Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacka policja

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.06.2007 21:29

des34 napisał(a):Bardzo "lubię" takich ludzi , którzy innym życzą pobytu w więzieniu i innych przykrości...

wyrwane z kontekstu :roll:
des34 napisał(a):.....Wiadomo , że polska policja to: 0- kultury, 0- fachowości/patrz-Magdalenka, kilka lat temu.Tam mieli "przyjemność" z fachowcami i jaki wynik :?: , 0 - wszystkiego , jak to mówi p.Kononowicz!!!....

skąd wiadomo ? z Faktu ? z Super Exspresu ? czy z tym podobnej gatunkowo prasy ?
des34 napisał(a):....Przecież oni sami podczas kontroli sypią teksty w stylu: mogę wypisąć mandat albo mogę nie wypisywać, itd....

Ty to masz szczęście :lol: bo ja osobiście z taką sugestią jak dotąd się nie spotkałem
des34 napisał(a):....DUUUUżo mógłbym pisać o takich/i podobnych/, sytacjach ...

to już nie pisz :wink:
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 23.06.2007 22:10

Tym co zagubili się w temacie przypominam ,ze zwyczajowy mandat w Chorwacji to 300 kun.Dla Polaków z życzeniami .....polako ,polako. :D
des34
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) des34 » 23.06.2007 23:22

"Lubię" też ludzi wszechwiedzących -- Piotrek B -- wiedza zapewne czerpana z "Trybuny" , "Nie" , itp publikacji organizacyjnych :lol: :!: .
"Lubię" niedzielnych kierowców, którzy przeturlali się ca 2.500 km i uważają się za znawców polskich dróg :P , i nie tylko polskich co gorsza :!: :!: :!: .
A teraz Piotrusiu B króciutka lekcja /darmowa, więc chwytaj okazję 8O /.
Włącz telewizorek, ustaw nawet TVN 8O i psłuchaj od czasu do czasu wiadomości , a dowiesz się czasami ciekawych rzeczy :!: :!: :!:
Jeśli potrzebujesz drugiej lekcji -- poproś , a być może ją otrzymasz :lol:
2 km od Rzeszowa... :?
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 24.06.2007 08:06

des34 napisał(a):Bardzo "lubię" takich ludzi , którzy innym życzą pobytu w więzieniu i innych przykrości.

Miejsce przestępcy jest w więzieniu.

des34 napisał(a):Wiadomo , że polska policja to: 0- kultury, 0- fachowości/patrz-Magdalenka, kilka lat temu.Tam mieli "przyjemność" z fachowcami i jaki wynik :?: , 0 - wszystkiego , jak to mówi p.Kononowicz!!!

Na tym forum jest kilku policjantów - masz takie duże jaja, żeby im to powiedzieć prosto w oczy?

des34 napisał(a):DUUUUżo mógłbym pisać o takich/i podobnych/, sytacjach -- przez kilka lat byłem pezełożonym kierowców...

Właśnie dlatego że byłeś tym kim byłeś, jesteś mało wiarygodny i nieuprawaniony do wypowiada się na tematy, które Cię przerastają i których po prostu nie ogarniasz. Zgodnie z Twoją sugestią - włącz TVN, a wyłącz komputer - nie masz nic do powiedzenia.

Rafał
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.06.2007 08:40

des34 napisał(a):....Jeśli potrzebujesz drugiej lekcji -- poproś , a być może ją otrzymasz :lol: ... :?

za cienki w uszach jesteś na to :wink:
Skubi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Skubi » 24.06.2007 08:41

asikx napisał(a):
des34 napisał(a):Bardzo "lubię" takich ludzi , którzy innym życzą pobytu w więzieniu i innych przykrości.

Miejsce przestępcy jest w więzieniu.

des34 napisał(a):Wiadomo , że polska policja to: 0- kultury, 0- fachowości/patrz-Magdalenka, kilka lat temu.Tam mieli "przyjemność" z fachowcami i jaki wynik :?: , 0 - wszystkiego , jak to mówi p.Kononowicz!!!

Na tym forum jest kilku policjantów - masz takie duże jaja, żeby im to powiedzieć prosto w oczy?

des34 napisał(a):DUUUUżo mógłbym pisać o takich/i podobnych/, sytacjach -- przez kilka lat byłem pezełożonym kierowców...

Właśnie dlatego że byłeś tym kim byłeś, jesteś mało wiarygodny i nieuprawaniony do wypowiada się na tematy, które Cię przerastają i których po prostu nie ogarniasz. Zgodnie z Twoją sugestią - włącz TVN, a wyłącz komputer - nie masz nic do powiedzenia.

Rafał

Des34 faktycznie przegina, ale prawdą jest to, że fachowość i kultura większości polskich policjantów pozostawia wiele do życzenia.
Kiedyś mówiono, że praca w policji to służba, ale ostatnio wielu funkcjonariuszy "idzie do pracy" i "odwala" pańszczyznę.Wiem, wiem, zaraz policjanci będą się bronić i tłumaczyć na różne sposoby, ale prawda jest taka, że nie takich stróżów prawa oczekujemy.
Są wyjątki, jak chociażby ten młody policjant z Warszawy, który podjął się interwencji w autobusie chociaż był po służbie i został za to pobity przez chuliganów, ale to jest przypadek 1 na 100. W tych 99 policjant się nie ujawni i nie podejmie działania.
Niedawno rozmawiałem ze znajomym, który ucieszył się, że syn policjant przeniesiony został na inny rejon, bo "głupio" było przyjeżdżać na interwencje, na swoje osiedle, gdy okazywało się, że powodem tego było nieodpowiednie zachowanie znajomych czy nawet kolegów.I jak mógł wtedy kogoś ukarać??? Czyli co?Najlepiej zachować się jak struś...
Pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.06.2007 08:46

asikx napisał(a):

Rafał

Nie, w realu taki do przodu nie byłby. Internet ze swoją pozorną anonimowością wyzwala "odwagę" u takich "mistrzów" o dużym poziomie zakompleksienia :oczko_usmiech: EOT :papa:
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 24.06.2007 08:53

Piotrek_B napisał(a):Nie, w realu taki do przodu nie byłby. Internet ze swoją pozorną anonimowością wyzwala "odwagę" u takich "mistrzów" o dużym poziomie zakompleksienia :oczko_usmiech: EOT :papa:

Podobnie jak pozostałych, co publicznie chwalą się popełnionym przez siebie przestępstwami.

Pozdrawiam
Rafał
correos
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) correos » 24.06.2007 09:32

Nie mam zastrzezen do policji w Chorwacji. Miedzy Pula a Dubrownik dwa razy pomiar predkosci na radar /Dolina Neretwy, Split/. Mojemu przyjacielowi odholowano samochod w Makarskiej /zaparkował prawidłowo ale kładziono nowa nawierzchnie na drodze/. Poszliśmy na policje nie mowili ze nie maja benzyny ze nie maja samochodu ze goraco - wsiedli w słuzbowe auto i szukali z nami po parkingach okolicznych. Tego oczekuje od policji pomocy i zaangazowania - jak dla mnie sa ok.
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 24.06.2007 09:40

Moje spotkanie z policją w Chorwacji.
Jechałem na wyłączonych światłach. Zapomniałem je włączyć :oops: przypomniało mi się o tym w momencie gdy zobaczyłem patrol. Patrol również i mnie zobaczył bez świateł. W momencie gdy nasze spojrzenia się spotkały włączyłem światła. Panowie z patrolu tylko pomachali mi ręką :D nie zatrzymując mnie :D.
Co do Polski. Jeśli ktoś uważa sie za ważniejszego od policjanta to niestety się pomyli. Hojrak, cwaniak zawsze zostanie ukarany z całą surowością. Wtedy się mówi - policja jest chamska :P hahaha nic bardziej mylnego. Jakoś nie spotkalem się w swojej karierze kierowcy z chamstwem naszej policji, a byłem nie raz i nie dwa zatrzymywany. To też są ludzie, z którymi można pogadać :!:

Pozdrav :papa:
des34
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) des34 » 24.06.2007 10:31

No proszę :D wystarczy uderzyć w stół i co się dzieje :?: :D :D :D
Aha, bardzo się przestraszyłem tych policjantów na forum 8O
Zastanawiam się co teraz ze mną będzie :?: :?: :?:
Zajmą się mną " nieznani sprawcy" :?:
Sam się pobiję w komisariacie?
Czy przypadkowo potrąci mnie samochód podczas nieprawidłowego przechodzenia przez jezdnię :?: :?: :evil:
Doctor Wu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Doctor Wu » 24.06.2007 11:38

Z powyższym nie ma co dyskutować.

Mnie nigdy nie zaproponowano mandatu bez wypisywania, natomiast prawie zawsze zaczynają od wysokiej kwoty, dopytują gdzie pracuję, patrzą na auto za 10K PLN i sami schodzą do akceptowalnego 100 albo nawet 50 zł. (pozdrawiam drogówkę z Zawiercia, podoficer po pięćdziesiątce w Freelanderze 8O )
des34
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) des34 » 24.06.2007 14:02

No, no, no :!: :!: :!:
Po pięćdziesiątce i już podoficer :lol: :lol: :lol: :!:
Super kariera :wink:
Gratuluję :idea:
kafur
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kafur » 24.06.2007 16:28

des34 napisał(a):No, no, no :!: :!: :!:
Po pięćdziesiątce i już podoficer :lol: :lol: :lol: :!: