napisał(a) Mikromir » 04.04.2014 14:27
A mówiłam...

Nie martw się, kiedyś Ci tę smutną buźkę odkleją...
No ale teraz pytanie w odpowiednim miejscu.
Nie mieszkałam w tym apartamencie. Mogę Ci natomiast opowiedzieć o okolicy. Widziałam tę dzielnicę w ubiegłym roku (mieszkałam w Podacy) i podobała mi się. Kawałek w stronę Podacy jest camp Uvala Borova, tam gdzieś jest knajpka. Inne knajpki (kilka), stragany z mydłem i powidłem oraz sklepiki znajdziesz w samym Zaostrogu, bliżej centrum. Wygodniej tam dotrzeć nadmorską drogą niż do Podacy, choć i do niej prowadzi promenada (kawałek przy magistrali i potem znowu nad wodą).
W Kapciu jest trochę spokojniej i luźniej niż w samej Podacy i centrum Zaostroga. Są ładne choć wąskie plaże z zejściem z drogi w dół po schodkach, ze żwirem lub większymi otoczakami, miło ocienione piniami. Dość blisko za domami przebiega magistrala, ale spadek terenu jest na tyle duży (+ zieleń), że nie powinna przeszkadzać.
Generalnie - okolica na spokojny wypoczynek, z dostępem do sklepów, straganów i knajp w Zaostrogu. Ładne widoki (góry Biokovo) i plaże. Dobra baza do zwiedzania (Dubrownik, Ston, Mostar, Mjedugorje, wodospady Kravica, Makarska, Omis, okoliczne wyspy, etc.).
Jakoś nigdy nie mam problemów z rezerwowaniem tzw. niesprawdzonych apartamentów. Jak to mówią: no risk, no fun
Zdjęcia tych okolic z ostatniego tygodnia lipca:
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć linkzaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć linkzaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć linkInne zdjęcia - pisz na maila.