Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bieganie

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 26.08.2018 19:36

lew napisał(a):.....w Gliwicach był kurs za free.

Wszędzie były wtedy kursy za free.
Po Rzeszowie czy Warszawie - to do LOTu się łapali i kasę trzepali, a jak im się nie udało - to byli instruktorami w aeroklubie i mścili się na młodych :roll:
:)
lew
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lew » 26.08.2018 20:21

.....kurs był 2-3 lata temu na pewno.
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 26.08.2018 20:25

Mój? :roll: tja jasne :)
max21
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) max21 » 26.08.2018 20:43

Tu takie poważne tematy o bieganiu (czytaj lataniu) a ja śpię :)
Bielsko- Biała miała prężnie działający Aeroklub na tamte czasy zarówno sekcja szybowcowa jak i spadochronowa.
A czy Pani Beata jak latała ,,patykami' wie gdzie było koło piaskowe na Aleksandrowicach ?? :wink:
Pozdrawiam :papa:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 26.08.2018 20:48

max21 napisał(a):Tu takie poważne tematy o bieganiu (czytaj lataniu) a ja śpię :)
Bielsko- Biała miała prężnie działający Aeroklub na tamte czasy zarówno sekcja szybowcowa jak i spadochronowa.
A czy Pani Beata jak latała ,,patykami' wie gdzie było koło piaskowe na Aleksandrowicach ?? :wink:
Pozdrawiam :papa:

No jasne, że wiem , gdzie była piaskownica spadochroniarzy :)
Tak, wtedy Aeroklub działał i to mocno i nawet Antka miał, żeby szmaciarzy wyrzucać :)
lew
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lew » 26.08.2018 21:27

....a koleżanki nie wyrzucali, przynajmniej raz?
max21
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) max21 » 26.08.2018 21:36

lew napisał(a):....a koleżanki nie wyrzucali, przynajmniej raz?

Może nie wyrzucali bo sama wyskoczyła :D
lew
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lew » 26.08.2018 21:40

....jasne; innych wyrzucali, ona może sama wyskoczyła :D
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 26.08.2018 22:12

max21 napisał(a):
lew napisał(a):....a koleżanki nie wyrzucali, przynajmniej raz?

Może nie wyrzucali bo sama wyskoczyła :D

I tu Was rozczaruje :) ani nie wyrzucali ani nie wyskoczyła ;) i to nie ze strachu, bo jako córka komandosa nie bałam się ;)
Ale wykryto lekka skolioze i pani w GOBLLu stwierdziła, że po tysiącu skoków może mi się coś stać, mimo że chciałam tylko raz :)
Przepis mówił, że na odpowiedzialność aeroklubu mogę latać bez skoku do 20 roku życia.
Za to w tym roku mój młodszy syn odbył szkolenie spadochronowe i skoczył sobie :) ma w planach więcej skoków oczywiście :)

Żeby się trzymać tematu watu, to nabiegalam się po tym lotnisku jak głupia. A teraz jak nie do lasu to lecę kółka dookoła lotniska robić. 3km ma pętla.;)
lew
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lew » 27.08.2018 12:43

.......a no tak; wszystko jasne:)
max21
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) max21 » 27.08.2018 15:34

Bea.ta napisał(a):I tu Was rozczaruje :) ani nie wyrzucali ani nie wyskoczyła ;) i to nie ze strachu, bo jako córka komandosa nie bałam się ;)
Ale wykryto lekka skolioze i pani w GOBLLu stwierdziła, że po tysiącu skoków może mi się coś stać, mimo że chciałam tylko raz :)
Przepis mówił, że na odpowiedzialność aeroklubu mogę latać bez skoku do 20 roku życia.

Trochę dziwne to podejście bo w sytuacjach awaryjnych to co ???
Kiedyś pilot wilgi nie wyskoczył gdy maszyna odmówiła posłuszeństwa ,a jak później się okazało to jeden skok miał tylko wpisany a nie wykonany.

Za to w tym roku mój młodszy syn odbył szkolenie spadochronowe i skoczył sobie :) ma w planach więcej skoków oczywiście :)

Powodzenia Mu życzę i jak to spadochroniarzom się życzy połamania nóg:)
Niezła ekipa tam kiedyś była a teraz to już nie wiem :)

Żeby się trzymać tematu watu, to nabiegalam się po tym lotnisku jak głupia. A teraz jak nie do lasu to lecę kółka dookoła lotniska robić. 3km ma pętla.;)

Wszystko się zmienia i kiedyś pętli asfaltowej nie było, a zresztą o wiele mniej osób biegało :)
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 27.08.2018 16:33

max21 napisał(a):Trochę dziwne to podejście bo w sytuacjach awaryjnych to co ???
Kiedyś pilot wilgi nie wyskoczył gdy maszyna odmówiła posłuszeństwa ,a jak później się okazało to jeden skok miał tylko wpisany a nie wykonany.

No co ja mogłam? ;)
Zresztą sam powiedz, co daje jeden skok wykonany na line desantowa, potem w sytuacji awaryjne wszystko działa inaczej. Ja nie wyobrażałam sobie, jak wyjść z kabiny w stresie i przeciazeniu.

max21 napisał(a): Niezła ekipa tam kiedyś była a teraz to już nie wiem :)

Ano byla, niektórzy wyrosli z tego, innym świeczki zapalamy.
Wspomnienia za to pozostaly :)
Czyżbyś też skakał? ;)
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 27.08.2018 16:40

Bea.ta napisał(a):Żeby się trzymać tematu...

W sobotę dobiegłem do Skoków na dożynki.
Grali Poparzeni kawą 3.

IMG_7940.JPG

Super band :!:

pzdr :wink:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 27.08.2018 17:01

No to miałeś fajne bieganie :)
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 27.08.2018 17:10

Bea.ta napisał(a):No to miałeś fajne bieganie :)

Plus kiwanie i skakanie.
Core stability mi się poprawiło. :)

pzdr :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone