Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

COVID - szczepionka

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.05.2021 14:03

Po majówkowym szczepieniu nie mogą się doliczyć 700 tys. szczepionek. 8O
Gonzales
Cromaniak

Postnapisał(a) Gonzales » 04.05.2021 14:21

Przed chwil córka i zięć dostali sms o przełożeniu terminu szczepienia J&J z 12.05 na 21.05 :evil: :evil: :evil:

No to już wiadomo skąd się wzięły szczepionki na majówkę :idea: :idea: :idea:

https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,173952,27045718,lekarz-rzad-zuzyl-zarezerwowane-szczepionki-j-amp-j-trzeba.html#do_w=46&do_v=142&do_a=288&s=BoxNewsImg2

Pozdrowienia.;)
bezrobotny500
Croentuzjasta

Postnapisał(a) bezrobotny500 » 04.05.2021 14:29

mysza73 napisał(a):Te wszystkie infolinie, e-rejestracje i inne, to o d...pe potłuc :roll:
Od rana nic mi nie chciało znaleźć w Radomiu ani Warszawie ... :twisted:
Sąsiadka-pielęgniarka poleciła mi bardzo przyjazny punkt szczepień w Radomiu ... zadzwoniłam i jutro o 10.45 dziecko me ma szczepienie - Pfizer :D

hej mysza73, a te szczepienia na covid są też dla dzieciaków? czy to tylko dla dorosłych?
stachan
Koordynator forum

Postnapisał(a) stachan » 04.05.2021 15:28

Gonzales napisał(a):Przed chwil córka i zięć dostali sms o przełożeniu terminu szczepienia J&J z 12.05 na 21.05

A u nas odwrotnie - żona rejestrowała się w sobotę, dostała termin na 14 maja, ale w niedzielę przyszedł sms, że termin został zmieniony i... szczepienie już 4 maja (Pfizer). Właśnie wraca do domu 8)

Jedyne, co zastanawia, to termin drugiej dawki - u mnie równo po 30 dniach, a u żony dopiero na 15 czerwca - mieścimy się jednak w terminie wyjazdowym, zatem pozostaje jedynie odliczać :oczko_usmiech:
mysza73
Weteran

Postnapisał(a) mysza73 » 04.05.2021 15:35

bezrobotny500 napisał(a):
mysza73 napisał(a):Te wszystkie infolinie, e-rejestracje i inne, to o d...pe potłuc :roll:
Od rana nic mi nie chciało znaleźć w Radomiu ani Warszawie ... :twisted:
Sąsiadka-pielęgniarka poleciła mi bardzo przyjazny punkt szczepień w Radomiu ... zadzwoniłam i jutro o 10.45 dziecko me ma szczepienie - Pfizer :D

hej mysza73, a te szczepienia na covid są też dla dzieciaków? czy to tylko dla dorosłych?

Dla dorosłych, jak na razie :mrgreen:
boboo
zbanowany

Postnapisał(a) boboo » 04.05.2021 15:49

mchrob napisał(a):
boboo napisał(a):(...)
Chyba u was więcej seniorów chce się szczepić. W Polsce brakuje chętnych to zapraszają młodsze roczniki.
Czy naprawdę o chęci chodzi?
Taki artykuł na medonecie znalazłem dzisiaj:
https://www.medonet.pl/porozmawiajmyoszczepionce,szczepienia-na-covid-19-w-polsce--tylko-polowa-seniorow-zaszczepiona,artykul,70587521.html
:roll: :?
Inde
Cromaniak

Postnapisał(a) Inde » 05.05.2021 08:28

Do naszego Powiatowego Punktu Szczepień Masowych dojechały dziś pierwsze szczepionki. Mam nadzieję, że wszystko przebiegnie sprawnie i z każdym dniem będą się rozpędzać.

:papa:
sossna
Odkrywca

Postnapisał(a) sossna » 05.05.2021 09:02

Inde napisał(a):Bardzo fajny filmik wyjaśniający, że porównywanie do siebie Pfizera i AZ mija się z celem podesłała mi kuzynka, która jest pielęgniarką w jednym ze szpitali w Toronto. Filmik jest krótki, a dużo wyjaśnia :) Polecam: (wymagany podstawowy angielski)

Dzięki za ten filmik, puszczę dalej :)
wikol
Cromaniak

Postnapisał(a) wikol » 05.05.2021 13:52

Odwołali mi szczepienie JJ. W całym województwie mazowieckim brak tej szczepionki.
baska
Croentuzjasta

Postnapisał(a) baska » 05.05.2021 14:34

U nas dokładnie to samo.
Mieliśmy na siódmego maja termin na JJ i czwartego dostaliśmy SMS-y że zmiana na Pfizer.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.05.2021 14:52

Przykrą wiadomość podał dziś Waldek, 3 tygodnie temu pożegnałem kumpla, który zmarł na Covid ale to wciąż mało dla tego gówna. Właśnie zmarł mój kolejny kolega, współpracownik, świetny człowiek, mąż i ojciec po długiej walce z Covid, której toczyć już nie był w stanie już gdyż organizm był wycieńczony. Kolega nie cierpiał na żadne inne choroby, nie zdążył się zaszczepić gdyż leżał w szpitalu. Tę smutna wiadomość przekazał na FB jego zrozpaczony syn.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.05.2021 16:00

wikol napisał(a):Odwołali mi szczepienie JJ. W całym województwie mazowieckim brak tej szczepionki.

U mnie podobnie. Syn z dziewczyną mieli się dziś zaszczepić JJ. Zależało im na pojedynczej dawce przed czerwcowym wyjazdem w tropiki. Jedyną opcją był jednak tylko Pfizer. Johnsona rozparcelowano w majówkę. :roll:
sviva
Cromaniak

Postnapisał(a) sviva » 05.05.2021 18:04

Bravik napisał(a):
wikol napisał(a):Odwołali mi szczepienie JJ. W całym województwie mazowieckim brak tej szczepionki.

U mnie podobnie. Syn z dziewczyną mieli się dziś zaszczepić JJ. Zależało im na pojedynczej dawce przed czerwcowym wyjazdem w tropiki. Jedyną opcją był jednak tylko Pfizer. Johnsona rozparcelowano w majówkę. :roll:

brat to samo. Zarejestrowany na 17.05 na J&J a dzisiaj rano dostał sms, że przenoszą na 22.05
sviva
Cromaniak

Postnapisał(a) sviva » 05.05.2021 18:15

może komuś się przyda: wyszukiwarka szczepień
https://szczepienia.github.io/
wikol
Cromaniak

Postnapisał(a) wikol » 05.05.2021 18:19

sviva napisał(a):
Bravik napisał(a):

brat to samo. Zarejestrowany na 17.05 na J&J a dzisiaj rano dostał sms, że przenoszą na 22.05

U mnie anulowali wizytę bez przenoszenia. Muszę znowu sam sobie szukać terminu. Ten facet od szczepień powinien podać się do dymisji za to co zrobił ludziom.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

COVID - szczepionka - strona 86
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone