Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bieganie

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 30.07.2015 12:50

pawelli napisał(a):Te smartfonowe aplikacje służą tylko do tego żeby się pochwalić jaki to ja jestem świetny itp.

A jeśli nikomu się ich nie pokazuje?
To baza danych. O postępach albo o regresie formy.
Ktoś kto biega kilometr w 7 minut za bardzo nie ma się czym chwalić czyli taki może mieć aplikację na fonie? :)
longtom
Weteran

Postnapisał(a) longtom » 30.07.2015 14:04

pawelli napisał(a):Choć jeżeli kogoś to motywuje - to niech sobie używa.

No to kamień z serca, bo już myślałem, że będę musiał odinstalować. :)

A tak przy okazji, u Was też jest zwyczaj pozdrawiania biegacza zbliżającego się z przeciwka :?:

Zatem :papa:
Bea.ta
Legenda

Postnapisał(a) Bea.ta » 30.07.2015 14:11

longtom napisał(a):A tak przy okazji, u Was też jest zwyczaj pozdrawiania biegacza zbliżającego się z przeciwka :?:

Ja biegam po górach i tam generalnie są zwyczaje z górskich szlaków, czyli pozdrawianie się :)
ale zauważyłam, że na asfalcie ludzie się bardziej zamyśleni i zasłuchani w muzyczkę ze słuchawek :)
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 30.07.2015 14:26

longtom napisał(a):A tak przy okazji, u Was też jest zwyczaj pozdrawiania biegacza zbliżającego się z przeciwka :?:

Tam gdzie biegam praktycznie 99% biegaczy się pozdrawia albo kiwnięciem głowy albo machnięciem ręki. Większość trasy to asfalt i płasko.
maniust
Koneser

Postnapisał(a) maniust » 30.07.2015 16:58

Trudno powiedzieć , może i u nas jest , tylko że w miejscu w którym biegam to nikt nie biega. :D
Totalne zadupie.......
Dwa , trzy razy biegłem po asfalcie na osiedlu , ale wnerwiały mnie te tłumy biegaczy , ponadto co jeden te lepszy lanser , takie odnosiłem wrażenie..... odpindoleni , obwieszeni "cudami techniki" i lecieli na łeb na szyję .........na pokaz chyba , bo z wywieszonymi jęzorami do pasa.

Bocian napisał(a):Większość trasy to asfalt i płasko.

Znajoma , znawczyni biegów odradzała mi po asfalcie ......kolana , stawy itp. ponoć siadają na twardym i o kontuzję łatwiej , no ale ja amator to się nie znam , dlatego przeniosłem się do lasu na pagórki i dolinki. :oczko_usmiech:
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 30.07.2015 17:28

maniust napisał(a):Znajoma , znawczyni biegów odradzała mi po asfalcie ......kolana , stawy itp. ponoć siadają na twardym i o kontuzję łatwiej , no ale ja amator to się nie znam , dlatego przeniosłem się do lasu na pagórki i dolinki. :oczko_usmiech:

Wolę biegać po twardym i płaskim w dobrych butach niż po nierównym i skręcić sobie kostkę :) Ja to amator, na górki i dolinki się nie wybieram bo za słaby jestem. A w górach to już same ajronmeny jak przeuje biegają :)
Chcąc pokonywać kolejne swoje słabości czasem trzeba się napiąć i jęzor wywalić z wysiłku :)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.07.2015 17:36

U nas niektórzy (nie wszyscy) przy mijaniu pozdrawiają się podniesieniem ręki. Dla mnie to fajny zwyczaj - oczywiście nie oczekuję tego pozdrowienia na siłę i wszystkim nie macham jak głupek...to się czuje po prostu na mijance :!:
Co do spraw tzw. lansu...określenia typu: "obwieszeni cudami techniki" mogą być wg mnie mylne. To, że ktoś chce sobie zmierzyć czas, lub zarejestrować bieg w aplikacji chyba nie jest naganne :roll: ...tak samo jak niniejszy wątek na cropli...przecież nie chodzi o chwalenie się wynikami, a o pogadanie z osobami, które czasami ruszają d....ę sprzed telewizora :) i podzielą się swoimi doświadczeniami.
Więcej luzu.
Pozdrav
maniust
Koneser

Postnapisał(a) maniust » 30.07.2015 17:42

slapol napisał(a):To, że ktoś chce sobie zmierzyć czas, lub zarejestrować bieg w aplikacji chyba nie jest naganne :roll:

Ja nie robię z tego problemu :) , to każdego indywidualna sprawa :) , jak ktoś lubi to czemu nie.
Tak samo jak wklejanie tutaj ........ile , czas itp. , ja jestem wyluzowany. :)

Tylko se gadamy...... :oczko_usmiech:
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 30.07.2015 17:42

Ja się chwalę :oczko_usmiech:
Co do biegania po twardym to jakoś nie widzę różnicy pomiędzy asfaltem a ubitą na kamień ścieżką w lesie... I jeśli chodzi o niszczenie sobie zdrowia to bardziej niszczę je gorzałą i grillem niż bieganiem po asfalcie :) Biegam, biegam i głównie bolą mnie barki i łokcie :)
longtom
Weteran

Postnapisał(a) longtom » 30.07.2015 17:44

Bocian napisał(a):Biegam, biegam i głównie bolą mnie barki i łokcie :)

A ja sobie obtarłem tyłek saszetką na klucze i ten nieszczęsny telefon z E.... . :D
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 30.07.2015 17:45

longtom napisał(a):
Bocian napisał(a):Biegam, biegam i głównie bolą mnie barki i łokcie :)

A ja sobie obtarłem tyłek saszetką na klucze i ten nieszczęsny telefon z E.... . :D

Zacznij zakładać spodenki :) :)
maniust
Koneser

Postnapisał(a) maniust » 30.07.2015 17:49

longtom napisał(a):A ja sobie obtarłem tyłek saszetką na klucze i ten nieszczęsny telefon z E.... . :D

Ja ostatnio szukałem większej "nerki" od tej co mam i przypadkiem wpadłem na taką ......

Obrazek

............tym to se można obetrzeć co nie co....... :lol:
longtom
Weteran

Postnapisał(a) longtom » 30.07.2015 17:52

Bocian napisał(a):Zacznij zakładać spodenki :) :)

Patrz, o tym nie pomyślałem. :)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.07.2015 18:55

maniust napisał(a):
longtom napisał(a):A ja sobie obtarłem tyłek saszetką na klucze i ten nieszczęsny telefon z E.... . :D

Ja ostatnio szukałem większej "nerki" od tej co mam i przypadkiem wpadłem na taką ......

Obrazek

............tym to se można obetrzeć co nie co....... :lol:

Te dwa kanistry to chyba na co najmniej 20 km starczą... :wink: :lol:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.07.2015 19:10

Bocian napisał(a):Ja się chwalę :oczko_usmiech:
Co do biegania po twardym to jakoś nie widzę różnicy pomiędzy asfaltem a ubitą na kamień ścieżką w lesie... I jeśli chodzi o niszczenie sobie zdrowia to bardziej niszczę je gorzałą i grillem niż bieganiem po asfalcie :) Biegam, biegam i głównie bolą mnie barki i łokcie :)

A wiesz coś tam czytałem, że twarde twardemu nierówne....nawet asfalt od betonu się różni, a co dopiero asfalt od ubitej ścieżki leśnej...(ale to wali po czasie takim, gdy ja już po bieganiu siedzę przed tivi z browarem w ręce :wink: ).
Pozdrav
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone