Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

COVID - szczepionka

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piekara114
Opiekun działu

Postnapisał(a) piekara114 » 06.05.2021 09:19

Dzwoń do swojego punktu szczepień kilka dni przed Twoim terminem.
U mnie niby wpisali termin 9 czerwca, ale Pani powiedziała, że będą dzwonić i ustalać przed tym terminem.
Magda O.
Cromaniak

Postnapisał(a) Magda O. » 06.05.2021 09:21

Tak zrobię :D
bless
zbanowany
Re: Pandemia koronawirusa a wakacje 2021

Postnapisał(a) bless » 06.05.2021 16:47

Jak będą chcieli jakieś szczepienia albo testy to nie jedziemy,bo szczepić sie nie mam zamiaru.Byłem już tam tyle razy że sie musze sporo nagłowić gdzie chciałbym jechać bo objechałem wszystko.Poza tym to nie covid ich wykończy tylko bieda a wystarczy jeszcze jeden sezon jak poprzedni gdzie lokale były pozamykane a pootwierane puste.
anielkak
Globtroter

Postnapisał(a) anielkak » 06.05.2021 17:51

cropag napisał(a):
bless napisał(a):Jak będą chcieli jakieś szczepienia albo testy to nie jedziemy,bo szczepić sie nie mam zamiaru.

No i fajnie. Jednego oszołoma antyszczepionkowego mniej w Chorwacji. Będzie bezpieczniej.

Że też masz odwagę napisać to, o czym inni pomyśleli? :oops:
mariusz123
Odkrywca

Postnapisał(a) mariusz123 » 06.05.2021 19:40

cropag napisał(a):
bless napisał(a):Jak będą chcieli jakieś szczepienia albo testy to nie jedziemy,bo szczepić sie nie mam zamiaru.

No i fajnie. Jednego oszołoma antyszczepionkowego mniej w Chorwacji. Będzie bezpieczniej.

Ale zaszczepienie się nie chroni ani przed zakażeniem, ani przed transmisją wirusa, czyli zakażaniem innych. Ma jedynie łagodzić objawy covidu.
Więc w czym ten antyszczepionkowiec jest dla otoczenia groźniejszy od osoby zaszczepionej??
maczb
Plażowicz

Postnapisał(a) maczb » 06.05.2021 19:48

na temat szczepienia jest inny wątek - dajcie spokój,
WojtekKRK
Croentuzjasta

Postnapisał(a) WojtekKRK » 06.05.2021 19:51

O tak, tak ...
ŁukaszCiupa
Croentuzjasta

Postnapisał(a) ŁukaszCiupa » 06.05.2021 19:59

cropag napisał(a):

Gdzie jest admin czy moderator??? Słowo oszołom jest słowem obraźliwym!!! Ja za napisanie mniej więcej takiej frazy: wyszczepić to można stado baranów, dostałem tutaj bana na 10 dni, choć nie bardzo wiem za co, bo chyba nie za słowo baran, jako określenie gatunku zwierząt? Od początku jak obserwuję to forum i co poniektórych jego użytkowników, mam wrażenie, że są tutaj równi i równiejsi. Ci drudzy mogą liczyć na pobłażanie moderatora i admina. Takich wpisów, które winny być zbanowane a nie są, jest tutaj mnóstwo!
Belfegor
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Belfegor » 06.05.2021 21:08

mariusz123 napisał(a):
cropag napisał(a):

Ale zaszczepienie się nie chroni ani przed zakażeniem, ani przed transmisją wirusa, czyli zakażaniem innych. Ma jedynie łagodzić objawy covidu.
Więc w czym ten antyszczepionkowiec jest dla otoczenia groźniejszy od osoby zaszczepionej??

Jest groźny ze względu na swoją wiedzę, popartą naukowymi dowodami, na temat szczepionek.
Kapitańska Baba
Weteran

Postnapisał(a) Kapitańska Baba » 06.05.2021 21:18

anielkak napisał(a):
cropag napisał(a):

Weźcie pod uwagę źe to w jaki sposób wyrażacie się o innych świadczy przede wszystkim o Was :roll: . Przykre to
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.05.2021 21:46

ŁukaszCiupa napisał(a):Ja za napisanie mniej więcej takiej frazy: wyszczepić to można stado baranów, dostałem tutaj bana na 10 dni

Co wolno wojewodzie to nie tobie kasztelanie...
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.05.2021 22:20

Kapitańska Baba napisał(a):
anielkak napisał(a):
cropag napisał(a):

Weźcie pod uwagę źe to w jaki sposób wyrażacie się o innych świadczy przede wszystkim o Was :roll: . Przykre to

Przedpiszcy najwyraźniej zapomnieli, że szczepienie na covid nie jest obowiązkowe, a decyzję o zaszczepieniu się (lub nie) każdy podejmuje sam.

Ja akurat na wakacje prawdopodobnie będę już po obu dawkach, ale w życiu nie przyszłoby mi do głowy obrzucać obelgami w rodzaju "oszołom" kogoś, kto nie chce bądź nie może się zaszczepić.
wojak10
Odkrywca

Postnapisał(a) wojak10 » 06.05.2021 22:50

cropag napisał(a):

Przykro mi, jest nas więcej.
Yanush
Cromaniak

Postnapisał(a) Yanush » 07.05.2021 05:06

cropag napisał(a):

Czy leci z nami pilot???
boboo
zbanowany

Postnapisał(a) boboo » 07.05.2021 05:27

Gdybym sobie chodził po ulicy z kałachem i strzelał gdzie popadnie, przy czym statystycznie zaledwie 2-3 kulki na 100 byłyby śmiertelne, szybko by się ze mną uporano. Oszołom?
Nie takie określenia byłyby potem w gazetach.

Ale ponieważ mamy do czynienia z czymś, czego nie widać (są nawet światli, którzy twierdzą, że to coś nie zostało nawet wyizolowane), a śmierć nie jest tak widowiskowa jak od kałacha tylko cichutka w szpitalu, na chorobę - czyli wręcz naturalna - to jest, jak jest.

"ja nie mam z tym nic wspólnego, maski nie noszę bo i tak nie chroni a poza tym to atak na moją wolność...
a tamten? on na choroby współistniejące umarł, a covid wpisali bo im za to płacą.
"

O każdym, kto próbowałby mi świsnąć amunicję albo rozbroić, pisano- i mówionoby: bohater.
Za to ludziom chcącym przyczynić się do przerwania/zahamowania tej pandemii proponuje się "włączyć myślenie", a czasem za zwrócenie uwagi rozkwasza się im nosy.

"Szeregowiec James Ryan" - jest taka scenka po zdobyciu bunkra, gdzie pada tłumaczenie: "jestem niewinny, ja tylko podawałem/nosiłem amunicję"...

I nie piszę o tych, którzy naprawdę nie mogą (ze względów zdrowotnych), ale o tych, którzy nie chcą.
A ci, podobnie jak przy "zwonieniu zwolnieniu z WF'u czy innych poświadczonych dysleksjach", znajdą sposób aby oficjalnie nie móc.

Nie chcesz nosić maski, nie chcesz się szczepić?
Nie chcesz pomóc?
To przynajmniej nie przeszkadzaj.
Siedź w domu i statystycznie nie rozsiewaj, aż się to skończy.

Edit: "zwonieniu" na "zwolnieniu"
Ostatnio edytowano 07.05.2021 07:18 przez boboo, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

COVID - szczepionka - strona 88
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone