Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

co wybrać??

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
onaon
Autostopowicz
co wybrać??

Nieprzeczytany postnapisał(a) onaon » 04.02.2009 01:40

Witam, jest to mój pierwszy post na tym forum. Przeczytałam już dużo interesujacych mnie tu tematów i mam jeszcze większy mętlik w głowie na temat tego co wybrać niż miałam. Prosze was o pomoc.
W zeszłym roku byłam w miejscowości Orebić, było pięknie -zakochałam sie w Chorwacji i chce tam wrócić, ale mam pewne utrudnienie. Mamy w planach wyjazd pod koniec czerwca. Jedziemy w 8: 2 małżeństwa w wieku 40 lat, dwoje dzieci - 6 i 9 lat i para nastolatków(17 i 22), jak widać jest zróżnicowanie wiekowe wszyscy oprócz mnie jeszcze nigdy nie byli w Chorwacji więc mam problem chcąc wszystkim dogodzić. Starsi chcą spokój, dzieci łagodne zejście do wody, a My(młodzież) wyrwać się wieczorem do jakieś knajpy/dyskoteki. Czyli w skórócie - małe miasteczko z górami żwirkową plażą i ciekawym centrum podobne do Orebicza (wiem wiem wymyślam:/) myślałam o Breli ale juz sama nie wiem.
Jarek Magnuski
Podróżnik
wybór miejsca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jarek Magnuski » 04.02.2009 06:58

Jeśli znasz Orebic to polecam Trpanj. Trzy rodzaje plaż na miejscu , a jak się chce odmienności to można podjechać na plażę w Divnej lub w Dubie (my tam codniennie jeździliśmy- dodatkowo miełiśmy kajak i wtedy można w DUBIE popłynąć na dwie dzikie plaże za Dubą , jedna z wypływającym strumieniem- woda kryształ).Trpanj jest przyjemny bo jest gdzie pochodzić - ścieżka nadmorska - parę knajpek przy nadbrzeżu portowym , a w starym Trpanju idąc od portu za kościołem knajpka z klimatem - JABŁOKO - chyba jest w internencie - mała uwaga - otwierana poźno około 20-tej.Trpanj polecam ,ale wybór nalezy do Was.
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 04.02.2009 11:08

Jeśli byliście na Peljesacu (według mnie najpiękniejszy rejon Cro)to może teraz rzeczywiscie pomyśl o Riwierze Makarskiej...
Brela, Tucepi, Podgora, Gradac wszystkie naprawdę warte polecenia...
Także dużo zdjęci info znajduje się w naszych relacjach.
Musisz je przejrzeć i wybrać docelowe miejsce :)

Pozdrawiam
Jacynty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacynty » 04.02.2009 11:22

onaon napisał(a): W zeszłym roku byłam w miejscowości Orebić, było pięknie -zakochałam sie w Chorwacji i chce tam wrócić, .

:lol: :lol: :lol:
Monka, wpadnij do mnie to poszukam Ci coś.... 8O... ale w tej wyliczance (ilość osób) nie widzę mojej familiji..... :evil: :cry: :evil: :cry:
....szkoda.
onaon
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) onaon » 04.02.2009 11:55

ale w kategoriach wiekowych sie mieścicie więc to na jedno wychodzi:P

...
dziekuje wam za rady przeczytam jeszcze pare tematów i się zastanowie;)
monika2277
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) monika2277 » 04.02.2009 14:26

Brela to fajny pomysł byliśmy tam w zeszłym roku, co prawda nie mieszkaliśmy tam tylko pojechaliśmy.
Ja mogę zapropomować ci Omis Camp Galeb, dla najmłodszych fajne piaszczysto żwirowa plaża- dłógo płytko.
Dla młodzieży dużo kafejek straganików z różnościami blisko do spływu- rafting, polecam bo naprawde ekstra sprawa, jakieś disko też pewnie się znajdzie.
A dla starszych i nie tylko polecam rejs całodzienny na BOL ze zwiedzaniem, obiadkiem na stateczku ( rybka rakija i soki w cenie biletu). też byliśmy i fajna sprawa taki wypad. (My mam po 30 a nasz synek miał wtedy 3 latka jak płyneliśmy więc nie powinno być problemu bo dziciaczki macie starsze.)
Dodatkowo miejscowość jest bardzo blisko Makarskiej i zawsze można zrobić sobie mały całodzienny wypad do innej miejscowości na zwiedzanie.
Ja polecam jeszcze knajpkę THE FLINSTONS w górach blisko Omisu, dla dzieciaków frajda a starsi chętnie spróbują jakiegoś trunku czy pysznego jedzonka.
Życzę udanego pobytu.
Monika
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 04.02.2009 15:20

Jeszcze do rozważenia macie Primosten. Piękne stare miasteczko, trochę życia nocnego, morze takie że każdy sobie coś znajdzie, jest żwirowa plaża z łagodniejszym zejściem w zatoczce dobra dla dzieci, pod starym centrum są skałki, dla dobrych pływaków jest nawet parometrowa skała z głębią pod spodem do skakania. Poszukaj, jest na forum parę fajnych relacji stamtąd.
pzdr :)
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 04.02.2009 16:27

Hvar Podstine powinien zadowolić wszystkie grupy wiekowe :D
http://www.viking-diving.com/default.as ... title=Smještaj
Pozdrav.

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone