Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.03.2020 20:58

Habanero napisał(a):
anakin napisał(a):
Habanero napisał(a):Współczesna ?

A daleko od niej do współczesnej?
Chcesz się przekonać to zacznij dyskusję.
Mogę się założyć, że wątek drugiej strony nie doczeka.

Ok . A międzywojnie.... Można ?

Zapomniany wątek - spadł na stronę 6 Hyde Parku.
historia-do-1960-t35501.html
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 20.03.2020 21:46

lew napisał(a):...dobrze ,że wreszcie odchodzą ci bohaterowie stanu wojennego "wypaczający" ówczesnej młodzieży gusta muzyczne

nawet nie chce mi się komentować ... byłeś młodzieżą w stanie wojennym ? wątpię ! i jakie gusta muzyczne jakiś przykład ? Wiesz np. co to był za magazyn czarno biały Non Stop ? Słuchałeś Manna ? i np. kącik polskiej muzyki big bitowej ? normalnie diabli mnie biorą teraz ...........
Habanero
zbanowany

Postnapisał(a) Habanero » 20.03.2020 21:54

bluesman napisał(a):
lew napisał(a):...dobrze ,że wreszcie odchodzą ci bohaterowie stanu wojennego "wypaczający" ówczesnej młodzieży gusta muzyczne

nawet nie chce mi się komentować ... byłeś młodzieżą w stanie wojennym ? wątpię ! i jakie gusta muzyczne jakiś przykład ? Wiesz np. co to był za magazyn czarno biały Non Stop ?

Czy naprawdę nie łapiecie sarkazmu jaki jest w poście lwa :idea:
Ja też uważam, że dobrze zrobili odchodząc z trójki.
Ludzie, litości.

Ps.
bluesman uważaj bo stan wojenny to też współczesna polityka :idea:
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 20.03.2020 22:03

Habanero napisał(a):Czy naprawdę nie łapiecie sarkazmu jaki jest w poście lwa :idea:

Jeśli to był sarkazm, to mocno zakamuflowany i nie złapałem. :roll:
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 20.03.2020 22:07

Habanero napisał(a):
bluesman napisał(a):

nawet nie chce mi się komentować ... byłeś młodzieżą w stanie wojennym ? wątpię ! i jakie gusta muzyczne jakiś przykład ? Wiesz np. co to był za magazyn czarno biały Non Stop ?

Czy naprawdę nie łapiecie sarkazmu jaki jest w poście lwa :idea:
Ludzie, litości.

Ps.
bluesman uważaj bo stan wojenny to też współczesna polityka :idea:

Bredzisz :mrgreen: pytanie o to czy był młodzieżą to polityka ???? a ja uważam przeciwnie, że źle zrobili i co z tego ? Mann Kaczkowski, Chojnacki pomogli mi wykształcić mój gust muzyczny :)

Sarkazm ? ok. znaczy wszystko to co ja piszę to za każdym razem jest sarkazmem i niech Pan Anakin spróbuje dać mi bana :mrgreen: :papa:
krutom
Cromaniak

Postnapisał(a) krutom » 20.03.2020 23:15

Habanero napisał(a):Czy naprawdę nie łapiecie sarkazmu jaki jest w poście lwa :idea:
Ludzie, litości.

Sarkazm to trudne słowo, nie wiem czy lew zna i umie zastosować, zwłaszcza w "piątunio" :idea:
boboo
zbanowany

Postnapisał(a) boboo » 21.03.2020 09:13

Habanero napisał(a):Czy naprawdę nie łapiecie sarkazmu jaki jest w poście lwa :idea: (...)
Jak widać i czytać: nie.
Coraz częściej tekst nieupstrzony emotikonami jest rozumiany błędnie (żeby nie napisać: opacznie).
I to nie jest wina tekstu a... czytelnika (jego niechęci włączenia organu poznawczego choćby na "drugi bieg").
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 21.03.2020 09:15

boboo napisał(a):
Habanero napisał(a):Czy naprawdę nie łapiecie sarkazmu jaki jest w poście lwa :idea: (...)
Jak widać i czytać: nie.
Coraz częściej tekst nieupstrzony emotikonami jest rozumiany błędnie (żeby nie napisać: opacznie).
I to nie jest wina tekstu a... czytelnika (jego niechęci włączenia organu poznawczego choćby na "drugi bieg").

aha znaczy ma jeszcze polizać i powąchać ekran :mrgreen:
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 21.03.2020 10:34

boboo napisał(a):Coraz częściej tekst nieupstrzony emotikonami jest rozumiany błędnie (żeby nie napisać: opacznie).

Załóż wątek Reading comprehension, zrób małe szkolenie. Jestem pierwszy, który skorzysta, bo ja to już chyba na piątym biegu jadę.
O ile załapałem właściwą kolejność liczenia.
boboo
zbanowany

Postnapisał(a) boboo » 21.03.2020 11:10

Poważnie?
Żadnej iskierki nie dostrzegliście w tym tekście?
...dobrze ,że wreszcie odchodzą ci bohaterowie stanu wojennego "wypaczający" ówczesnej młodzieży gusta muzyczne
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 21.03.2020 11:53

boboo napisał(a):Poważnie?
Żadnej iskierki nie dostrzegliście w tym tekście?
...dobrze ,że wreszcie odchodzą ci bohaterowie stanu wojennego "wypaczający" ówczesnej młodzieży gusta muzyczne

Szczerze? Nie. :?
Może gdybyś to Ty napisał, albo ktokolwiek inny, pewnie iskierkę bym dostrzegł. :D Znając jednak lekturę postów lwa, rozum mój został zwiedziony. :oczko_usmiech:
Jeśli chce w ten sposób żartować, powinien - dla takich jak ja - używać emotional icons. :oczko_usmiech:
kleeberg
Koneser

Postnapisał(a) kleeberg » 21.03.2020 12:24

bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 21.03.2020 14:24

greenrs
Koneser

Postnapisał(a) greenrs » 21.03.2020 14:37

bluesman napisał(a):ktoś już przesadził :( https://sadeczanin.info/wiadomosci/jest ... mieszkancy

Zdecydowanie :twisted:
Mam nadzieję, że ktoś się jednak otrząśnie i zrozumie, że to nic innego jak idiotyzm :!:
sito_zabrze
Cromaniak

Postnapisał(a) sito_zabrze » 21.03.2020 15:26

greenrs napisał(a):
bluesman napisał(a):ktoś już przesadził :( https://sadeczanin.info/wiadomosci/jest ... mieszkancy

Zdecydowanie :twisted:
Mam nadzieję, że ktoś się jednak otrząśnie i zrozumie, że to nic innego jak idiotyzm :!:

My na Śląsku lasów nie potrzebujemy.
Zawsze mozna skoczyć na spacer na jako hołde :oczko_usmiech:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 915
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone