Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Calapula
Cromaniak

Postnapisał(a) Calapula » 20.03.2020 15:26

krutom napisał(a):Kolejny dziennikarz odchodzi z Trójki. :(

https://www.onet.pl/muzyka/onetmuzyka/j ... n,681c1dfa

Odchodzi na własne żądanie i przechodzi jak rozumiem do radia Baobab. Chcącemu nie dzieje się krzywda więc nie ma co się smucić.
greenrs
Koneser

Postnapisał(a) greenrs » 20.03.2020 16:54

Calapula napisał(a):
krutom napisał(a):Kolejny dziennikarz odchodzi z Trójki. :(

https://www.onet.pl/muzyka/onetmuzyka/j ... n,681c1dfa

Odchodzi na własne żądanie i przechodzi jak rozumiem do radia Baobab. Chcącemu nie dzieje się krzywda więc nie ma co się smucić.

Nie wiem ile masz lat i czego słuchasz ale nie masz pojęcia co to jest (a właściwie czym była) Trójka.
lew
Cromaniak

Postnapisał(a) lew » 20.03.2020 17:03

...dobrze ,że wreszcie odchodzą ci bohaterowie stanu wojennego "wypaczający" ówczesnej młodzieży gusta muzyczne
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 20.03.2020 17:08

lew napisał(a):...dobrze ,że wreszcie odchodzą ci bohaterowie stanu wojennego "wypaczający" ówczesnej młodzieży gusta muzyczne

To taki lwi, kiepski żart, czy już coś piłeś? 8O
greenrs
Koneser

Postnapisał(a) greenrs » 20.03.2020 17:18

walp napisał(a):
lew napisał(a):...dobrze ,że wreszcie odchodzą ci bohaterowie stanu wojennego "wypaczający" ówczesnej młodzieży gusta muzyczne

To taki lwi, kiepski żart, czy już coś piłeś? 8O

To samo pomyślałem :)
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 20.03.2020 18:18

A potem płacz na PW, że się czujesz urażony wpisami pod Twoim adresem.

Tak na marginesie stan wojenny to polityka.
Sankcje za politykowanie znasz (mam nadzieję).
Habanero
zbanowany

Postnapisał(a) Habanero » 20.03.2020 18:33

anakin napisał(a):

Współczesna ?
dids76
Koneser

Postnapisał(a) dids76 » 20.03.2020 18:33

No fakt mi tak wypaczyli że do dziś odrzuca mnie od tfurczościZenka i jemu podobnych. :oczko_usmiech: :mrgreen:
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 20.03.2020 18:42

Habanero napisał(a):Współczesna ?

A daleko od niej do współczesnej?
Chcesz się przekonać to zacznij dyskusję.
Mogę się założyć, że wątek drugiej strony nie doczeka.
Habanero
zbanowany

Postnapisał(a) Habanero » 20.03.2020 18:43

anakin napisał(a):

Tak
yzedef
Cromaniak

Postnapisał(a) yzedef » 20.03.2020 18:45

anakin napisał(a):

Dawno temu już to wyczułem, to lwa wieczorne "hobby" zwłaszcza, że dziś dodatkowo piątunio jest :D
sito_zabrze
Cromaniak

Postnapisał(a) sito_zabrze » 20.03.2020 18:53

Ja, rocznik 79 , przepraszam ze lubie i słucham często muzyki z tamtych lat, nagrywanej kiedyś na kasete, na magolu Grundig, do dzisiaj wiekszość z utworów, to dla mnie hymn pokolenia, tamtego pokolenia, czy lepszego nie wiem, wiem tylko tyle ze miało to jakiś przekaz a teksty trzymały się kupy i wyryły sie w naszej pamięci na zawsze.....
sito_zabrze
Cromaniak

Postnapisał(a) sito_zabrze » 20.03.2020 19:10

Jedną z moich ulubionych piosenek tak ktoś skomentował :

Lata 80' Opole - scena do kitu, jakiś dym z dyskotek szkolnych, pomalowane żarówki farbą, instrumenty poniszczone, nagłośnienie jak na wiecach psl'u. Ludzie siedzieli na ławkach gorszych niż w pijalniach piwa. Koleś palił koło ciebie fajka, inny nigdy nie używał dezodorantu i kąpał się raz w życiu chyba. I wiecie co? Nikogo to nie obchodziło, bo na scenie występowali tacy ludzie, takie zespoły, a ich teksty były Twoje, ruszały Cię w każdy możliwy sposób. Były pięknie i mądrze proste. A teraz? Teraz sceny są za miliony, efekty jak w Hollywood, widownia ma kolorowe słomki i gwizdki, a na scenie nie ma niczego. Ludzie, którzy nawet nie wiedzą o czym śpiewają, a muzyka [melodia] przypomina nieudolne kopiowanie trendów zza oceanu jak z jakieś gównianej maszynki tworzących jeden gówniany "przebój roku" po drugim....

No cóż, ja wybrałem juz dawno temu :wink:
Habanero
zbanowany

Postnapisał(a) Habanero » 20.03.2020 19:25

anakin napisał(a):

Chcesz się przekonać to zacznij dyskusję.
Mogę się założyć, że wątek drugiej strony nie doczeka.

Ok . A międzywojnie.... Można ?
maxredaktor
Cromaniak

Postnapisał(a) maxredaktor » 20.03.2020 19:27

Nie chce mi się cytować posta Lwa, bo mam go w ignorowanych, ale gwoli ścisłości to Chojnacki nie odchodzi do radia Baobab (świetnego, nawiasem mówiąc :)), bo on to radio współtworzył i je prowadzi od kilku ładnych lat. W Baobabie są audycje, które bardzo przypominają te Trójkowe z dawnych lat. Aha, pojawia się tam m.in. Mann i Materna.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 914
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone