Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co MoŻe ZastĄpiĆ Primosten?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ROROG
Turysta
Co MoŻe ZastĄpiĆ Primosten?

Nieprzeczytany postnapisał(a) ROROG » 24.07.2006 14:58

Witam wszystkich miłośników Chorwacji i wdoków otwartego morza!
Byłem 2 razy w Primosten w Chorwacji, bardzo mi się tam podobało, trzeci raz chciałbym zmienić miejsce ale zalety takie jak daje Primosten są dla mnie podstawą.
W związku z tym szukam miejsc z widokiem na otwarte morze, z plażą blisko kwatery (tak żeby nie używać samochodu) i bliskością knajpek, winiarni i innych wieczornych atrakcji.
Może ktoś coś zaproponuje miotam się z wyborem 3 tygodnie, fotki biur turystycznych nie przekonują.
Pozdrawiam!
marynia
Turysta
Podgora, Makarska <Trogir

Nieprzeczytany postnapisał(a) marynia » 31.07.2006 09:57

witaj
ja byłam w chor dwa razy i tez tam wracam w tym roku
Podgora- mała miejscowosc przeważnie dla ludzi z dziecmi we wrzesniu wrecz samotnia - brak dyskotek, jakieś niedobitki imprez, za to super i niedrogo można zjesc i sie przespac blisko do Makarskiej codziennie kursują małe busiki bodajrze za 5 kun takze mozna w Makarskiej poszalec . Czyste i piękne plaże duzy ruch. Z podgory fajne połączenie do dubrownika autobusem opłata 85 kun z klimą czesto kursują spokojnie mozna jechać. trogir dokładnie wyspa ciovo -plaze i woda w gorszym stanie ceny o wiele wyzsze , ale baza wypadowa bardzo dobra do zwiedzania iedaleko wodospady Krk, Salona- przepiekne ruiny rzymskie , rzut beretem do Splitu - fajnie jeezeli zwiedzasz. :)
a tobie co sie tak podobało w primosten ?
yeti33
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) yeti33 » 02.08.2006 06:39

Jesli chodzi o otwarte morze polecam okolice Dubrownika.
andrzej_bialy
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzej_bialy » 02.08.2006 14:13

ROROG napisał(a):Witam wszystkich miłośników Chorwacji i wdoków otwartego morza!
Byłem 2 razy w Primosten w Chorwacji, bardzo mi się tam podobało, trzeci raz chciałbym zmienić miejsce ale zalety takie jak daje Primosten są dla mnie podstawą.
W związku z tym szukam miejsc z widokiem na otwarte morze, z plażą blisko kwatery (tak żeby nie używać samochodu) i bliskością knajpek, winiarni i innych wieczornych atrakcji.
Może ktoś coś zaproponuje miotam się z wyborem 3 tygodnie, fotki biur turystycznych nie przekonują.
Pozdrawiam!
jak mialbys jakies fotki z Primosten to prosilbym na maila adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl bede wdzieczny..pozdro
meeg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) meeg » 02.08.2006 14:44

Ja miałam podobny dylemat - jeśli nie Primosten to co. I wybrałam Cavtat. I tak rok po roku odwiedzam te miejscowości naprzemiennie. Aczkolwiek w Cavtacie nie ma winiarni.... i plaże są trochę gorsze niż w Primosten. Za to jest Dubrovnik na wyciagniecie ręki, możliwość wypadu do Czarnogóry i piekne megajachty na przystani w Cavtacie. Poza tym otwarte morze - co dla mnie również jest warunkiem podstawowym. Ja chodziłam na plażę przy hotelu Croatia - na skalnym klifie. Dla mnie super, ale z tego co czytam większość poszukuje łagodnego zejścia do wody, a tego typu łagodne plaże w Primostenie były ładniejsze niż w Cavtacie.

Pozdrawiam

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne