Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 26.03.2020 16:31

bluesman napisał(a):
Kapitańska Baba napisał(a):
bluesman napisał(a):a to ciekawe ? z jakiego kraju pochodzisz ? Po cycu ? Chyba nie z kraju Martyniuka ? troszkę gram, nie znam nut, a Ty takie cuda ? czeba wieżyć w ludzi :mrgreen: marnujesz talent na prezydentkę startuj skoro umiesz porwać ludzi jak widać chyba. Ciekawi mnie statystyka ilu tych było co tak porwałaś ? 2-3 osoby ? ile to stron tej "partyrury" ? kilkadziesiąt stron ? :mrgreen: Takie cuda ino w erze :papa:

Z jakiego kraju pochodze chyba każdy wie. Z tego samego co cytowany przez Ciebie ktoś. Nie gram na niczym. A w ludzi można wierzyć a nie jak Ty piszesz "wieżyć" :roll:
Czegoś takiego jak prezydentka nie ma - to nowomowa współczesnych lemingów - jest pani prezydent i na pewno na takie stanowisko startować nie będę :roll:
Statystyka? Proszę bardzo, było nas wtedy na rejsie 10 osób, śpiewało 8 :roll:
A partytury (jeśli w ogóle wiesz co to jest :roll: ) Gloria ma 72 strony. Całkiem przyjemny utwór

Wart posłuchania w obecnym dziwnym czasie.
:papa:

Ot i mądrego warto posłuchać :) skorzystałem z gogli już wiem co to partytura, poszerzyłaś moje horyzonty za co dziękuję :) Wasza wyprawa widocznie była wyprawa skrzypków, oboistów, dyrygentów, śpiewaków etc. to możliwe i super, bo powinni się spotykać ludzie mający podobne zainteresowania :)
Martyniuk jednak popularnością bije na głowę czy to dobrze ? :)
Źle napisałem wieżyć ? oj wstyd mi :)
co do owej nowomowy lemingów chyba wiem jakie masz poglądy :) Jako, że jestem człowiekiem ciekawym zacząłem słuchać :) jak dla mnie po kilkunastu taktach niestrawne ale ja profan jestem :) ale śpiewać coś takiego na łodzi przekracza moją niewielką zresztą wyobraźnię :) By the way prawie na głosy śpiewaliśmy na Mazurach na niewielkiej łódce piosenkę Budki Suflera Jest taki samotny dom ale to nie ten wymiar chyba :papa:

p.s. ciekawości starczyło mi na 9 minut :)
Kapitańska Baba
Weteran

Postnapisał(a) Kapitańska Baba » 26.03.2020 16:32

bluesman napisał(a):Ot i mądrego warto posłuchać :) skorzystałem z gogli już wiem co to partytura, poszerzyłaś moje horyzonty za co dziękuję :) Wasza wyprawa widocznie była wyprawa skrzypków, oboistów, dyrygentów, śpiewaków etc. to możliwe i super, bo powinni się spotykać ludzie mający podobne zainteresowania:)
Martyniuk jednak popularnością bije na głowę :) źle napisałem wieżyć ? oj wstyd mi :) co do owej nowomowy lemingów chyba wiem jakie masz poglądy :) Jako, że jestem człowiekiem ciekawym zacząłem słuchać :) jak dla mnie po kilkunastu taktach niestrawne ale ja profan jestem :) ale śpiewać coś takiego na łodzi przekracza moją niewielka zresztą wyobraźnie :) By the way prawie na głosy śpiewaliśmy na Mazurach na niewielkiej łódce piosenkę Budki Suflera jest taki samotny dom ale to nie ten wymiar chyba :papa:

Moje poglądy polityczne BARDZO PROSZĘ - pozostaw mi, nie Twoja to sprawa choć mógłbyś sie mocno zadziwić.
Do całej klasycznej muzyki trzeba dorosnąć - nie każdemu starcza życia.
A porównywać Budkę do Vivaldiego? Jak można porównywać dwa tak różne rodzaje muzyki?
Vivaldi był Geniuszem, Panowie z Budki byli i do śmierci będą Geniuszami.

A na wyprawie byli: ekonomista, inżynier mechanik, socjolog, prawnik, kolejny ekonomista, lekarz, studenci i uczennica - jak widzisz żadnych muzyków z wykształcenia
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 26.03.2020 16:45

bluesman napisał(a):Ot i mądrego warto posłuchać :) skorzystałem z gogli już wiem co to partytura, poszerzyłaś moje horyzonty za co dziękuję :) Wasza wyprawa widocznie była wyprawa skrzypków, oboistów, dyrygentów, śpiewaków etc. to możliwe i super, bo powinni się spotykać ludzie mający podobne zainteresowania:)
Martyniuk jednak popularnością bije na głowę :) źle napisałem wieżyć ? oj wstyd mi :) co do owej nowomowy lemingów chyba wiem jakie masz poglądy :) Jako, że jestem człowiekiem ciekawym zacząłem słuchać :) jak dla mnie po kilkunastu taktach niestrawne ale ja profan jestem :) ale śpiewać coś takiego na łodzi przekracza moją niewielka zresztą wyobraźnie :) By the way prawie na głosy śpiewaliśmy na Mazurach na niewielkiej łódce piosenkę Budki Suflera jest taki samotny dom ale to nie ten wymiar chyba :papa:

Moje poglądy polityczne BARDZO PROSZĘ - pozostaw mi, nie Twoja to sprawa choć mógłbyś sie mocno zadziwić.
Do całej klasycznej muzyki trzeba dorosnąć - nie każdemu starcza życia.
A porównywać Budkę do Vivaldiego? Jak można porównywać dwa tak różne rodzaje muzyki?
Vivaldi był Geniuszem, Panowie z Budki byli i do śmierci będą Geniuszami.

Umiem trochę czytać i ledwo bo ledwo ale wyciągam jakieś wnioski, skoro piszesz o lemingach jakoś nie słyszałem o lemingach prawicy ale ciii bo Pan admin A. czyta 8O :)

Mam tyle lat ile mam i już do klasycznej muzyki nie dorosnę :) ale nie żałuję :) okropne jest słuchanie w kółko coverów bo tak moim zdaniem wygląda muzyka klasyczna obecnie :) natomiast parple, sabaci, cepelini i multum innych to jest dopiero muzyka, która wyzwalała i wyzwala emocje nie tylko wśród słuchaczy ale także wśród młodych twórców, którzy umiejętnie łączą tradycję z nowoczesnością ;) Co ciekawe nie słuchając muzyki klasycznej w pewnym sensie zostałem wychowany klasycznie :mrgreen: Gdyby nie ELP nie wiedziałbym co to Obrazki z wystawy M.M gdyby nie inne zespoły nie wiedziałbym o tak metalowym gościu jak niejaki Bach i jego Tocatta i Fuga d-moll. Skąd dzieki kilku ambitnym gitarzystom znałbym kaprysy piłującego drążek Paganiniego ? :papa:
Kapitańska Baba
Weteran

Postnapisał(a) Kapitańska Baba » 26.03.2020 16:50

bluesman napisał(a):
bluesman napisał(a):

Umiem trochę czytać i ledwo bo ledwo ale wyciągam jakieś wnioski, skoro piszesz o lemingach jakoś nie słyszałem o lemingach prawicy ale ciii bo Pan admin A. czyta 8O :)

Chyba napisałam niewyraźnie wiec powtórzę jeszcze raz: Moje poglądy polityczne BARDZO PROSZĘ - pozostaw mi
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 26.03.2020 16:53

Oczywiście :papa:

Habanero
zbanowany

Postnapisał(a) Habanero » 26.03.2020 19:23

bluesman napisał(a):... okropne jest słuchanie w kółko coverów bo tak moim zdaniem wygląda muzyka klasyczna obecnie :) natomiast parple, sabaci, cepelini i multum innych to jest dopiero muzyka, która wyzwalała i wyzwala emocje nie tylko wśród słuchaczy ale także wśród młodych twórców, którzy umiejętnie łączą tradycję z nowoczesnością ...

Kształcili muzycznie :lol: najlepsi w Trójce, a tak mało w głowie zostało :mrgreen:

bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 26.03.2020 20:46

Poczułeś się lepiej :) super :)
Nefer
Koneser

Postnapisał(a) Nefer » 27.03.2020 15:40

A próba - to ja się będę uczyć, od 20 lat prawie śpiewam w chórze i mój obecny dyrygent stwierdził że tęskni za próbami i dziś zrobi nam pierwszą próbę on line :oczko_usmiech:

I jak tam próba on-line :?: Udała się :?: Ile osób było na łączach :?:
Kapitańska Baba
Weteran

Postnapisał(a) Kapitańska Baba » 27.03.2020 17:08

Nefer napisał(a):I jak tam próba on-line :?: Udała się :?: Ile osób było na łączach :?:

Jak najbardziej udana :D Choć muszę powiedzieć że dziwnie się śpiewa będac samej w pokoju i słuchając tylko dyrygenta.
Były tylko soprany (próby on line mają być w głosach a nie z całym chórem) i nie wszystkie mogły uczestniczyć ale w sumie było nas z 10 osób.
Dyrygent zadowolony - w niedzielę kolejna :mrgreen:
Nefer
Koneser

Postnapisał(a) Nefer » 27.03.2020 18:46

No to fajnie, że się udało pośpiewać :) .
Choć próba jednego głosu, to nie to samo, co całego chóru.
Kapitańska Baba
Weteran

Postnapisał(a) Kapitańska Baba » 27.03.2020 19:03

Nefer napisał(a):No to fajnie, że się udało pośpiewać :) .
Choć próba jednego głosu, to nie to samo, co całego chóru.

Jasne że nie ale lepiej tak niż wcale :D za to jak się spotkamy razem damy popis 8O :wink: :wink:
piekara114
Opiekun działu

Postnapisał(a) piekara114 » 27.03.2020 19:35

Kapitańska Baba napisał(a):Dzieci w obecnych dziwnych czasach uczą sie w domu i jedyne co mnie męczy to fakt ze muszę niestety brać udział w tych lekcjach na zasadzie przekaźnika - powiedzieć co należy wykonać i potem efekty pracy przesłać do nauczyciela.
A czemu bierzesz udział w czymś takiem jak przesyłanie zadań? U nas robią albo w Wordzie czy innym programie lub na kartce i zdjęcie i na pocztę nauczyciela lub na e-dziennik? Rozumiem pomoc dzieciakowi jak ma 7,8 lat, ale nastolatki (nawet te młodsze 10,11 latki) ogarniają to lepiej i szybciej.
Habanero
zbanowany

Postnapisał(a) Habanero » 27.03.2020 19:41

.
Ostatnio edytowano 04.04.2020 15:06 przez Habanero, łącznie edytowano 1 raz
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Postnapisał(a) te kiero » 27.03.2020 20:40

Dziś musiałem pożegnać moją zastępcę... Bardzo, bardzo przykra sprawa. Cztery lata i miesiąc, dzień w dzień, 8 lub 9godz człowiek jest z innym człowiekiem biurko w biurko, to nie tylko praca to "wspólne" życie. Dwa razy ratowałem jej życie zawodowe kosztem swojego uposażenia, bo wiem jaka była dla mnie cenna. Niestety teraz moje zabiegi nie wygrały z postanowieniami koronaprezesowymi. Straciłem pewną cząstkę życia.
Kapitańska Baba
Weteran

Postnapisał(a) Kapitańska Baba » 28.03.2020 10:12

piekara114 napisał(a):
Kapitańska Baba napisał(a):Dzieci w obecnych dziwnych czasach uczą sie w domu i jedyne co mnie męczy to fakt ze muszę niestety brać udział w tych lekcjach na zasadzie przekaźnika - powiedzieć co należy wykonać i potem efekty pracy przesłać do nauczyciela.
A czemu bierzesz udział w czymś takiem jak przesyłanie zadań? U nas robią albo w Wordzie czy innym programie lub na kartce i zdjęcie i na pocztę nauczyciela lub na e-dziennik? Rozumiem pomoc dzieciakowi jak ma 7,8 lat, ale nastolatki (nawet te młodsze 10,11 latki) ogarniają to lepiej i szybciej.

Starszej tylko przesyłam polecenia ponieważ niektórzy nauczyciele wciaż piszą tylko do rodziców, nie wiem czemu, całą resztę robi oczywiscie sama.
Z młodą jest bałagan - to druga klasa, nie ma maila ani konta na dzienniku - i nauczyciele wysyłają do mnie, trzeba część podrukować, poza tym część rzeczy przychodzi na dziennik, część na moją pocztę, potem prace trzeba pofotografować, powysyłać, każdego dnia potwierdzić wykonanie wszystkich zadań bo w ten sposób dziecko dostaje obecność na lekcji. No i niektóre nowe rzeczy trzeba jej częściowo wytłumaczyć, posprawdzać dyktanda itp - dziecko w drugiej klasie nie ejst w 100% samodzielne. Jak chodziła normalnie do szkoły nigdy nie sprawdzałam zeszytów czy zadań - pomagałam tylko jak sama o coć zapytała bo nie zrozumiała np. polecenia. Teraz wchodzą nowe rzeczy - trzeba próbować tłumaczyć.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 918
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone