Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacka policja

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 25.06.2007 14:30

des34 napisał(a):Przejeżdżałem dzisiaj obok policjantów z radarem --- byli dosłownie schowani w krzakach :roll: :wink: :!:
Ale to taka drobnosteczka :D

to po gowno sie drobnostkami zajmujesz ????????
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 25.06.2007 14:32

No i co , tylko na to cię stać? I co z tego, że byli jak to mówisz schowani w krzakach. Co do zerowej korupcji i uprzejmości to ty radykalnie twierdziłeś, że wszyscy policjanci są matołami i nieuprzejmi i biorą kasę. Nikt z nas tak nie uogólniał. A taki uogólnienie jest niesprawiedliwe. To tak jakbym stwierdził, że wszyscy z Koszalina to palanty, a przecież nie wszyscy... Co do łapówek, to proste, jak nie dasz to nikt nie weźmie. jak z piciem gorzały i jazdą autem-jest społeczne przyzwolenie i dlatego się jeździ.
Marcin zastava
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcin zastava » 25.06.2007 14:51

Witam
Myśle żeby zakończyć temat polskich policjantów wątek jest przeciesz o chorwackiej policji .Wiadomo jest ,że z niektórymi policjantami można się dogadać ,ale nie znaczy to że wszyscy BIORĄ w każdym fachu znajdzie się czarna owca ,dlatego nie można obrażać tych uczciwych.
Pozdrawiam Wszystkich !!!!
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 25.06.2007 16:47

No to wracajac do tematu chorwackich policjantow.
platon napisał(a):Przepraszam cy tu biją? :wink:
Mam pytanie czy ktoś płacił mandat powyżej 300 kun ?

Tak, dokladnie 500. Na totalnym zadupiu, kolo Vukovaru przy granicy z Serbia, zabita deskami wiocha, czarna noc, zero ruchu. Na radarze bylo 72 na ograniczeniu do 50 bo teren zabudowany. Nie pomogla niezla znajomosc chorwackiego, przyjazna rozmowa i delikatne sciemy z mojej strony. Moze dlatego ze jechalem w kierunku granicy a chlopcy wyraznie nie lubili Serbow - powiedzieli ze w Serbii by mnie mogly spotkac jeszcze wieksze nieprzyjemnosci.
Godzine pozniej po drugiej stronie granicy tez mnie zatrzymali ale tylko sprawdzili papiery. Chyba jechalem przepisowo :)
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 25.06.2007 17:16

To się nazywa wejście na forum :!: 8O
Bravo donia2
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 25.06.2007 17:31

zawodowiec napisał(a):No to wracajac do tematu chorwackich policjantow.
platon napisał(a):Przepraszam cy tu biją? :wink:
Mam pytanie czy ktoś płacił mandat powyżej 300 kun ?

Tak, dokladnie 500. Na totalnym zadupiu, kolo Vukovaru przy granicy z Serbia, zabita deskami wiocha, czarna noc, zero ruchu. Na radarze bylo 72 na ograniczeniu do 50 bo teren zabudowany. Nie pomogla niezla znajomosc chorwackiego, przyjazna rozmowa i delikatne sciemy z mojej strony. Moze dlatego ze jechalem w kierunku granicy a chlopcy wyraznie nie lubili Serbow - powiedzieli ze w Serbii by mnie mogly spotkac jeszcze wieksze nieprzyjemnosci.
Godzine pozniej po drugiej stronie granicy tez mnie zatrzymali ale tylko sprawdzili papiery. Chyba jechalem przepisowo :)

500 !ciekawe z jakiego taryfikatora :wink:
Za przekroczenie o ponad 30 km w terenie zabudowanym w nocy 300,za wyprzedzanie traktora na ciągłej 300,za parkowanie na zakazie 300,w niedzielę za przekroczenie o 10 km ,bo dzieci mogły iść do szkoły 300.
Także myślałem ,że taki zwyczaj tam jest.Wychodzisz z auta i wiesz ,że 300 :wink:
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 25.06.2007 19:52

Taryfikator widać zależy od regionu. Nad morzem i popularnych trasach dojazdowych nad morze jest 300. A gdzie indziej 500 - mniejszy obrót więc musi być większy zysk jednostkowy. Czysta ekonomia.
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi