Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Cały rok na światłach!

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 31.03.2007 18:58

....... a spalony bezpiecznik od zapalniczki, ktoś umie wymienić ???
Pytam poważnie. Wstyd jechać do serwisu ( wiadomo co pomyślą) a sam mam z tym problem.
aquavitae
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aquavitae » 31.03.2007 19:05

bjur napisał(a):EU clears way for web O-T-C sales.(Global)(european union)(over the counter drugs)(Brief Article)
MMR, January, 2004

tak więc na pewno kupić mogę legalnie z Czech a polska e-apteka może sprzedawać Niemcom leki OTC

poszukam dalej

a nawiasem trudno, żeby jakiś farmaceutarzyna :)) nawet próbował podskakiwać kardiochirurgom
musisz się ograniczyć do tanio kupić, drogo sprzedać

Tylko, że Czesi nie mogą sprzedawać do Polski, także może nawet to się komuś w głowie nie mieści, ale są kraje bardziej "zacofane" od Polski. Po drugie oczywiście możesz nawet kupić na allegro lub z pakistanu i to nawet wszystko bez recepty - kiedyś była selekcja naturalna, teraz też słabe ogniwa muszą być usuwane w jakiś inny sposób :-)

Kardiochirurg farmaceutarzynie w przypadku leków też nie podskoczy, tak jest w tej branży, że każdy może być dobry tylko w swojej działce
( oczywiście pomijając kolegę Bjura, co wszystko wie najlepiej ), a i zapominasz jeszcze o jednym, że pomiędzy kupić tanio, a drogo sprzedać farmceuta może Cię wysłać na tamten świat, wystarczy tabletki i daweczki zamieszać...
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 31.03.2007 19:14

Rysio napisał(a):Kupiłem komplet torksów (takie dziwne imbuso- gwiazdki) więc dam radę, wystarczy odkręcić reflektor, poodpinać 3 wiązki kabli, założyć nowego ksenona, przykręcić lampę z powrotem i w drogę :D tyle że wszyscy najprawdopodobniej będą mi migali długimi, a co też mam długie :D

Jasne!! Rysio każdy zwolennik jazdy na światłach w dzień wozi taki zestaw jak twój w bagażniku. W dodatku tak banalną czynność jak wymontowanie reflektora albo odkręcenie pasa przedniego to dla każdego pana kierowcy, a szczególnie pani normalka. Wszyscy to potrafia bo przecież każdy wie, że jak by tego nie umiał to dalej nie pojedzie. Jazda w dzień bez jednego reflektora to ogromne zagrożenie, a gdyby ktoś miał inne zdanie w tej materii to przecież od czego jest policja? Oni już zadbają żeby dalej nie pojechał.
aquavitae
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aquavitae » 31.03.2007 19:20

bjur napisał(a):daj spokój to tylko jeden pstryk przełącznikiem, nie ma sprawy :)))

teraz omawiamy zdzierskie marże apteczne :))))

Nie mój drogi wspomniałeś o aptekach internetowych ( które popierasz, czyli moją działalność - dziękuję ), a propos tematu o światłach w dzień, czyli jedno pasuje do drugiego jak świni siodło...
No to ja, żeby pokazać ci, że należysz do części społeczeństwa, które Kurski określił pięknie w czasie afery z "dziadkiem z Wehrmahtu", ustawiłem cię przeciwko sobie ( pisząc cały czas o tym, że jestem e-apteką ), ale twoje zacietrzewienie sprawiło, że sięgnąłeś po inwektywy "farmaceutarzyna" i nasz koronny argument PR ( przytaczany przez prasę dla.... tj. dziennik i fakt ) o zdzierskich marżach tradycyjnych aptek. Kolego tak niepodobają ci się rządy niewykształciuchów i ludzi tworzących buble prawne, a sam jesteś przykładem tej części społeczeństwa do której najprostsze i najprymitywniejsze argumenty docierają najlepiej i w polityce i w gospodarce...
Uważam dyskusję z tobą za zakończoną i pozdrawiam
Przemek
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 31.03.2007 19:21

Ponieważ z tematu o światłach zeszliśmy na leki :wink: to okazuje się, że światłem można leczyć :lol:
http://www.bioptron.hg.pl/stos_ogolne.htm
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 31.03.2007 19:26

realista2 napisał(a):
Rysio napisał(a):Kupiłem komplet torksów (takie dziwne imbuso- gwiazdki) więc dam radę, wystarczy odkręcić reflektor, poodpinać 3 wiązki kabli, założyć nowego ksenona, przykręcić lampę z powrotem i w drogę :D tyle że wszyscy najprawdopodobniej będą mi migali długimi, a co też mam długie :D

Jasne!! Rysio każdy zwolennik jazdy na światłach w dzień wozi taki zestaw jak twój w bagażniku. W dodatku tak banalną czynność jak wymontowanie reflektora albo odkręcenie pasa przedniego to dla każdego pana kierowcy, a szczególnie pani normalka. Wszyscy to potrafia bo przecież każdy wie, że jak by tego nie umiał to dalej nie pojedzie. Jazda w dzień bez jednego reflektora to ogromne zagrożenie, a gdyby ktoś miał inne zdanie w tej materii to przecież od czego jest policja? Oni już zadbają żeby dalej nie pojechał.

A nie czujesz że se jajca robię :?: :lol: :wink: Oczywiście, że głupotą jest w dzisiejszych pojazdach wymienianie spalonej żarówki reflektora ale to już temat do oddzielnej dyskusji :wink:
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 31.03.2007 19:29

Czuję, ale pociągnąłem temat bo wdzięczny.
chesjowisz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) chesjowisz » 31.03.2007 19:34

realista2 napisał(a):Święta racja Chejsowisz na szczęście mam ksenony i jest mało prawdopodobne żeby przepaliły się bez ostrzeżenia w czasie nawet dłuższej podróży. Bo bez dwóch zdań należy liczyć się z ze sporymi problemami jak nam się przepali żarówka. W wielu autach np. w Audi A4 , w Fordzie Mondeo i większości innych wymiana żarówki na drodze do duża sztuka. Większość kierowców nie ma szans żeby sobie z tym poradzić. Na szczęście Policja czuwa taki kierowca z jednym sprawnym reflektorem w słoneczny dzień stanowi przecież poważne zagrożenie. Zbyt poważne żeby mu pozwolić dalej jechać. I słusznie nie potrafi samodzielnie wymienić żarówki, albo nie ma zapasowej to należy mu zatrzymać dowód rejestracyjny który przecież po dwóch tygodniach po naprawieniu usterki sobie odbierze, a samochód na lawetę. Myślicie, że to żart? O ile się założymy?
PS
Proponuję sprawdzić czy potraficie samodzielnie wymienić żarówkę świateł mijania w swoim aucie. Przynajmniej połowa z was jest bez szans. Życzę wszystkiego dobrego w czasie spotkania z niebieskimi zwłaszcza w sobotę po południu i w niedzielę.

zawsze jak mi się spali zarówka podjeżdżam do apteki,albo mi dają zarówkę ,albo coś na uspokojenie :wink:
aquavitae
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aquavitae » 31.03.2007 19:40

Gdzie podjeżdzasz do apteki?
Nie bądź zacofany i niezgodny z prawem ue... Wyciągasz laptoka i zamawiasz valium oraz żarówkę w sieci i po 24h masz kuriera z żarówą i lekiem na uspokojanie, a co najważniejsze TANIEJ, następnie ruszasz szczęśliwy i obojętny w dalszą drogę, no chyba, że w trakcie czekania coś cię strzeli ;-)
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 31.03.2007 19:45

Zaraz, zaraz, a jak żarówka jest na receptę to co zrobić?
chesjowisz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) chesjowisz » 31.03.2007 19:52

realista2 napisał(a):Zaraz, zaraz, a jak żarówka jest na receptę to co zrobić?

co to ?nigdy bez recepty nie kupowałeś w aptece żarówki?
idziesz na wymianę :wink:
dajesz spaloną i dają ci na wymianę dobrą
:D
aquavitae
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aquavitae » 31.03.2007 19:54

Zamówisz w czechach i jazda, taką to nie tylko do samochodu, ale i nawet lepsza od viagry, a nawet w d... se można zamontować... ojojojo, ale żem się rozpędził ;-)
hrehor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrehor » 31.03.2007 19:59

[quote="woka"]....... a spalony bezpiecznik od zapalniczki, ktoś umie wymienić ???
Pytam poważnie. Wstyd jechać do serwisu ( wiadomo co pomyślą) a sam mam z tym problem.[/qu

:D :D :D :D prosta sprawa znajdź tablicę z bezpiecznikami i po kolei wyciągaj , jak znajdziesz spalony to go wymień.
chesjowisz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) chesjowisz » 31.03.2007 20:02

hrehor napisał(a):
woka napisał(a):....... a spalony bezpiecznik od zapalniczki, ktoś umie wymienić ???
Pytam poważnie. Wstyd jechać do serwisu ( wiadomo co pomyślą) a sam mam z tym problem.[/qu

:D :D :D :D prosta sprawa znajdź tablicę z bezpiecznikami i po kolei wyciągaj , jak znajdziesz spalony to go wymień.

a jak nie znajdzie to niech idzie do apteki tam mu pomogą :wink:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 31.03.2007 20:03

aquavitae napisał(a):nawet lepsza od viagry, a nawet w d... se można zamontować... ojojojo, ale żem się rozpędził ;-)

No właśnie, o tym oddzielny temat jest :wink:

Właśnie sprawdziłem :D był ... :D i dobrze :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.