Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Baska (na Krk), Premantura czy Rabac a może coś innego ?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
koteG
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) koteG » 13.08.2007 18:12

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.
Wraz z dziewczyną wybieram się we wrześniu autkiem do Chorwacji. Jak przystało na pierwszy wyjazd do Cro mamy problem co do wyboru miejsca. Po długich godzinach spędzonych na czytaniu archiwum, oglądaniu fotek i studiowaniu google earth padło na południową Istrię lub wyspę Krk. Dalsze zakątki Cro odpadają ze względu na brak zmiennika za kółkiem. Postaram się określić w kilku zdaniach moje upodobania co do upragnionego miejsca:
- Bez tłumów, gwaru i wszelkiej maści ścisku turystów,
- z drugiej strony żeby nie była to całkiem wiocha, jakieś przytulne restauracyjki, kawiarnie, puby etc.
- plaża w miarę płaska z łagodnym zejściem, płytka, krystalicznie czysta woda :) (tu mnie ponosi wyobraźnia),
- jakieś fajne miejsca na spacery
- ze względu na budżet istotne są też koszta wynajmu i posiłków.
Proszę o pomoc tych, którzy odwiedzili wymienione w temacie miejscowości (o Baśce wiem sporo z postu Moja Baśka 2007); co do pozostałych to bardzo mnie kusi Premantura i tu proszę o posty i foty. Ostatnią kwestią jest to czy jadąc w ciemno do mniejszej miejscowości nie będzie kłopotu ze znalezieniem kwatery ? Z góry wszystkim dziękuję i pozdrawiam.
-edit-Chciałem jeszcze dodać, że interesują mnie adresy prywatnych, sprawdzonych przez Was kwater (w rozsądnych cenach), campingi odpadają. Ewentualne foty na adres adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Ostatnio edytowano 13.08.2007 20:32 przez koteG, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.08.2007 18:57

koteG napisał(a):...Postaram się określić w kilku zdaniach moje upodobania co do upragnionego miejsca:
- Bez tłumów, gwaru i wszelkiej maści ścisku turystów,
- z drugiej strony żeby nie była to całkiem wiocha, jakieś przytulne restauracyjki, kawiarnie, puby etc.
- plaża w miarę płaska z łagodnym zejściem, płytka, krystalicznie czysta woda :) (tu mnie ponosi wyobraźnia),
- jakieś fajne miejsca na spacery
- ze względu na budżet istotne są też koszta wynajmu i posiłków.
...

Z tego co napisałeś (tzn. o waszych wymaganiach) to w tym rejonie pasuje mi tylko Baska :wink: Jeżeli chcecie jechac we wrześniu to nawet pierwszy warunek będzie spełniony bo we wrześniu takich dzikich tłumów jak np. w I połowie sierpnia już nie ma.
koteG napisał(a):...
- plaża w miarę płaska z łagodnym zejściem, płytka, krystalicznie czysta woda :) (tu mnie ponosi wyobraźnia).....

A niby dlaczego ponosi Cie wyobraźnia :?: To Twoje wyobrażenie pasuje do plaży w Basce :lol:
koteG napisał(a):...Ostatnią kwestią jest to czy jadąc w ciemno do mniejszej miejscowości nie będzie kłopotu ze znalezieniem kwatery ....

Jedziecie po sezonie - więc spokojnie :wink: Ceny też zaczynają powoli byc bardziej ludzkie, nawet te netowe, które w sezonie powodują czasami wytrzeszcz oczu 8O :lol:
Pozdrav :papa:
mondi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mondi » 13.08.2007 19:09

ja polecam Medulin ja byłem na campie o tej samej nazwie mieścinka niewielka plaża piaszczysta kamienista i żwirkowa camp leży na małym półwyspie dookoła jest ścieżka można spacerować jeżdzić na rowerze są tam też mobil homy nie znam cen ale pewnie na stronce będą ceny morze czyste przy wysepce i łączniku wysepki można ponurkować niedaleko Pula ładne miasteczko ze starożytnymi budowlami myślę że warto acha co dkla mnie było ważne to położenie w lesie piniowym
amberski71
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) amberski71 » 02.09.2007 14:56

Polecam rabac na Istrii. byłem z dwójką dzieciaków. Bawili się super. My z kobitką też. Byliśmy pierwszy raz w Cro i na pewno tam wrócimy

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone