napisał(a) Skubi » 24.06.2007 08:41
asikx napisał(a):des34 napisał(a):Bardzo "lubię" takich ludzi , którzy innym życzą pobytu w więzieniu i innych przykrości.
Miejsce przestępcy jest w więzieniu.
des34 napisał(a):Wiadomo , że polska policja to: 0- kultury, 0- fachowości/patrz-Magdalenka, kilka lat temu.Tam mieli "przyjemność" z fachowcami i jaki wynik

, 0 - wszystkiego , jak to mówi p.Kononowicz!!!
Na tym forum jest kilku policjantów - masz takie duże jaja, żeby im to powiedzieć prosto w oczy?
des34 napisał(a):DUUUUżo mógłbym pisać o takich/i podobnych/, sytacjach -- przez kilka lat byłem pezełożonym kierowców...
Właśnie dlatego że byłeś tym kim byłeś, jesteś mało wiarygodny i nieuprawaniony do wypowiada się na tematy, które Cię przerastają i których po prostu nie ogarniasz. Zgodnie z Twoją sugestią - włącz TVN, a wyłącz komputer - nie masz nic do powiedzenia.
Rafał
Des34 faktycznie przegina, ale prawdą jest to, że fachowość i kultura większości polskich policjantów pozostawia wiele do życzenia.
Kiedyś mówiono, że praca w policji to służba, ale ostatnio wielu funkcjonariuszy "idzie do pracy" i "odwala" pańszczyznę.Wiem, wiem, zaraz policjanci będą się bronić i tłumaczyć na różne sposoby, ale prawda jest taka, że nie takich stróżów prawa oczekujemy.
Są wyjątki, jak chociażby ten młody policjant z Warszawy, który podjął się interwencji w autobusie chociaż był po służbie i został za to pobity przez chuliganów, ale to jest przypadek 1 na 100. W tych 99 policjant się nie ujawni i nie podejmie działania.
Niedawno rozmawiałem ze znajomym, który ucieszył się, że syn policjant przeniesiony został na inny rejon, bo "głupio" było przyjeżdżać na interwencje, na swoje osiedle, gdy okazywało się, że powodem tego było nieodpowiednie zachowanie znajomych czy nawet kolegów.I jak mógł wtedy kogoś ukarać??? Czyli co?Najlepiej zachować się jak struś...
Pozdrawiam