Wraz z dziewczyną wybieram się we wrześniu autkiem do Chorwacji. Jak przystało na pierwszy wyjazd do Cro mamy problem co do wyboru miejsca. Po długich godzinach spędzonych na czytaniu archiwum, oglądaniu fotek i studiowaniu google earth padło na południową Istrię lub wyspę Krk. Dalsze zakątki Cro odpadają ze względu na brak zmiennika za kółkiem. Postaram się określić w kilku zdaniach moje upodobania co do upragnionego miejsca:
- Bez tłumów, gwaru i wszelkiej maści ścisku turystów,
- z drugiej strony żeby nie była to całkiem wiocha, jakieś przytulne restauracyjki, kawiarnie, puby etc.
- plaża w miarę płaska z łagodnym zejściem, płytka, krystalicznie czysta woda
- jakieś fajne miejsca na spacery
- ze względu na budżet istotne są też koszta wynajmu i posiłków.
Proszę o pomoc tych, którzy odwiedzili wymienione w temacie miejscowości (o Baśce wiem sporo z postu Moja Baśka 2007); co do pozostałych to bardzo mnie kusi Premantura i tu proszę o posty i foty. Ostatnią kwestią jest to czy jadąc w ciemno do mniejszej miejscowości nie będzie kłopotu ze znalezieniem kwatery ? Z góry wszystkim dziękuję i pozdrawiam.
-edit-Chciałem jeszcze dodać, że interesują mnie adresy prywatnych, sprawdzonych przez Was kwater (w rozsądnych cenach), campingi odpadają. Ewentualne foty na adres adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

.png)

.png)
.png)