Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bieganie

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bea.ta
Legenda

Postnapisał(a) Bea.ta » 08.08.2015 11:13

longtom napisał(a):Moje stawy najbardziej lubią błotko. :D

Za godzinę ruszam nad jezioro :!:

Błotko też jest super ;)

maniust napisał(a):Nie długo po bagnach zaczniecie biegać :lool:

Bieganie po bagnach wciąga :lool:
longtom
Weteran

Postnapisał(a) longtom » 08.08.2015 11:25

Bea.ta napisał(a):
maniust napisał(a):Nie długo po bagnach zaczniecie biegać :lool:

Bieganie po bagnach wciąga :lool:

Na razie po bagnach to tylko marsze.

IMG_9240.JPG

Nawet fajnie jak taki mszysty kożuch buja się pod nogami. :roll:
Maciej
Cromaniak

Postnapisał(a) Maciej » 08.08.2015 12:56

maniust napisał(a):W takim upale się nie da biegać , u mnie też przerwa , aż wróci odpowiednie do biegania C. :)

oj tam oj tam wczoraj 11km pękło przy 34 stopniach ;)
Witam w tym wątku :-)
Biegam od zawsze ale ciut poważniej tak od 2 lat powiedzmy.
Teraz czas odbudowywania formy po urlopowym lenistwie i przygotowanie do drugiego maratonu, może uda się zejść z czasem do przyzwoitych wyników ;)
Maciej
Cromaniak

Postnapisał(a) Maciej » 08.08.2015 13:01

romuald22 napisał(a):Powiem Wam coś.
Wiem, że staroświecki jestem.
Ale po co Wam te aplikacje do biegania?

Też taki mundry byłem i powiem jak jak biegasz na totalnym lajcie, bez spinki, bez chęci poprawiania wyniku /nie znam żadnego nawet amatora który nie chce poprawiać ;) / to rzeczywiście nie potrzebujesz aplikacji.
Biegałem bez wiele lat z pólmaratonami włącznie. Ale przed zeszłorocznym maratonem kupiłem zegarek garmina i było to najlepsze co dla swojego biegania mogłem zrobić. W pól roku bardzo wyraźnie poprawilem czasy, wydolność i siłę.
Świetna kontrola przy biegach interwałowych, wibracjami daje sygnał do kolejnych etapów nie musze gapic się w ekran i rozpraszać.
Telefon z czujnikiem tętna pewnie też daje radę ale używam 5,5 calowca więc musiałbym biegać z plecakiem ;)
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 08.08.2015 15:04

Ja do wakacji może jeszcze z raz się przebiegnę i odpoczynek. Na wakacjach w Borku mam zamiar też ze 3-4 razy sie ruszyć więc nie ma co przesadzać... Plus wycieczka na Ilije jak sie znajdzie ktoś chętny :)
Na dziś przebiegnięcia maratonu sobie nie wyobrażam, choć chciałbym.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.08.2015 15:24

Bocian napisał(a):... Plus wycieczka na Ilije jak sie znajdzie ktoś chętny :)

Na Ilije się piszę o ile nie będzie 40 st. jak teraz we Wrocku :wink: :lol: ...co do maratonu...może "świńskim truchtem" :wink: dałbym radę z połowę... :)
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 08.08.2015 15:42

slapol napisał(a):
Bocian napisał(a):... Plus wycieczka na Ilije jak sie znajdzie ktoś chętny :)

Na Ilije się piszę o ile nie będzie 40 st. jak teraz we Wrocku :wink: :lol: ...co do maratonu...może "świńskim truchtem" :wink: dałbym radę z połowę... :)

No i u nas dziś było 40 chwilami jak wracałem z działki od rodziców. Nawet fotę strzeliłem dla Ciebie ale akurat spadło na 39 i nie wysyłałem :) Na Ilije wyjedziemy rano to będzie chłodniej :mrgreen: :mrgreen:
20km sądzę, że i ja bym dał radę. Mam u siebie kółko 18km i poszło ;)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.08.2015 16:36

Bocian napisał(a):...20km sądzę, że i ja bym dał radę. Mam u siebie kółko 18km i poszło ;)

Ja nigdy nie przebiegłem osiemnastki...bywały takie dni, że po dziesiątce czułem się super i pomyślałem...jeszcze jedno kółko bym machnął... :wink: :lol:
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 08.08.2015 17:59

slapol napisał(a):
Bocian napisał(a):...20km sądzę, że i ja bym dał radę. Mam u siebie kółko 18km i poszło ;)

Ja nigdy nie przebiegłem osiemnastki...bywały takie dni, że po dziesiątce czułem się super i pomyślałem...jeszcze jedno kółko bym machnął... :wink: :lol:

Trza było spróbować :) Masz stałą trasę w te i we wte, musiałbyś dołożyć trochę i okazałoby się, że da radę :)
Maciej
Cromaniak

Postnapisał(a) Maciej » 08.08.2015 20:30

slapol napisał(a):

Interwałki Sławek interwałki ;) nic tak nie zamula jak bieganie w kółko tych samych dystansów podobnym tempem. Maraton uważam to dystans który ze zdrowiem nie ma nic wspólnego, biegnie się dla satysfakcji, testu możliwości etc ale nie dla zdrowia. Natomiast półmaraton to dystans który każdy regularnie biegający dyszkę machnie :-)
Maciej
Cromaniak

Postnapisał(a) Maciej » 08.08.2015 20:33

Bocian napisał(a):Ja do wakacji może jeszcze z raz się przebiegnę i odpoczynek. Na wakacjach w Borku mam zamiar też ze 3-4 razy sie ruszyć więc nie ma co przesadzać... Plus wycieczka na Ilije jak sie znajdzie ktoś chętny :)

No ja też latami się czaiłem, wreszcie poprzedni rok przepracowałem i poszło. Nie skłamię jak powiem że ponad połowa "maratończyków" po 30 km idzie, a nie biegnie. Ja miałem założenie, że choćby nie wiem co muszę przebiec, no i się udało i to poniżej 4 h. No ale ściana przy 30 km była okrutna .
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 10.08.2015 19:04

Bieg przedwakacyjny zakończony :) Szału nie było ale jestem zadowolony z siebie. 1h 38' 24"-18km.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.08.2015 20:22

Bocian napisał(a):Bieg przedwakacyjny zakończony :) Szału nie było ale jestem zadowolony z siebie. 1h 38' 24"-18km.

Mogę z Tobą pić, ale nie biegać :roll: :lol:
romuald22
Koneser

Postnapisał(a) romuald22 » 10.08.2015 20:31

Maciej napisał(a):
romuald22 napisał(a):Powiem Wam coś.
Wiem, że staroświecki jestem.
Ale po co Wam te aplikacje do biegania?

Też taki mundry byłem i powiem jak jak biegasz na totalnym lajcie, bez spinki, bez chęci poprawiania wyniku /nie znam żadnego nawet amatora który nie chce poprawiać ;)

Oczywiście, że nie mam zamiaru nic "poprawiać".
Jakieś poprzednie zapisane osiągnięcia ze smartfona??? :roll:

Znam dobrze swoje możliwości i wiem też, że latka lecą.
20 lat temu biegałem po górach i przeżyłem. Teraz biegam czasem po płaskim i żyję. Oprócz tego pływam i jeżdżę na rowerze - czyli ogólnie wyglądam na poje....nego. :wink:

Konkluzja tego posta jest taka.

To wszystko co robię, robię dla siebie i swojego zdrowia. Aplikacje są mi kompletnie niepotrzebne, wręcz mogłyby spieprzyć radość kontaktu z przyrodą.
Czasami moje dziecko nie wie, że pływałem albo że biegałem. To nie jest jakaś tajemnica. Być może mój syn w tym czasie przejechał 100km na rowerze albo córa przepłynęła w poprzek Jezioro Żywieckie.

Jedno jest pewne.
Jak spotykamy się wieczorem w domu to oczywiście mówimy sobie co się wydarzyło ale nie szpanujemy tym na forum.
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 10.08.2015 21:43

Obrazek :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone