'Bośnia i Hercegowina w weekend' obejmowała wizytę na twierdzy?
.png)
.png)
_chudy_ napisał(a):'Bośnia i Hercegowina w weekend' obejmowała wizytę na twierdzy?
maslinka napisał(a):Widzę u Ciebie, że warto, bo Jajce prezentują się pięknie
.png)
Franz napisał(a):mysza73 napisał(a):Dopytam tylko, w którym roku jesteśmy![]()
W 2010.
Franz napisał(a):_chudy_ napisał(a):'Bośnia i Hercegowina w weekend' obejmowała wizytę na twierdzy?
Ba! Gdybyż była otwarta...
Pozdrawiam,
Wojtek
.png)
_chudy_ napisał(a):Trochę mnie zaskoczyłeś bo sądziłem że wizyty tam sobie nie odmówiliście ale dotarłem do daty Twojego wyjazdu i wygląda że w 3 lata trochę się zmieniło... 'Aktualnie' (sierpień 2013) jest przy wejściu coś na kształt kasy z minimalną opłatą. Można przejść się po murach i pooglądać panoramę miasta i okolic.
.png)
maslinka napisał(a):... z nocowaniem na campingu nad Plivskim Jezerem![]()
.png)
Franz napisał(a):Może też jakąś ciekawą. Którą sobie obraliście na ten rok?
Pozdrawiam,
Wojtek
.png)
Sylwetka&Gienuś napisał(a):Chcemy zobaczyć Sarajevo, więc pewnie "polecimy" przez Osijek, Dakovo, Doboj, ale to się zobaczy musimy tylko wcześniej znaleść jakiś kamp (mam jeden na oku w Gradačac) co by ze Starachowic dojechać jak najdalej, chcielibyśmy aż do BiH, i w miarę o logicznej godzinie wszystko i tak pewnie wyjdzie w "praniu"![]()
.png)
Franz napisał(a):Doboj... właśnie o nim wspomniałem w wątku serbskim. W kontekście Zawiszy Czarnego.
A tuż na południe znajdują się ruiny zamku Maglaj, gdzie kończyłem kolejną wizytę w BiH.
Mówisz - Gradacac? Gdybyście się stamtąd skierowali na południe, w kierunku na Tuzlę, koniecznie zahaczcie o Srebrenik. Urocze miejsce - też go tu przedstawię.
Pozdrawiam,
Wojtek

.png)
te kiero napisał(a):powoli klaruje się u nas kosztorys tegorocznego urlopu; niestety musiał zostać nieco okrojony, ale Jajce i przełom Vrbasu co prawda na powrocie i to w lipcu, ale zostały zaplanowane
.png)
te kiero napisał(a):oglądałem ostatnio na zdjęciach Google twierdzę właśnie w Travniku, ewentualne odbicie z trasy do przemyślenia
Powrót do Bośnia i Hercegowina - Bosna i Hercegovina