :mrgreen:
Habanero
zbanowany

Postnapisał(a) Habanero » 08.05.2021 12:59

Dzisiaj o 18-tej druga dawka AZ.
Pierwsza była 20 lutego.
Szybko zleciało :D
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.05.2021 13:00

Inde napisał(a):Może wiedzą, że na koniec czerwca mam rezerwacje w Makarskiej? :mrgreen:

To pozdrów Makarską ode mnie. :oczko_usmiech: Gdzie masz apartman, jeśli wolno zapytać?
mchrob
Cromaniak

Postnapisał(a) mchrob » 08.05.2021 13:11

Anakin zdrówka życzę, ale widzę że czujesz się już lepiej. Bardzo Cię tu ostatnio brakowało.
Belfegor
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Belfegor » 08.05.2021 13:12

bless napisał(a):w tamtym roku nie było szczepien i chorych na wiosnę było ok 10.000 w tym roku polecieliście się szczepić i co ???chorych trzy razy tyle.TO SA FAKTY

Co to za argument? Dwa lata temu nie było szczepień i chorych na wiosnę było 0. Czego to dowodzi? Kiedy w Polsce rządziła pewna partia(np. w roku 2013) nie było żadnych zachorowań. Co to oznacza?
Żeby przytaczać takie argumenty, trzeba mieć chociaż podstawową wiedzę z wirusologii i chorób zakaźnych. Pochwał się swoimi dokonaniami naukowymi, a nie tym, co przeczytałeś w "internetach"
Inde
Cromaniak

Postnapisał(a) Inde » 08.05.2021 13:29

Bravik napisał(a):
Inde napisał(a):Może wiedzą, że na koniec czerwca mam rezerwacje w Makarskiej? :mrgreen:

To pozdrów Makarską ode mnie. :oczko_usmiech: Gdzie masz apartman, jeśli wolno zapytać?

Na przeciwko hotelu Palma, dość w centrum. Jakieś 200m od plaży po tej wschodniej stronie półwyspu Sv. Petar.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

COVID - szczepionka - strona 97
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone