Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja- co wybrać?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pau00
Autostopowicz
Chorwacja- co wybrać?

Nieprzeczytany postnapisał(a) pau00 » 24.01.2009 12:59

Biuro podróży zaproponowało mi wyjazd do Chorwacji w dwóch miejscowościach. Nie jestem zdecydowana, który region wybrać. Termin wyjazdu to przełom sierpnia i września. Zaproponowano mi Makarską i Medulin (półwysep Istria). Zależy mi na tym, żeby było ciepło i słonecznie. Wolę miejscowość bardziej rozrywkową, gdzie będzie wiele pubów i barów, a także będzie ciekawa okolica i widoki.

Zastanawiam się również nad tym, czy opłaca się wykupować wyżywienie, czy lepiej i taniej korzystać z miejscowych restauracji?
Chciałabym się także dowiedzieć, czy warto jechać autobusem z biura, czy lepiej wybrać własne auto?
Wyjazd dotyczy dwóch osób.
Z góry dziękuje za pomoc
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 24.01.2009 13:05

Według mnie, Twoje wymagania lepiej spełnia Makarska

Po 1 jest miejscowością rozrywkową
Po 2 leży w ciekawej okolicy z pięknymi :!: widokami

Ciepło i słonecznie powinno być, ale nigdy nie wiadomo na co się trafi :roll:

Większość tu piszących wybiera na podróż własne auto. I po drodze można coś zobaczyć, i na miejscu ma się wiele mozliwości by gdzieś po okolicy pojeździć i coś więcej zobaczyć.

O jedzeniu się nie wypowiem bo zawsze mamy swoje 8)

Pozdr
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 24.01.2009 13:23

Kwestia wyżywienia to pytanie, jaka kwotę dziennie organizator sobie liczy...
Ndrangheta
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ndrangheta » 24.01.2009 13:34

:papa:
Ostatnio edytowano 26.11.2010 14:02 przez Ndrangheta, łącznie edytowano 1 raz
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 24.01.2009 14:07

Makarska?????-Zdecydowanie!!!!!!!!
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 24.01.2009 14:21

Gdybym miał spędzić wczasy w Makarskiej, wybrałbym cokolwiek innego 8)
Czemu? ludzie, ludzie i jeszcze raz ludzie, morze ludzi wszędzie. W knajpach, na plażach, na deptakach, na ulicach, wszędzie. Po drugie Makarska to całkiem spore miasto, więc jeśli nawet się zdecydujesz to dokładnie dopytaj w jakim rejonie zamierzają Cię ulokować i w jakich kwaterach, bo gdyby mi ktoś zaproponował spędzanie wczasów w turystycznym blokowisku, na 5 piętrze molocha, odciąłbym mu głowę i dał kotom do zabawy. Jest tyle ciekawszych miejsc w Chorwacji, że Makaskiej mówię zdecydowane NIE :!: Medulina nie znam więc nie opiniuję. Co do transportu, to tylko własny, bo wtedy jesteście wolni 8)
pau00
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pau00 » 24.01.2009 14:25

FUX napisał(a):Kwestia wyżywienia to pytanie, jaka kwotę dziennie organizator sobie liczy...

Wyżywienie jest oferowane ok 12 euro na dzień za osobę. W cenie jest śniadanie oraz obiadokolacja (zupa + 2danie do wyboru z 2 zestawów). Napoje są wliczone w cenie. Po obiadokolacji też drobny deser (owoc, budyń)
pau00
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pau00 » 24.01.2009 14:35

Rysio napisał(a):Gdybym miał spędzić wczasy w Makarskiej, wybrałbym cokolwiek innego 8)
Czemu? ludzie, ludzie i jeszcze raz ludzie, morze ludzi wszędzie. W knajpach, na plażach, na deptakach, na ulicach, wszędzie. Po drugie Makarska to całkiem spore miasto, więc jeśli nawet się zdecydujesz to dokładnie dopytaj w jakim rejonie zamierzają Cię ulokować i w jakich kwaterach, bo gdyby mi ktoś zaproponował spędzanie wczasów w turystycznym blokowisku, na 5 piętrze molocha, odciąłbym mu głowę i dał kotom do zabawy. Jest tyle ciekawszych miejsc w Chorwacji, że Makaskiej mówię zdecydowane NIE :!: Medulina nie znam więc nie opiniuję. Co do transportu, to tylko własny, bo wtedy jesteście wolni 8)

To jaki rejon w Chorwacji byś proponował?
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 24.01.2009 14:48

Wystarczy pojechać 20-30 km dalej za Makarską, np do Zivogosce i świat jest piękny :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.01.2009 15:49

pau00 napisał(a):Biuro podróży zaproponowało mi wyjazd do Chorwacji w dwóch miejscowościach. Nie jestem zdecydowana, który region wybrać. Termin wyjazdu to przełom sierpnia i września. Zaproponowano mi Makarską i Medulin (półwysep Istria). Zależy mi na tym, żeby było ciepło i słonecznie. Wolę miejscowość bardziej rozrywkową, gdzie będzie wiele pubów i barów, a także będzie ciekawa okolica i widoki.

Warto poczytać (jeśli nie czytałaś)

MAKARSKA - KOMPENDIUM WIEDZY (subiektywne )
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 24.01.2009 21:04

Oprócz tego co powyżej to proponuję poczytanie kilku "Relacji".
Wiele osób odwiedza Makarską (bo jeżeli chodzi o rozrywki to Medulin nie dorasta do pięt).
Odsyłam do relacji koleżanki Maslinki (oprócz zdjęć miasteczka i plaży Możesz poczytać o okolicy) i Laciatka. Jest też opisany pierwszy raz :wink: Rolka. Warto jechać samochodem (no chyba, że rent a car) bo dookoła dużo ciekawostek do zobaczenia.
Jeżeli chodzi o wyżywienie to nie wiem co i za ile proponuje Ci biuro.
Pozdrawiam
Jacek
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 24.01.2009 21:07

pau00 napisał(a):
FUX napisał(a):Kwestia wyżywienia to pytanie, jaka kwotę dziennie organizator sobie liczy...

Wyżywienie jest oferowane ok 12 euro na dzień za osobę. W cenie jest śniadanie oraz obiadokolacja (zupa + 2danie do wyboru z 2 zestawów). Napoje są wliczone w cenie. Po obiadokolacji też drobny deser (owoc, budyń)

Za niewiele większe pieniądze masz zdecydowanie większy wybór...
Ale to jest moje zdanie...
vuvo
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) vuvo » 24.01.2009 21:17

A ja mam propozycje jedz we własnym zakresie bez biur i sama zdecyduj gdzie, poczytaj troche forum zobaczysz ze warto . Ja byłem w zeszłym roku pierwszy raz i to w ciemno wszystkiego co potrzebne dowiedziałem się na forum i się nie zawiodłem " dziękuje wszystkim" poz :)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 24.01.2009 21:30

I na zachęte do Makarskiej popatrz na galerię biernusa

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone