.png)
sito_zabrze napisał(a):Ja przygotowałem juz zatyczki do uszu
.png)
Kapitańska Baba napisał(a):sito_zabrze napisał(a):Ja przygotowałem juz zatyczki do uszu
Myślisz że będzie aż tak źle???![]()
![]()

.png)
Trajgul napisał(a):Kapitańska, Ty też nauczycielka? Sporo tu Was.
Facetka z muzy?

.png)
sito_zabrze napisał(a):Kapitańska Baba napisał(a):sito_zabrze napisał(a):Ja przygotowałem juz zatyczki do uszu
![]()
Trzeba to sprawdzić . Proponuję w jakiejś relacji wrzucić filmik ze śpiewem. Najlepiej po opróżnonym cycu![]()
Kapitańska Baba napisał(a):sito_zabrze napisał(a):Ja przygotowałem juz zatyczki do uszu
![]()

.png)
Kapitańska Baba napisał(a):Zapanowanie nad tysiącem maili, wiadomości na dzienniku, zrobienie zdjęć, odesłanie do nauczycieli - dobrze ze jedno dziecko jest duże i wszystkim zajmuje się samo bo przy dwójce dnia by mi zabrakło na tę zdalną edukację![]()
Dziś bedę miała pierwszą próbę chóru on line - ciekawe jak nam się będzie śpiewać i czy moja rodzina to wytrzyma![]()
![]()
Kapitańska Baba napisał(a):Kiedyś wzięłam nuty na rejs. Długi utwór (Gloria Vivaldiego - kilkadziesiat stron partytury), zaczełam śpiewać bez ludzi, potem juz wszyscy śpiewali ze mną

.png)
pääkäyttäjä napisał(a):Kapitańska Baba napisał(a):sito_zabrze napisał(a):Ja przygotowałem juz zatyczki do uszu
![]()
- Dlaczego wyszedłeś na balkon?
- Nie chcę, aby sąsiedzi pomyśleli, ze cię biję czy coś...
![]()
.png)
bluesman napisał(a):Ciekawe... jak wspomniałaś jakoś sobie co roku przez jakiś czas radzisz bez szkoły dla dzieci wszak wiesz lepiejwięc i tym razem dasz radę, nauczyciele są wredni i roszczeniowi
wypnij się na szkolnictwo możesz uczyć w domu... składania żagli ale pewnie to już umieją , a za niedługo "cyc"

.png)
Kapitańska Baba napisał(a):bluesman napisał(a):Ciekawe... jak wspomniałaś jakoś sobie co roku przez jakiś czas radzisz bez szkoły dla dzieci wszak wiesz lepiejwięc i tym razem dasz radę, nauczyciele są wredni i roszczeniowi
wypnij się na szkolnictwo możesz uczyć w domu... składania żagli ale pewnie to już umieją , a za niedługo "cyc"
Radzę sobie bez szkoły co roku gdyż uważam że to nie tragedia gdy dziecko opuści dwa tygodnie w ciągu roku - i tu zdania nie zmienię. Wiele dzieci choruje dużo wiecej niz dwa tygodnie rocznie i z tego powodu opuszcza lekcje i życie im się z tego powodu nie przewraca do góry nogami. Tak samo jak moim z powodu opuszczenia tygodnia na początku roku (w 90% są wtedy lekcje organizacyjne) i tygodnia na końcu roku (juz dawno po radzie, stopnie zatwierdzone i lekcji praktycznie brak)
Nigdy nie twierdziłam ze nauczyciele są wredni i roszczeniowi - przynajmniej na drodze edukacji swoich dzieci takowych nie spotkałam (może mam wyjątkowe szczęście?)
Dzieci w obecnych dziwnych czasach uczą sie w domu i jedyne co mnie męczy to fakt ze muszę niestety brać udział w tych lekcjach na zasadzie przekaźnika - powiedzieć co należy wykonać i potem efekty pracy przesłać do nauczyciela.
A składać żagle....masz racje potrafią - przynajmniej starsza. Jak też nawigować korzystajac z map, korzystać z prognoz pogody, obserwować niebo i zachodzące w przyrodzie zjawiska atmosferyczne - tego nie uczą w szkole a im ta wiedza może w przyszłości uratować oby tylko sprzęt i zdrowie (nie życzę im nigdy sztormu z tych na śmierć i życie)

.png)
bluesman napisał(a):a to ciekawe ? z jakiego kraju pochodzisz ? Po cycu ? Chyba nie z kraju Martyniuka ? troszkę gram, nie znam nut, a Ty takie cuda ? czeba wieżyć w ludzimarnujesz talent na prezydentkę startuj skoro umiesz porwać ludzi jak widać chyba. Ciekawi mnie statystyka ilu tych było co tak porwałaś ? 2-3 osoby ? ile to stron tej "partyrury" ? kilkadziesiąt stron ?
Takie cuda ino w erze

.png)
Kapitańska Baba napisał(a):bluesman napisał(a):a to ciekawe ? z jakiego kraju pochodzisz ? Po cycu ? Chyba nie z kraju Martyniuka ? troszkę gram, nie znam nut, a Ty takie cuda ? czeba wieżyć w ludzimarnujesz talent na prezydentkę startuj skoro umiesz porwać ludzi jak widać chyba. Ciekawi mnie statystyka ilu tych było co tak porwałaś ? 2-3 osoby ? ile to stron tej "partyrury" ? kilkadziesiąt stron ?
Takie cuda ino w erze
Z jakiego kraju pochodze chyba każdy wie. Z tego samego co cytowany przez Ciebie ktoś. Nie gram na niczym. A w ludzi można wierzyć a nie jak Ty piszesz "wieżyć"![]()
Czegoś takiego jak prezydentka nie ma - to nowomowa współczesnych lemingów - jest pani prezydent i na pewno na takie stanowisko startować nie będę![]()
Statystyka? Proszę bardzo, było nas wtedy na rejsie 10 osób, śpiewało 8![]()
A partytury (jeśli w ogóle wiesz co to jest) Gloria ma 72 strony. Całkiem przyjemny utwór
Wart posłuchania w obecnym dziwnym czasie.