Sara76 napisał(a):Piękny ten Budapeszt. Jak miło z Tobą spacerować. Zwłaszcza, że w tym roku większość wyjazdów może nie wypalić. A miałam takie plany.....
Witaj, Justyno!
Widzisz, jednak się zabrałam za ten Budapeszt
.png)
Sara76 napisał(a):Piękny ten Budapeszt. Jak miło z Tobą spacerować. Zwłaszcza, że w tym roku większość wyjazdów może nie wypalić. A miałam takie plany.....
.png)
maslinka napisał(a):
Poza tym mniej ludzi i turyści ciągle nie wchodzą w kadrJakieś zalety jesiennych podróży są
.png)
maslinka napisał(a):Przysmak ten jest posypany cukrem wymieszanym z orzechami oraz z cynamonem. Można też wybrać jakieś nadzienie, np. nutellę czy bitą śmietanę. Zdarzało mi się jeść trdelník w Czechach, ale nie jestem jego fanką. Uważam, że lepiej pachnie, niż smakujei jest dla mnie za słodki, ale to oczywiście kwestia gustu.
maslinka napisał(a):Sara76 napisał(a):Piękny ten Budapeszt. Jak miło z Tobą spacerować. Zwłaszcza, że w tym roku większość wyjazdów może nie wypalić. A miałam takie plany.....
Witaj, Justyno!
Widzisz, jednak się zabrałam za ten BudapesztWspominki przynajmniej trochę poprawiają mi nastrój
Może innym też pomogą...
.png)
Magda O. napisał(a):Też tak uważamzresztą, ja w ogóle nie przepadam za słodyczami.
Magda O. napisał(a):Zastanawiam się, czy nie "trzasnąć" jakiejś relacji z zeszłorocznych podróży, trochę tego było...
.png)
maslinka napisał(a):
Widzisz, jednak się zabrałam za ten BudapesztWspominki przynajmniej trochę poprawiają mi nastrój
Może innym też pomogą...
.png)

.png)
piekara114 napisał(a):Też czekam na nocne fotki, bo nocny Budapeszt jest cudny.
.png)
.png)
Sara76 napisał(a):Ja też mam miłe wspomnienia z Budapesztu. Byłam dwa razy, ale nie zwiedziłam wielu miejsc więc z dużą przyjemnością czytam relację i oglądam zdjęcia. Rok temu miałam upatrzoną fajną wycieczkę po Węgrzech, ale zwyciężyła Grecja
Nefer napisał(a):maslinka napisał(a):ostatecznie lądujemy w pobliżu bałkańskiej knajpki, w której wczoraj jedliśmy čevaby. Dzisiaj wybieramy kuchnię włoską
A będzie jakaś kuchnia węgierska, np. gombapörkölt, vörös boros pörkölt albo coś w ten deseń![]()
.png)
Okazuje się, że tramwaje też zjeżdżają pod ziemię:
Po zmroku Budapeszt jest piękniejszy
Myślę, że wszyscy się zgodzą z powyższą tezą
.png)
.png)
maslinka napisał(a):Magda O. napisał(a):Też tak uważamzresztą, ja w ogóle nie przepadam za słodyczami.
Mam tak samo. Jak czekolada, to tylko gorzkaMagda O. napisał(a):Zastanawiam się, czy nie "trzasnąć" jakiejś relacji z zeszłorocznych podróży, trochę tego było...
Pisz, pisz!Bardzo chętnie poczytam
Powrót do Węgry - Magyarország