Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

COVID - szczepionka

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ŁukaszCiupa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ŁukaszCiupa » 08.05.2021 11:13

Habanero napisał(a):
Ural napisał(a):Nie do pozazdroszczenia. Jedni przechodzą wirusa łagodnie drugich poniewiera okrutnie i jak się tu nie szczepić.

Fajne porównanie słyszałem odnośnie szczepień. Jakiś lekarz porównał pandemię do szalupy z rozbitkami.
Większość rozbitków złapała wiosła i solidarnie zabrała się do pracy. Trzech stwierdziło, że nie będą nic robić,
tylko się przyglądać jak inni wiosłują. Znalazł się też jeden idiota, który nie wiedząc czemu, zaczął robić dziury w łodzi.
Kto jest wg Ciebie tym idiotą??? Ja rozumiem, że można przypuścić nagonkę na sceptyków szczepień covidowych (znowu proszę o nie stawianie znaku równości między antyszczepionkowcami z betonu i stali a sceptykami wobec szczepionek przeciw covid), ale szukanie na siłę kogoś, kto niby sabotuje szczepienia???!!! Że niby jak??? Wylewają fiolki ze specyfikiem do zlewu a szczepią ludzi solą fizjologiczną??? Zapisują się na szczepienia, by z nich nie skorzystać, i blokować tym samym chętnym terminy??? Albo może tira wiozącego szczepionki ktoś zepchnął z drogi i zawartość poszła do rowu??? Bo nijak inaczej nie mogę zinterpretować zacytowanej przez Ciebie historyjki opowiedzianej przez jakiegoś lekarza jak właśnie w ten sposób.
boboo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 08.05.2021 11:16

Habanero napisał(a):Fajne porównanie słyszałem odnośnie szczepień. Jakiś lekarz porównał pandemię do szalupy z rozbitkami.
Większość rozbitków złapała wiosła i solidarnie zabrała się do pracy. Trzech stwierdziło, że nie będą nic robić,
tylko się przyglądać jak inni wiosłują.
Znalazł się też jeden idiota, który nie wiedząc czemu, zaczął robić dziury w łodzi.
Z jednej strony, to może być "fajny" sposób na życie,
ale z drugiej strony podczas wspólnego wysiłku/wyrzeczeń/*.* w walce o życie, takich typów po przybiciu do lądu powinno się najnormalniej w świecie stygmatyzować. Z zasugerowaniem totalnego ostracyzmu.
Żeby każdy wiedział z kim ma do czynienia.
A ten "dziurkacz" jest również potrzebny. Ale nie na łódce. Przecież ryby też muszą jeść.
bless
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) bless » 08.05.2021 11:47

Akurat za roznoszenie covida w dużej mierze odpowiadaja osoby które sie szczepią i po szczepieniu maja powikłania w postaci covida a jak choruja to przecież zarażają innych,więc kto jest bardziej niebezpieczny ? Nieszczepieni ? nie .Bardziej niebezpieczni są ci którzy się szczepią.Przykład Krawczyka wiele mówi.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.05.2021 12:01

bless napisał(a):Akurat za roznoszenie covida w dużej mierze odpowiadaja osoby które sie szczepią i po szczepieniu maja powikłania w postaci covida a jak choruja to przecież zarażają innych,więc kto jest bardziej niebezpieczny ? Nieszczepieni ? nie .Bardziej niebezpieczni są ci którzy się szczepią.Przykład Krawczyka wiele mówi.

Chciałem to skomentować, ale bez przekleństw raczej nie da rady komentować idiotyzmów. 8O Trzymaj się ciepło. :papa:
bless
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) bless » 08.05.2021 12:06

w tamtym roku nie było szczepien i chorych na wiosnę było ok 10.000 w tym roku polecieliście się szczepić i co ???chorych trzy razy tyle.TO SA FAKTY
Ostatnio edytowano 08.05.2021 12:06 przez bless, łącznie edytowano 1 raz
Gonzales
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gonzales » 08.05.2021 12:06

bless napisał(a):Akurat za roznoszenie covida w dużej mierze odpowiadaja osoby które sie szczepią i po szczepieniu maja powikłania w postaci covida a jak choruja to przecież zarażają innych,więc kto jest bardziej niebezpieczny ? Nieszczepieni ? nie .Bardziej niebezpieczni są ci którzy się szczepią.Przykład Krawczyka wiele mówi.

Właśnie dowiedziałem się ze jestem niebezpieczny, Nie wiem czy mam się bać sam siebie czy tylko inni powinni to robić.
Moje możliwości percepcyjne są na tyle ograniczone że nie ogarniam już powoli otaczającej mnie rzeczywistości i żyjących w niej rożnych demiurgów.

Pozdrowienia.;)
bless
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) bless » 08.05.2021 12:09

własnie, nie macie argumentów,ale po innych potraficie jechać personalnie
Pudelek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pudelek » 08.05.2021 12:11

myślałem, że aby zarejestrować się na forum trzeba mieć określony wiek, ale okazuje się, że prawie gimnazjaliści także się rejestrują :mrgreen:
Ostatnio edytowano 08.05.2021 12:15 przez Pudelek, łącznie edytowano 1 raz
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 08.05.2021 12:15

Czy naprawdę nie można bez tych wszystkich epitetów?
A nie lepiej ignorować takiego gościa?
Popatrzcie co z Wami robi.
Nakręcają się poważni ludzie bo ktoś napisał coś z głębi, największej głębi :lol:

Naprawdę warto? 8O

Ps. tym bardziej, że teraz już będą tego konsekwencje

Ps.II pozostałym również dziękuję za życzenia
Pudelek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pudelek » 08.05.2021 12:17

Przydałaby się opcja "ignoruj użytkownika" jak jest na niektórych forach. Jeden klik i po sprawie.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 08.05.2021 12:19

Jest opcja"wróg" na forum.
Działa bardzo podobnie.
Dodajesz gościa j nie widzisz co pisze
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.05.2021 12:22

Gonzales napisał(a): Właśnie dowiedziałem się ze jestem niebezpieczny, Nie wiem czy mam się bać sam siebie czy tylko inni powinni to robić. Moje możliwości percepcyjne są na tyle ograniczone że nie ogarniam już powoli otaczającej mnie rzeczywistości i żyjących w niej rożnych demiurgów. Pozdrowienia.;)

To co mają powiedzieć ci, którzy to przechorowali i na dodatek się zaszczepili? Jesteśmy jeźdźcami apokalipsy.

Sposób rozumowania blessa widać najlepiej w tym wątku.
zakup-wlasnego-katka-w-chorwacji-t30908-165.html#p2168341
Bez komentarza. :roll:
Ostatnio edytowano 08.05.2021 12:33 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 2 razy
Yanush
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yanush » 08.05.2021 12:27

Bravik napisał(a):

Chciałem to skomentować, ale bez przekleństw raczej nie da rady komentować idiotyzmów. 8O Trzymaj się ciepło. :papa:

Tak ubogie masz słownictwo? :roll:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.05.2021 12:34

Yanush napisał(a):Tak ubogie masz słownictwo? :roll:

Tak, przykro mi. :roll:
bless
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) bless » 08.05.2021 12:35

naprawdę nie przeszkadzaja mi ataki personalne,od tego jest kto inny,przeszkadzało by mi jak by ktoś podważył co napisałem
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

COVID - szczepionka - strona 96
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone