Tak zrobiliśmy
Pozdrawiam
Piotr
.png)
.png)
I miała absolutną rację.piotrf napisał(a):Miła pani , u której wynajmowaliśmy apartament poleciła nam na zakupy mały targ osiedlowy , gdzie ceny były o jedną trzecią niższe niż na tym sławnym , obleganym przez turystów z całego świata "Tam sobie popatrzcie , a kupujcie tutaj - taniej i nie trzeba tak daleko nosić zakupów "![]()
My nie robiliśmy zakupów na innym targu, ale w markecie Mercadona, w którym ceny były dużo niższe.piotrf napisał(a):Tak zrobiliśmy![]()
.png)
.png)
.png)

.png)
, przy obiciu to zawsze pomaga
.png)
megidh napisał(a):Po wyjściu na Carrer de Ferran ujrzeliśmy taką gromadkę, z której jeden osobnik mnie zaczepił i nie pozwolił przejść obok siebie obojętnie. Przemiły był ten słodziak.
piotrf napisał(a):Współczuję incydentu z deskorolkowcem, dobrze że zastosowałaś szybko starą metodę - lód z zewnątrz i whisky wewnętrznie
![]()
.png)
majkik75 napisał(a):Współczuję sytuacji z nogą ...![]()
Kapitańska Baba napisał(a):Współczuję przygody z nogą, musiało mocno boleć![]()
Dzięki. Bolało, ale najbardziej w pierwszej chwili po uderzeniu. Dopiero wtedy zrozumiałam, co to znaczy zobaczyć wszystkie gwiazdy.piotrf napisał(a):Współczuję incydentu z deskorolkowcem
majkik75 napisał(a):Wnętrze tego kościoła co pokazałaś, bardzo mi się podoba"Moje" wnętrza, w sensie, uwielbiam surowość wnętrze, jakichkolwiek
Takie wnętrza ogląda się z wielką przyjemnością. W tym kościele jest jeszcze przepiękny krużganek, ale nie znaleźliśmy do niego wejścia, czego żałuję.Kapitańska Baba napisał(a):Wnętrze kościoła absolutnie genialne, w moim stylu
Ciekawe co by na to powiedzieli jego właściciele.wiola2012 napisał(a):megidh napisał(a):Po wyjściu na Carrer de Ferran ujrzeliśmy taką gromadkę, z której jeden osobnik mnie zaczepił i nie pozwolił przejść obok siebie obojętnie. Przemiły był ten słodziak.
Cudowny, a jak się patrzy w oczy, jakby chciał, żebyś go zabrała.
Metoda Piotra jest rewelacyjna. A z tą z białkiem od jajka apoznał mnie mój mąż, który w młodzieńczych latach trenował boks i nie raz miał podbite oko. Białko powoduje, że w uderzonym miejscu nie rozwija się opuchlizna.wiola2012 napisał(a):piotrf napisał(a):Współczuję incydentu z deskorolkowcem, dobrze że zastosowałaś szybko starą metodę - lód z zewnątrz i whisky wewnętrznie
![]()
Ja również współczuję, mogli Ci zepsuć wycieczkę już pierwszego dnia. Metodę przytoczoną przez Piotra znam i polecam, ale o tej z białkiem to nigdy nie słyszałam.
Też się nad tym zastanawiałam. Żeby dostać się do apartamentu potrzebny był nam internet. Faktycznie, gdyby go brakło, to mielibyśmy problem.wiola2012 napisał(a):Ja nie wiem czemu niektórzy wymyślają takie dziwne metody wejścia do apartamentu. Sądzę, że zamek musi mieć połączenie z wifi, żeby zareagował na kliknięcia w aplikacji. A jeśli byłaby awaria? Chyba, że to inaczej działa.
.png)
.png)
i cenowo również przyjazne
przy otwieraniu drzwi - w Hiszpanii i Portugalii wynajmowaliśmy w kilkunastu miejscach apartamenty i w większości przypadków dostawaliśmy kody do zamków cyfrowych ( po otwarciu możesz je zmienić wg własnego uznania ale dobrze jest ten zmieniony kod zapamiętać
) , albo kod do skrytki z kluczem , opuszczając apartament klucz wkładasz do skrytki , zamykasz i tyle . Proste i skuteczne , po co udziwniać .png)
Faktycznie cenowo ten apartament był przystępny. Za 7 nocy dla 4 osób zapłaciliśmy 1040 euro + podatek 123 euro = 1163 euro. Oczywiście z opcją bezpłatnego odwołania, gdyż inaczej nie rezerwuję. Tak więc koszt apartamentu na naszą dwójkę wyniósł 2.600 zł.piotrf napisał(a):Bardzo przyjemne miejscei cenowo również przyjazne
Też chciałabym znać odpowiedź na to pytanie.piotrf napisał(a):Jeżeli chodzi o udziwnieniaprzy otwieraniu drzwi - w Hiszpanii i Portugalii wynajmowaliśmy w kilkunastu miejscach apartamenty i w większości przypadków dostawaliśmy kody do zamków cyfrowych ( po otwarciu możesz je zmienić wg własnego uznania ale dobrze jest ten zmieniony kod zapamiętać
) , albo kod do skrytki z kluczem , opuszczając apartament klucz wkładasz do skrytki , zamykasz i tyle . Proste i skuteczne , po co udziwniać
![]()
.png)
.png)
.png)