Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Brytyjski MSZ ostrzega przed wyjazdami do Chorwacji.

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.04.2009 07:22

Witam .
Dzisiaj w radiu słyszałem iż Brytyjski MSZ ostrzega obywateli W.Brytanii przed wyjazdami wakacyjnymi do Chorwacji. Podobno jakieś powiązania mafijne, handel bronią, zamachy. Może ktoś z fofumowiczów coś słyszał na ten temat ?

ps. W wiadomościach na końcu dodali, że nasz MSZ zagrożeń takich nie widzi.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 21.04.2009 08:45

Ostatnio edytowano 21.04.2009 08:46 przez Vjetar, łącznie edytowano 1 raz
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 21.04.2009 08:46

Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 21.04.2009 08:47

Jorgus - Właśnie chciałem wstawić - martwimy się....
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 21.04.2009 09:04

Nie przeginajcie.
W Krakowie w nocy na Kazimierzu lub w Rynku, nie mówiąc już o Bieżanowie i w Nowej Hucie, jest o wiele niebezpieczniej, a turystyka kwitnie w najlepsze!
:P

Wstrętne Angole coś knują!
P O L I T Y K A !
ot co.... :twisted: :twisted: :twisted:
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 21.04.2009 09:39

Coś późno ta info...tym bulwersowaliśmy się w zeszłym tygodniu; dziś już jest ostrzeżenie hr MVPEI (czyli msz) przed podróżą do U.K
tu
Pozdrawiam
Betsy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Betsy » 21.04.2009 09:41

Obrazek
bardzo dobra reakcja :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.04.2009 10:16

To pewnie ze strony Anglików taka " Zabawa jest " Obrazek.

ps. Co prawda widziałem na Istrze w tamtym roku jak od gościa prowadzącego rożen przyjechała tak zwana "OCHRONA" i zgarnęła to co trzeba włącznie z sutym obiadem. Myślę jednak że i u nas zdarzają się takie sytuacje. :evil:
Dorot@ i Tomislav
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dorot@ i Tomislav » 21.04.2009 11:59

smoki3 napisał(a): Co prawda widziałem na Istrze w tamtym roku jak od gościa prowadzącego rożen przyjechała tak zwana "OCHRONA" i zgarnęła to co trzeba włącznie z sutym obiadem. Myślę jednak że i u nas zdarzają się takie sytuacje. :evil:

Nie, no skąd... gdzieżby u nas coś takiego !!!
Czy słyszał ktoś aby u nas działała mafia ???
Sorry, ale ubawiłam się do łez :lol: Chociaż temat raczej nie do śmiechu...
Pokażcie mi na tym zwariowanym świecie kraj, który jest od tego bagna wolny...
SVIBANJ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SVIBANJ » 21.04.2009 13:36

smoki3 napisał(a):Witam .
Dzisiaj w radiu słyszałem iż Brytyjski MSZ ostrzega obywateli W.Brytanii przed wyjazdami wakacyjnymi do Chorwacji...

Ale sie rozmarzyłem.... :D Gdyby tak jeszcze Niemcy i Włosi ostrzegli swoich obywateli ,to może w lipcu nad Jadranem było by pusto jak nad Bałtykiem w marcu :D
pablo2222
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo2222 » 21.04.2009 13:59

SVIBANJ napisał(a):Ale sie rozmarzyłem.... :D Gdyby tak jeszcze Niemcy i Włosi ostrzegli swoich obywateli ,to może w lipcu nad Jadranem było by pusto jak nad Bałtykiem w marcu :D

Tak źle im życzysz?
Dorot@ i Tomislav
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dorot@ i Tomislav » 21.04.2009 15:07

SVIBANJ napisał(a):Ale sie rozmarzyłem.... :D Gdyby tak jeszcze Niemcy i Włosi ostrzegli swoich obywateli ,to może w lipcu nad Jadranem było by pusto jak nad Bałtykiem w marcu :D

W sumie interesujący pomysł, ale Włosi musieliby dodatkowo przekonać swoich obywateli, że ich własna mafia to w porównaniu z chorwacką słodkie, praktycznie nieszkodliwe misiaczki... :wink:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 21.04.2009 15:20

Jak pierwszy raz jechałem do Chorwacji,...... w pensjonacie (nocleg nad Balatonem) turysta niemiecki stukał się w czoło, przykładał palec do głowy i mówił że tam ...puk,puk.( że wojna)
Małżonka chciała już zawrócić. Pojechaliśmy, wróciliśmy ..żyjemy. :D
kasike
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasike » 21.04.2009 19:30

Jak usłyszałam w radiu o tych zamachach to przestraszyłam się bardzo...ale...wiedziałam,że na cromaniakó można liczyć i podnieść się na duszy :lol: czytając wasze wypowiedzi na ten temat jest mi raźniej :wink: w każdym razie już tak bardzo się nie boję i biorę na luz...i....jadę :D
SVIBANJ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SVIBANJ » 21.04.2009 19:46

pablo2222 napisał(a):

Tak źle im życzysz?

Oczywiście,że nie. :D , ale kiedy tak oczami wyobraźni widzę te puste plaże,te wolne kwatery i campy,te niskie ceny...i to wszystko w lipcu ,to jakoś tak się rozmarzyłem... :D
No ale realnie patrząc to Dorota@ ma rację,że Włosi są przez swoich "słodkich ,nieszkodliwych misiaczków" :D solidnie zahartowani i tych chorwacki się nie wystraszą. :D
Następna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone