Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bieganie

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.07.2015 14:12

slapol napisał(a):... Chodzi głównie o to, by bieganie było bezpieczne dla zdrowia (niejeden nadmiernie ambitny i niewytrenowany przekręcił się na tamten świat, bo mu pikawa zdechła na dystansie, na który go w danej chwili nie było stać).
Przyjemnego truchtania.

W Poznaniu na triathlonie zmarł 43-letni amator :(
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 25.07.2015 14:16

slapol napisał(a):
slapol napisał(a):... Chodzi głównie o to, by bieganie było bezpieczne dla zdrowia (niejeden nadmiernie ambitny i niewytrenowany przekręcił się na tamten świat, bo mu pikawa zdechła na dystansie, na który go w danej chwili nie było stać).
Przyjemnego truchtania.

W Poznaniu na triathlonie zmarł 43-letni amator :(

I u nas chyba był kiedyś taki przypadek na maratonie. W zeszłym roku w triathlonie w Pile też zmarł jeden zawodnik. U mnie w robocie tez dawno temu był taki wypadek, ale to prehistoria. Chciał sie chłop z piro do boju dostać i na Skrze ja biegał to zasłabł i kaplica...
maniust
Koneser

Postnapisał(a) maniust » 25.07.2015 20:04

slapol napisał(a):W Poznaniu na triathlonie zmarł 43-letni amator :(

Czytałem dziś właśnie o tym przypadku , smutne to :( , kilka razy biegałem właśnie sam , a głównie biegam po lesie , wokół jeziora gdzie żywego ducha , to chyba odpuszczę te samotne bieganie.
Nie daj boże........... :( .........w "kupie" rażniej......
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.07.2015 20:46

Maniust, też chyba będę zabierał smarta na bieganie...i tą apkę polecam:

https://play.google.com/store/apps/deta ... ncycall_pl

Pozdrav
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 25.07.2015 20:49

maniust napisał(a):
slapol napisał(a):W Poznaniu na triathlonie zmarł 43-letni amator :(

Czytałem dziś właśnie o tym przypadku , smutne to :( , kilka razy biegałem właśnie sam , a głównie biegam po lesie , wokół jeziora gdzie żywego ducha , to chyba odpuszczę te samotne bieganie.
Nie daj boże........... :( .........w "kupie" rażniej......

Dlatego takie endomondo z telefonem przydaje się jako zwykły fon. Nie mówię już o jakimś zawale ale choćby zwichniecie. I można zadzwonić po pomoc.
Można też pamiętać o tym:
http://media2.pl/telekomunikacja/26861- ... morce.html
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.07.2015 20:53

slapol napisał(a):Maniust, też chyba będę zabierał smarta na bieganie...i tą apkę polecam:

https://play.google.com/store/apps/deta ... ncycall_pl

Pozdrav

Tą apkę mam w smarcie od jakiegoś czasu....ale bardziej o góry mi chodziło gdy ją zainstalowałem.
maniust
Koneser

Postnapisał(a) maniust » 25.07.2015 21:10

Powiem tak , aplikacje do biegania jakoś mnie nie przekonują , ale skoro ktoś lubi to ok , bardziej zastanowiłem się teraz nad tym jak .....coś się stanie....... :roll:

I tu się zgodzę że tel. się przyda.
Chyba kurna muszę se kupić większą "nerkę" do biegania , bo moja "cegła" się nie mieści. :?
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.07.2015 21:50

A ja chyba będę zabierał teraz fona na bieganie...będzie bezpieczniej dla amatora...
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 27.07.2015 15:22

Dziś tylko 8700m :) Dobrze się biegło :) 42'50"
moniolla
Croentuzjasta

Postnapisał(a) moniolla » 29.07.2015 11:49

witam biegaczy :)

ja to amatorka..... biegam od przypadku do przypadku,częściej chodzę a najczęściej jeżdżę na rowerze....w domu ćwiczenia aerobowe+orbitrek+hulahop:)
ale mam tak,że na urlopie staram się co drugi dzień biegać.... kilka lat temu "przebiegłam "Polańczyk, w tym roku "przebiegłam " makarską .... i nie wyobrażam sobie wyjazdu urlopowego bez butów i stroju do biegania...
ubolewam,że na co dzień brakuje mi czasu i obowiązki domowe nie pozwalają.... rekompensuje rowerem....

pozdrawiam długo- i krótko-dystansowców.... tak to było na makarskiej....
Obrazek
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 29.07.2015 14:08

moniolla napisał(a): w tym roku "przebiegłam " makarską ....

Riwierę? 8O
moniolla
Croentuzjasta

Postnapisał(a) moniolla » 29.07.2015 15:14

Bocian napisał(a):
moniolla napisał(a): w tym roku "przebiegłam " makarską ....

Riwierę? 8O

miejscowość :)
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 29.07.2015 18:00

Dziś u mnie mega leń :) Ledwo wstałem i pobiegłem. 13km - godzina i 6'.
longtom
Weteran

Postnapisał(a) longtom » 30.07.2015 10:58

I znów muszę się pochwalić. :oops:
Trasa standardowa, czas mój rekord.

Bez nazwy 1.jpg

Endomondo mi wyliczyło, że 10km biegłem 54 min.
To jest 2x dłużej niż rekord Polski.

pzdr :wink:
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Postnapisał(a) pawelli » 30.07.2015 12:43

maniust napisał(a):Dokładnie , te dane moim zdaniem co pokazują tego typu aplikacje są bzdurą.

Biegam w sumie dla siebie , a nie po to by się lansować ze smartfonem , patrz dziś tyle i tyle.

Moim zdaniem , zdaniem amatora ........ wystarczy sam stoper i pulsometr na klatę. :)
Pozdrawiam biegaczy.

Ja amatorsko ..... 6 km.

Mam dokładnie to samo podejście.
Robię podobnie jak Ty - 3 razy w tygodniu 5,5 - 6,0 km w jakieś 35 min i to mi wystarcza.
Potem trochę siłowni i wydolność organizmu wzrasta - i co ważne kilogramy znikają ;)

Te smartfonowe aplikacje służą tylko do tego żeby się pochwalić jaki to ja jestem świetny itp.
Choć jeżeli kogoś to motywuje - to niech sobie używa.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone