Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Apartamenty Burmaz - Kapeć.

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maciek20002
Podróżnik
Apartamenty Burmaz - Kapeć.

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciek20002 » 04.04.2014 12:48

Witam.

Może ktoś był i podrzuci opinie.
Apartamenty Burmaz
Kapeć 5a

adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 04.04.2014 14:27

A mówiłam... :wink: :mrgreen: Nie martw się, kiedyś Ci tę smutną buźkę odkleją...

No ale teraz pytanie w odpowiednim miejscu. :)

Nie mieszkałam w tym apartamencie. Mogę Ci natomiast opowiedzieć o okolicy. Widziałam tę dzielnicę w ubiegłym roku (mieszkałam w Podacy) i podobała mi się. Kawałek w stronę Podacy jest camp Uvala Borova, tam gdzieś jest knajpka. Inne knajpki (kilka), stragany z mydłem i powidłem oraz sklepiki znajdziesz w samym Zaostrogu, bliżej centrum. Wygodniej tam dotrzeć nadmorską drogą niż do Podacy, choć i do niej prowadzi promenada (kawałek przy magistrali i potem znowu nad wodą).
W Kapciu jest trochę spokojniej i luźniej niż w samej Podacy i centrum Zaostroga. Są ładne choć wąskie plaże z zejściem z drogi w dół po schodkach, ze żwirem lub większymi otoczakami, miło ocienione piniami. Dość blisko za domami przebiega magistrala, ale spadek terenu jest na tyle duży (+ zieleń), że nie powinna przeszkadzać.
Generalnie - okolica na spokojny wypoczynek, z dostępem do sklepów, straganów i knajp w Zaostrogu. Ładne widoki (góry Biokovo) i plaże. Dobra baza do zwiedzania (Dubrownik, Ston, Mostar, Mjedugorje, wodospady Kravica, Makarska, Omis, okoliczne wyspy, etc.).
Jakoś nigdy nie mam problemów z rezerwowaniem tzw. niesprawdzonych apartamentów. Jak to mówią: no risk, no fun :mrgreen:

Zdjęcia tych okolic z ostatniego tygodnia lipca:

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

Inne zdjęcia - pisz na maila.
arb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arb » 04.04.2014 14:53

Piękne widoczki, naprawdę!
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 04.04.2014 14:59

arb napisał(a):Piękne widoczki, naprawdę!

Dzięki - bo tam generalnie ładnie jest :wink: Może nawet ładniej niż w... Sevidzie. :oczko_usmiech:
maciek20002
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciek20002 » 04.04.2014 15:38

Dzięki - chyba warto rezerwować !
Jestem początkującym "forumowiczem" - więc troszkę odpuście. Powoli się rozkręcę.

Może jeszcze ktoś opowie o tym miejscu.

Pozdrawiam.

adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 04.04.2014 15:49

Maciek, przemówiłeś ludzkim głosem! Zaraz milej ;-)
To już chyba ostatni dzwonek na rezerwację, więc rozsądnie byłoby sobie wstępnie zaklepać i ewentualnie przeciągnąć parę dni z przelewem zaliczki - może się jeszcze czegoś dowiesz.
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 04.04.2014 18:16

maciek20002 napisał(a):Może jeszcze ktoś opowie o tym miejscu.

Czytujesz relacje na forum?
W Kapciu na campie była w sierpniu maslinka:
kajakiem-dookola-hvaru-t43420-570.html
A o Zaostrogu pięknie opowiedziała Trevia:
2012-ja-te-volim-vrboska-t39136-165.html#p1255753
maciek20002
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciek20002 » 11.04.2014 20:46

Może ktoś był w okolicy Podacy lub w samym Kapciu ?
Co w okolicy warto zobaczyć ?
A może są jakieś atrakcje dla dzieci (8-10 lat) ?
Pozdrawiam
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 11.04.2014 20:55

maciek20002 napisał(a):Co w okolicy warto zobaczyć ?

Ta okolica to do ilu kilometrów? :wink:

Stacjonując w Podacy zobaczyłam wiele miejsc (choć nie wszystkie zapewne) wartych odwiedzenia w szeroko rozumianej okolicy. Co widziałam, opisałam tutaj.
Ostatnio edytowano 11.04.2014 21:43 przez Mikromir, łącznie edytowano 1 raz
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 11.04.2014 21:36

maciek20002 napisał(a):
A może są jakieś atrakcje dla dzieci (8-10 lat) ?

Szczerze mówiąc, nie wiem, czy w Zaostrogu są jakieś skakańce, dmuchańce, cymbergaje albo inne takie. Może? W Podacy nie ma.
Myślę jednak, że największą atrakcję możesz przywieźć im już z Polski - zestawy do snorkowania. Maska z rurką (najlepiej z kulką na końcu rurki, żeby im się woda nie nalewała pod powierzchnią). Ewentualnie płetwy, jeśli będą w zestawie. Nie trzeba super-dooper drogich ze sportowego sklepu, wystarczą zwykłe np. z Lidla, zwykle koło czerwca się pojawiają. Zakładasz takie coś dziecku (8-10 lat wiek idealny!) i nie widzisz go przez cały pobyt - za wyjątkiem pory posiłków i snu. No, wychodzi jeszcze na powierzchnię gdy pada słowo "lody". To druga wielka atrakcja - chorwackie sladoledy są zazwyczaj pyszne i wielkie.
To tyle, jeśli chodzi o dzieci. Gdy moje własne dorastały do snorkellingu, żadne inne atrakcje nie były już potrzebne.
P.S. Maska jest dobrze dopasowana, gdy po nałożeniu na twarz (bez paska) i wciągnięciu nosem powietrza nie odpada nie przytrzymywana.
maciek20002
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciek20002 » 12.04.2014 16:02

Dzięki za radę. Napewno sprzęt do nurkowania im zakupie przed wyjazdem.
Pozdrawiam.
maciek20002
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciek20002 » 15.04.2014 05:25

Pytanko.

Czy brał ktoś rowery do chorwacji a w szczególności w okolice Kapcia ?
Zamierzam zabrać, nie wiem czy warto ?

Pozdrawiam

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje