Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Assistance a wypadek w Chorwacji

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Rafael
Podróżnik

Postnapisał(a) Rafael » 18.08.2006 13:29

Wracając z fajnego urlopu na Riwierze Makarskiej mieliśmy wypadek na autostradzie 8 km przed Zagrzebiem. Trafiło się dwóch wspaniałych Chorwatów. Jednemu przed nami spadło auto z lawety w czasie jazdy i jedna z odpadających częsci rozbiła nam przesnią szybę. Drugi nie potrafił zatrzymać samochodu na suchym asfalcie na 200 m i rozbił nam cały tył.
Pierwszy raz korzystałem z Assistance ( Allianz ) i jestem pozytywnie zaskoczony. B. szybka reakcja, załatwienie pomocy drogowej, auta po 4 osoby i bagaże, hotelu zajęła ok. 2,5 godz.
Po nocy w hotelu dostaliśmy info o powrotnej drodze, samolot Zagrzeb-Budapeszt-Warszawa i Warszawa- Wrocław plus auto we Wro by wszystkich rozwieźć do domu.
Jedyne koszty, które ponieśliśmy to 4 x 20 Eur za wydanie biletu w okienku Malev Airlines ( węgierskie linie które obsługiwały pierwsze połączenie).
Teraz czekamy na info,że auto naprawione i kierowca poleci do Zagrzebia po samochód.
Ktoś miał podobne doświadczenia ??
G. Drzycimski
Croentuzjasta

Postnapisał(a) G. Drzycimski » 18.08.2006 18:24

Tak czy owak współczuję. Szczęście w nieszczęściu z tym Assistance. Witamy w kraju. Sam na szczęście nie musiałem testować, mam ubezpieczenie w Hestii liczę odpukać w razie problemów na podobną skuteczną obsługę.
FUX
Weteran

Postnapisał(a) FUX » 18.08.2006 19:02

Testowałem to ubezpieczenie w Polsce 10 km od domu. Assitance w EFL. Jeszcze gdyby na dłużej dawali auto zastępcze, wszystko byłoby ok. Sprawcą był zarząd dróg wojeódzkich i nierzetelność sprzątających jezdnię po wypadku z nocy. Rozwaliłem z jednego boku dwie opony i alusy.

FUX
a to ja
Cromaniak

Postnapisał(a) a to ja » 18.08.2006 20:28

Witam!
Akurat opisuję w swojej relacji z wyjazdu przygodę z awarią spojki i wszelkimi tego konsekwencjami :lol:

Też proponowano nam hotel - w Splicie. I oczywiście samolot do kraju.
Tylko absurd sytuacji był wkurzający: 7 dni czekania w serwisie na ... linkę do sprzęgła :?: :evil: - tu przegięli. W warsztacie, nie w Europ Assistance.

A tak na marginesie - warto wykupować ubezpieczenie. Nawet jeśli nie trzeba będzie z niego korzystać. Wydatek kilkudziesięciu złotych nie umywa się do świadczeń, jakie ubezpieczyciel jest w stanie nam zapewnić.

Pozdraviam.
victor1111
Odkrywca

Postnapisał(a) victor1111 » 28.08.2006 15:11

Ja wszystko ubezpieczam w Allianz. Rok temu rowniez assistance w Allianz i jak zwykle szybko i sprawnie. Odkrecil mi sie srodkowy tlumik. od kolektora. Gwint sruby sie przekrecil i nijak niemoglem sam sobie poradzic. Tel. do Assistance, jak chcesz Pani do Ciebie oddzwonia jak nie chcesz to ty dzwonisz ze swojego tel, a pozniej na podstawie rachunku tel. zwracaja kaske za przeprowadzona rozmowe. Pani przekazuje do pomocy drogowej info gdzie stoi furka, Pan przyjezdza, wyjmuje srube ze swojegosamochodu :) wklada domojegopo czym odjezdza, i to wszystko za 35 PLN za miesiac. Aa jeden - (Pan niemowil ani po polsku, ani po angielsku ani po niemiecku) ale jak odpalilem fure i przygazowalem, od razu wiedzial w czym rzecz. ALLIANZ Rulezzz
Pozdrawiam
Waldek
iwonsia
Podróżnik

Postnapisał(a) iwonsia » 28.08.2006 20:37

witam wszystkich :!: czy ktoś z was mógłby coś napisać na temat assistance z PZU bo ja ostatnio miałam nieciekawą przygodę w Polsce i szanowne PZU niezbyt się spisało!zastanawiam się czy na zbliżający się wyjazd do Chorwacji nie zmienić ubezpieczyciela!a może to tylko ja tak żle trafiłam :?:
gospodarz
Cromaniak

Postnapisał(a) gospodarz » 28.08.2006 20:58

Rafael napisał(a):Wracając z fajnego urlopu na Riwierze Makarskiej mieliśmy wypadek na autostradzie 8 km przed Zagrzebiem. Trafiło się dwóch wspaniałych Chorwatów. Jednemu przed nami spadło auto z lawety w czasie jazdy i jedna z odpadających częsci rozbiła nam przesnią szybę. Drugi nie potrafił zatrzymać samochodu na suchym asfalcie na 200 m i rozbił nam cały tył.
ciach
Teraz czekamy na info,że auto naprawione i kierowca poleci do Zagrzebia po samochód.
Ktoś miał podobne doświadczenia ??

Rafaelu współczuję stresu. Napisz jeszcze jak wyglądała praca Policji, jakie dostałeś od nich dokumenty powypadkowe?

Ja w Allianzie wykupiłem w tym roku KL, na szczęście nikt nie musiał z niego korzystać.
victor1111
Odkrywca

Postnapisał(a) victor1111 » 29.08.2006 11:05

Powiem tak, PZU ogolnie sie poprawilo, ale ja nigdy nie slyszalem aby ktos narzekal na ALLIANZ. Masz mozliwosc bierzAllianz. Ubezpieczaj tam wszystko. Ja juz mialem od nich 3 wyplaty roznych odszkodowan, Wszystkosprawnie
Waldek M.
Miniu
Odkrywca
Warta Moto assinstance.

Postnapisał(a) Miniu » 30.08.2006 15:01

O czy ktoś ma doświadczenia z Wartą ?
Piker
Odkrywca
Re: Warta Moto assinstance.

Postnapisał(a) Piker » 30.08.2006 15:34

Miniu napisał(a):O czy ktoś ma doświadczenia z Wartą ?

Podłączę się pod pytanie. Też ubezpieczam samochód w Warcie i zastanawiam się nad Assistance u nich...
krystian74
Globtroter
gdzie assistance na 9 letni samochód?????

Postnapisał(a) krystian74 » 12.04.2007 17:10

czy ktoś się orientuje ?? mam 9letnią vectrę chcę wykupić assistance a w generali (tam mam OC ) powiedzieli,Ze tylko do 8 lat i przy AC jak jest w innych firmach??? :evil:
mikezol
Odkrywca

Postnapisał(a) mikezol » 12.04.2007 18:27

Ja od 5 lat wszystko mam w Hestii. Trzy razy korzystałem z Assistance samochodowego i raz z Assistance domowego - działa rewelacyjnie i szybko... Jadąc do CRO w lipcu - wykupiłem wariant rozszerzony - dodatkowe świadczenia na wypadek dziwnych autozdarzeń - mam nadzieję, że nie będę korzystał. Pozdrawiam
mikezol
Odkrywca
Re: gdzie assistance na 9 letni samochód?????

Postnapisał(a) mikezol » 12.04.2007 18:31

krystian74 napisał(a):czy ktoś się orientuje ?? mam 9letnią vectrę chcę wykupić assistance a w generali (tam mam OC ) powiedzieli,Ze tylko do 8 lat i przy AC jak jest w innych firmach??? :evil:

z tego co wiem - to porządny Assistance dają przy jednoczesnym wykupieniu AC - tu pojawia się często problem wieku auta... W firmie gdzie mam autko ubezpieczone biorą do 12 roku eksploatacji (Hestia)
klopot
Cromaniak

Postnapisał(a) klopot » 12.04.2007 19:25

Witam
Przed każdym wyjazdem za granicę ubezpieczałem się w PZU, tzn. kupowałem u nich ubezpieczenie Moto-assistance, wariant lux. Szczegóły możesz poglądach tutaj: http://www.pzu.pl/?nodeid=produkt_pzu_s ... ow=details
Moim zdaniem są to warunki bardzo przyzwoite. Faktem jest, że jeszcze nigdy nie musiałem korzystać z tego ubezpieczenia i oby tak dalej.
Pozdrawiam
Rafał
Cypisek88
Globtroter

Postnapisał(a) Cypisek88 » 12.04.2007 20:13

tylko nie moto assistance, miałem awarie wezwana pomoc po 1,5 godz. chorwat nie miał zielonego pojęcia o samochodach tylko do warsztatu kierował a w umowie pisze naprawa na miejscu do 180 euro a on nawet śrubokręta nie miał
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone