Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bella Italia

We Włoszech znajduje się najstarszy na świecie uniwersytet, jest nim założony w 1088 roku Uniwersytet Boloński. Na terenie Włoch znajdują się 2 słynne wulkany: Etna i Wezuwiusz. We Włoszech trzykrotnie odbywały się igrzyska olimpijskie w latach 1956, 1960 i 2006. We Włoszech znajduje się 50 obiektów światowego dziedzictwa kultury UNESCO. Modena we Włoszech to prawdziwa stolica samochodów sportowych, mieści się w niej 5 fabryk luksusowych samochodów sportowych: Ferrari, Maserati, Lamborghini, Pagani i De Tomasso.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 03.02.2026 19:24

piekara114 napisał(a):Patrzę na ten plan :bojesie: dojazdy i kilometry w aucie to dla mnie ponad miesiąc....

Ty tam lepi ciągnij Lanzarote :chytry:
Spoko :spoko: możesz i nawet 2 miesiące :D
To tylko tak wygląda na liście... Roma, Amaflitańskie to auto nie będziem ruszać w sumie przez tydzień.
Być może Apulia i Gargano po 2 dni bez jazdy, ale to już będziem decydowac na miejscu.

Po za tym Ktoś lubi samoloty ;) inny kocha jazdę samochodem 8)
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 03.02.2026 19:50

Ja uwielbiam jazdę samochodem. Nie straszne mi 1500 km w jedną dobę czy przejazdy po 600 km, :mg: . Ale ten plan wydaje mi się dość mocno hardcorowych...
Masz coś w planie na dojazd do Florencji?

Ci do Lanzarote - muszę pozmniejszać zdjęcia... Czym robisz? Bo mi coś mocno powoli to idzie i mam wrażenie że mocno jakość fotki tracą....
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 03.02.2026 20:19

Do Florencji robimy międzynocleg w połowie drogi, tylko na spanie bez zwiedzania. A i Florencja tylko ok.5godz spaceru.
Ogólnie to proponowałem Toskanię na osobny urlop, po tym co zobaczyłem u Marzeny, ale nie wiadomo czy tam wrócimy, dlatego tak nadziubdziane. Jednak nie jest tak źle.

-----

Zdjęcia hurtowo pomniejszam easy-resize.com z ustawieniem na 1MB.
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 03.02.2026 20:28

te kiero napisał(a):Oby się udało zrealizować, a to od zdrowia głównie zależy.

W takim razie tego zdrowia Wam życzę :!:
Takie obawy niestety doskonale znam i rozumiem

te kiero napisał(a):Po za tym Ktoś lubi samoloty ;) inny kocha jazdę samochodem 8)

A jeszcze inny i to i to :lol: .
Chociaż ostatnio my akurat team auto. Przez cały 2024 i 2025 r. leciałam samolotem tylko raz, do tego króciutko, z Wrocławia do Treviso.

te kiero napisał(a):Do Florencji robimy międzynocleg w połowie drogi, tylko na spanie bez zwiedzania. A i Florencja tylko ok.5godz spaceru.

Miałam pytać, ale mnie Beata ubiegła.
Trochę szkoda, że Toskania tylko przelotem, ale rozumiem ograniczenia czasowe.
599
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) 599 » 03.02.2026 21:53

plan napiety,
bez podtekstów,
nie dalej jak dwa tygodnie temu miałem (pierwszy raz) wypożyczone auto ,
zrobilismy bodaj 250km ,sporo (moim zdaniem)zobaczyliśmy,zwiedzaismy zgodnie z
sugestią własciciela wypożyczalni,część "obiektów miałem w planach z neta" czesć
widziałem dzieki włascicielwi wypożyczalni w necie ich nie było przynajmniej ja nie znalazłem
o nich info,
jak oddawałem auto to waściciel wypożyczalni mówił że miewa gosci którzy w dwa dni nakrecają
ponad 1kkm,pytam co oni widzieli?
odpowiedział:
"tyle że przystają robią fote i pedzą dalej"
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 03.02.2026 22:38

599 napisał(a):jak oddawałem auto to waściciel wypożyczalni mówił że miewa gosci którzy w dwa dni nakrecają
ponad 1kkm,pytam co oni widzieli?
powiem Ci że na Cyprze cyknać 800 km w kilka dni to nie jest wielka sztuka. 130 km jest z Pafos do Larnaki a dzięki wygodnej darmowej autostradzie to ledwie 1,5h jazdy. W ciągu jednego dnia przy dobrym planowaniu można spokojnie sporo zobaczyć i 300 km cyknać.
A co zobaczyłeś na Cyprze czego nie było w przewodnikach? Może nie tu, aby nie zaśmiecać... Może być choćby w moim wątku cypryjskim....
Poprzednia strona

Powrót do Włochy - Italia