Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacka policja

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 24.06.2007 17:16

des34 , na tematy o których nie masz pojęcie nie masz prawa się wypowiadać!! Dotyczy to szczególnie Magdalenki i wydarzeń jakie sie tam odbyły. Co do dawania kasy, to kasę w postaci łapówek dajecie (ci którzy to robią) nie Policji tylko nieuczciwym policjantom!!! To trochę zmienia postać rzeczy. W Policji ie ma większego odsetka nieuczciwych niz w innych zawodach.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 24.06.2007 17:27

Cytat:Des34 faktycznie przegina, ale prawdą jest to, że fachowość i kultura większości polskich policjantów pozostawia wiele do życzenia.
Kiedyś mówiono, że praca w policji to służba, ale ostatnio wielu funkcjonariuszy "idzie do pracy" i "odwala" pańszczyznę.Wiem, wiem, zaraz policjanci będą się bronić i tłumaczyć na różne sposoby, ale prawda jest taka, że nie takich stróżów prawa oczekujemy.
Są wyjątki, jak chociażby ten młody policjant z Warszawy, który podjął się interwencji w autobusie chociaż był po służbie i został za to pobity przez chuliganów, ale to jest przypadek 1 na 100. W tych 99 policjant się nie ujawni i nie podejmie działania.
Niedawno rozmawiałem ze znajomym, który ucieszył się, że syn policjant przeniesiony został na inny rejon, bo "głupio" było przyjeżdżać na interwencje, na swoje osiedle, gdy okazywało się, że powodem tego było nieodpowiednie zachowanie znajomych czy nawet kolegów.I jak mógł wtedy kogoś ukarać??? Czyli co?Najlepiej zachować się jak struś...
Pozdrawiam
Co oznacza :większości policjantów-a ilu ich w życiu spotkałeś? Policjantów w Polsce powinno być ok 120000, jest ok 100000, miałeś kontakt z ponad 50000 ludzi? Chyba nie. Takie uogólnianie jest krzywdzące dla ogółu Policji Ja sam dokładnie wiem ilu idiotów i tumanów pracuje ,chociażby w moim otoczeniu. Niestety jest ich trochę:) Piszesz że 99 sie nie ujawni-skąd masz taką pewność? Sadzisz, że zwykły obywatel nie ma obowiązku reagowania na takie sytuacje? Ilu się ich ujawni? Dziwisz się zachowaniu policjantów? Jeśli do Policji przyjmuje sie każdego kto nie znalazł roboty jako fizyczny w warzywniaku to o czym mowa? Jeszcze niedawno za miejsce w Policji płaciło się 5000 zeta łapówy a teraz bierą każdego jak leci!! Pozdrawiam!! Bocian.
donia2
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) donia2 » 24.06.2007 19:59

Dobra - proponuję zakończyć dyskusję o Policji- a des34 bez urazy ale wybacz nie będę zniżał się do Twojego poziomu dyskusji w tym temacie.

Rozmawiaj raczej o CRO (a nie o Policji o której jak widać masz blade pojęcie)

Bocian - szkoda się wysilać - nie zrozumie tego.

Postrafjam wszystkich Pol... Policjantów i tych naszych i tych Chorwackich życząc przyjemnego urlopu. :wink:
mayorbien
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mayorbien » 24.06.2007 20:35

Donia2 - u tu ciebie w 100 % popieram, te forum powstało aby rozmawiać o CRO :-) a nie przegadywać się na rózne temamy.

Niech te forum nas łaczy a nie dzieli :-)
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 24.06.2007 20:44

des34 napisał(a):No proszę :D wystarczy uderzyć w stół i co się dzieje :?: :D :D :D
Aha, bardzo się przestraszyłem tych policjantów na forum 8O
Zastanawiam się co teraz ze mną będzie :?: :?: :?:
Zajmą się mną " nieznani sprawcy" :?:
Sam się pobiję w komisariacie?
Czy przypadkowo potrąci mnie samochód podczas nieprawidłowego przechodzenia przez jezdnię :?: :?: :evil:

Załóżmy że to forum czyta znudzony prokurator.
Albo zacięty w szukaniu skorumpowanych policjantów oficer BSW KGP.
Stwierdza, że przyznajesz się publicznie do szeregu popełnionych przestępstw.
Jest bardzo znudzony i postawia, według zasady legalizmu, sprawdzić Twoje doniesienia.
Występuje do admina Cro.pl o udostępnienie dany na Twój temat.
Ten zgodnie z postawieniem udostępnia Twoje IP.
Twój provider udostępnia dane identyfikujące Twoje IP (adres, itp).
Pan Prokurator bądź oficer BSW zapraszają Cię na szczerą rozmowę w cztery oczy. Czego skutkiem może być sankcja. Fajnie, nie?
Podsumowując - masz przegwizdane.
Gwoli ścisłości - to co opisałem wcale nie jest tak niemożliwe jak się Tobie wydaje.
Wystarczy, że jeden z policjantów z tego forum napisze raport do swojego przełożonego, że na takim i takim forum ktoś przyznaje się do szeregu wręczonych łapówek.
Przełożony sprawie musi nadać bieg. A więc przekazać info do prokuratora.
Wystarczy, jak rozliczą Twoją osobę z kilku lat ze wszystkich kontroli drogowych jakie miałeś - Ciebie i policjanta który Cię kontrolował, a takie dane z tego co wiem policja przechowuje w bazie. Gwarantuję - będziesz miał dosyć.
I nie trzeba pobicia i przejechania na przejściu żebyś spuścił z tonu.

Ale Tobie widać wydaje się inaczej.
Twój problem.

Niestety, tym razem nie pozdrawiam
Rafał
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 24.06.2007 21:23

asikx napisał(a):Stwierdza, że przyznajesz się publicznie do szeregu popełnionych przestępstw.

Chyba żartujesz... Od kiedy to pisanie sobie na forum jest przyznaniem się do przestępstwa?...

PozdraV
J.

P.S. Żeby była jasność - też uważam, że des32 pisze od rzeczy...
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 24.06.2007 21:30

Jacunio, trochę bym polemizował. Jakby to Ziobro czytał... A znasz sprawę gościa co napisał książkę-bestseller, o zabójstwie i się okazało że opisał sam siebie i teraz trwa proces??
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 24.06.2007 22:08

Jasne. Ale gościu pisał konkretnie, a nie takie pierdoły... ;)

PozdraV
J.
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 25.06.2007 07:56

des34 napisał(a):Aha, bardzo się przestraszyłem tych policjantów na forum 8O
Zastanawiam się co teraz ze mną będzie :?: :?: :?:

Może być TAK , czego Ci nie życzę.
donia2
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) donia2 » 25.06.2007 09:15

Jacunio napisał(a):Jasne. Ale gościu pisał konkretnie, a nie takie pierdoły... ;)

PozdraV
J.

Traktujmy się poważnie, szanujmy się nawzajem i swój czas. To forum nie jest miejscem do pisania cyt. "pierdołów" .

[img][img]http://img105.imageshack.us/img105/465/cropoliceps9.th.jpg[/img][/img]
Piots
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piots » 25.06.2007 10:58

des34 napisał(a):Bardzo "lubię" takich ludzi , którzy innym życzą pobytu w więzieniu i innych przykrości.Wiadomo , że polska policja to: 0- kultury, 0- fachowości/patrz-Magdalenka, kilka lat temu.Tam mieli "przyjemność" z fachowcami i jaki wynik :?: , 0 - wszystkiego , jak to mówi p.Kononowicz!!!
Przecież oni sami podczas kontroli sypią teksty w stylu: mogę wypisąć mandat albo mogę nie wypisywać, itd.
DUUUUżo mógłbym pisać o takich/i podobnych/, sytacjach -- przez kilka lat byłem pezełożonym kierowców...

Ile Ty masz lat? Jak poniżej 15 ( tak sądze z wypowiedzi) to można wybaczyć.

Dlaczego obrażasz ludzi? Kto dał Ci prawo tak ostrych sądów o polskich policjantach. Jaką masz wiedzę, żeby się wypowiadac na temat fachowości?
Nawet jeśli są tacy co biorą, to nie oznacza prawa do takich sądów.
Nie spotkałem się jeszcze z takim tekstem otwarcie. Co nie znaczy, że nie można się czasem dogadać - ale propozycja w 99% wychodzi od kierowcy.
Do tego danie łapówki jest to przestępstwo. Jeśli dawałeś i od razu nie zawiadomiłeś o tym prokuratury to nie masz prawa do krytyki.
To nie lekarz, gdzie często musisz dawać aby ratować życie.
Policjanci nigdy nie zatrzymują za nic.
Ostatnio edytowano 25.06.2007 11:15 przez Piots, łącznie edytowano 1 raz
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 25.06.2007 11:10

Przepraszam cy tu biją? :wink:
Mam pytanie czy ktoś płacił mandat powyżej 300 kun ?
kim
Odkrywca
ja....

Nieprzeczytany postnapisał(a) kim » 25.06.2007 11:20

... w drodze do Dubrownika z Orebika - Pan Policjant z suszarka, pogrozil mi palcem + mysle ze ca co najmniej za 300 kun.... Tez go poadrowilem :oops:
kim
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kim » 25.06.2007 11:26

sorki - zabrakło literek - albo "syndrom napięcia przedwyjazdowego"
Pozdrav
des34
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) des34 » 25.06.2007 13:19

Cudownie!
Ja myślałem , żę w naszym Kraju dzieje się źle 8O , a tu proszę...
Okazuje się, że korupcji - 0, urzędnicy państwowi/w tym oczywiście i policjanci/, uprzejmi , kompetentni i służący pomocą obywatelowi, który nawet leciutko zbłądził :P :P :P
Bardzo dziękuję za wyprowadzenie z błędu :!: :lol: :idea: .
Aha, taki jeszcze jeden malutki kamyczek zamykający temat policyjny.
Przejeżdżałem dzisiaj obok policjantów z radarem --- byli dosłownie schowani w krzakach :roll: :wink: :!:
Ale to taka drobnosteczka :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi