Toji napisał(a):Janusz ależ oczywiście że można, mamy parkę więc jest super
Fajnie macie , gratuluję
.png)
Janusz Bajcer napisał(a):Moi znajomi , których w tym roku pierwszy raz zawiozłem do Chorwacji, 'połknęli bakcyla'i chcą "powtórki z rozrywki"
![]()
![]()
Może to być w tym samym miejscu na Istrii, ale będę ich namawiał na pobyt w Sveti Petar, Pakoštane, Primošten lub Rogožnicę![]()
![]()
.png)
lubelski napisał(a):...zatoka Ljubljeva ...
.png)
Ewa Zuber napisał(a):Joan65 napisał(a):Też jedziemy do Borka w sierpniu. Może gdzieś się spotkamy...
Pozdrav
Joan65 nawet tu w Polsce jesteśmy sąsiadkami ( mieszkam około 15 km od Ciebie ), więc nic nie stoi na przeszkodzie, abyśmy w Borku to powtórzyły.![]()
![]()
.png)
Sławomir Wocial napisał(a):Ta Villa to tam gdzie to pole minowe w tamtym roku rozbrajali??:):)
:) Spoko , piękne miejsce a droga jeszcze piękniejsza... Ktoś kto boi się takiej drogi
wg mnie , nie powinien siadać za kółko...
Wejdź w Szukaj i tam jest o Borku i Dingaču...
dagiesza napisał(a):Sławomir Wocial napisał(a):Ta Villa to tam gdzie to pole minowe w tamtym roku rozbrajali??:):)
:) Spoko , piękne miejsce a droga jeszcze piękniejsza... Ktoś kto boi się takiej drogi
Fajnie,że zaczynamy już wakacje. Korzystając z okazji proszę o podpowiedź: czy do Orebica lepiej jechać z Potomje w kierunku na Podobuce czy też dojechać do Kosami i na Orebic?
W 2008 dojechałem do Trstenika było OK. Jest to dla mnie dość istotne bo jadę KAMPerem, a to wymaga pewnej wiedzy o drodze.
.png)
Sławomir Wocial napisał(a):dagiesza napisał(a):Sławomir Wocial napisał(a):Ta Villa to tam gdzie to pole minowe w tamtym roku rozbrajali??:):)
Fajnie,że zaczynamy już wakacje. Korzystając z okazji proszę o podpowiedź: czy do Orebica lepiej jechać z Potomje w kierunku na Podobuce czy też dojechać do Kosami i na Orebic?
W 2008 dojechałem do Trstenika było OK. Jest to dla mnie dość istotne bo jadę KAMPerem, a to wymaga pewnej wiedzy o drodze.
Możesz jechać przez Podobuce:) Tylko się nie rozpędzaj za bardzo bo jak się wbijesz miedzy domy to się zaklinujesz...
:) kiedyś starałem się przejechać z Orebića do Dingača tą drogą, Astrą, i jak miałem przy złożonych lusterkach po 1 mm luzu , dałem na wsteczny
:)
Gdzie to jest to Kosami??
dagiesza napisał(a):Sławomir Wocial napisał(a):dagiesza napisał(a):Sławomir Wocial napisał(a):Ta Villa to tam gdzie to pole minowe w tamtym roku rozbrajali??:):)
Możesz jechać przez Podobuce:) Tylko się nie rozpędzaj za bardzo bo jak się wbijesz miedzy domy to się zaklinujesz...
:) kiedyś starałem się przejechać z Orebića do Dingača tą drogą, Astrą, i jak miałem przy złożonych lusterkach po 1 mm luzu , dałem na wsteczny
"Kosami Do" wg mojej mapy leży przy głównej drodze do Trpanj, właśnie tam też jest łącznik do Orebica. Pojeździłem trochę KAMPerem po tych wąskich drogach w CRO dlatego wiem, że każda dobra rada będzie mi pomocna, mimo koniecznych umiejętności. Dzięki za uwagi co do drogi przez Podobuce.
.png)
Sławomir Wocial napisał(a):dagiesza napisał(a):Sławomir Wocial napisał(a):dagiesza napisał(a):Sławomir Wocial napisał(a):Ta Villa to tam gdzie to pole minowe w tamtym roku rozbrajali??:):)
"Kosami Do" wg mojej mapy leży przy głównej drodze do Trpanj, właśnie tam też jest łącznik do Orebica. Pojeździłem trochę KAMPerem po tych wąskich drogach w CRO dlatego wiem, że każda dobra rada będzie mi pomocna, mimo koniecznych umiejętności. Dzięki za uwagi co do drogi przez Podobuce.To jest Košarni Do (donje) i jadąc do Orebić nie przejeżdża się przez te kilka domów
Od Trstenica mamy w kierunku na Orebić
ijavičino, Potomje, gdzie można skręcić w lewo i przez tunel dojechać do : w prawo do Potočine i Podobuče (nie kamperem
) i w lewo do Borka. Za Potomje mamy w Donja Banda rozjazd : w prawo do Trpanj i na Dube Pelješką a prosto leci się na Orebić.
.png)
Sławomir Wocial napisał(a):Przez Pelješac prowadzi jedna droga. Byleś w Trstenicu to wiesz. Przez Trstenic można dojechać do Borka , ale też nie kamperem, bo się nie zmieści raczej między domami po skręcie w prawo za pocztą. Ta główna droga prowadzi na sam koniec Pelješca i rozchodzi się w Stonie na Hodije, w Dubravie na Žuljane, w Janjina na Sreser, w D. Banda na Trpanj. Mówię o większych rozjazdach oczywiście... )
dagiesza napisał(a):Sławomir Wocial napisał(a):Przez Pelješac prowadzi jedna droga. Byleś w Trstenicu to wiesz. Przez Trstenic można dojechać do Borka , ale też nie kamperem, bo się nie zmieści raczej między domami po skręcie w prawo za pocztą. Ta główna droga prowadzi na sam koniec Pelješca i rozchodzi się w Stonie na Hodije, w Dubravie na Žuljane, w Janjina na Sreser, w D. Banda na Trpanj. Mówię o większych rozjazdach oczywiście... )
Tak, fajna dobra droga. miałem wrażenie, że nie tak dawno oddana do użytku - nr 414. Jazda nie stanowiła dla mnie żadnego problemu. Do Trstenica było OK. Jednak na forum piszą dużo o "drogach horror na Peljesacu". Zastanawiałem się jak jest dalej.
Mnie one nie straszne, tylko tak jak piszesz nie wszędzie wjadę KAMPerem i to jest dla mnie bardzo ważne. Bo zablokuje mnie tunel czy też wąska uliczka. A o tym nie pisze nikt.
Za te rady serdeczne dzięki.
![]()
Sławomir Wocial napisał(a):dagiesza napisał(a):Sławomir Wocial napisał(a):
Czy 414 jest oddana niedawno tego nie wiemJak byłem 6 lat temu to była...
jak byłem 30 lat temu w Janjina to tez jakaś droga była.
Za Trstenikiem jest dalej tak samo. Horror na Pelješcu to są ci kierowcy co tak piszą
Nie jeździłem kamperem , ale uważam ze przez tunel Dingač dasz radę, przez Trstenic , nie. Niestety będziesz musiał robić rozpoznanie bojem. Wojskowi z forum Ci wytłumaczą :):) Zajec podrzuci Ci z 10 kilo towaru , co to go ostatnio przywiózł i się uliczki poszerzy
.png)
Sławomir Wocial napisał(a):dagiesza napisał(a):Sławomir Wocial napisał(a):Przez Pelješac prowadzi jedna droga. Byleś w Trstenicu to wiesz. Przez Trstenic można dojechać do Borka , ale też nie kamperem, bo się nie zmieści raczej między domami po skręcie w prawo za pocztą. Ta główna droga prowadzi na sam koniec Pelješca i rozchodzi się w Stonie na Hodije, w Dubravie na Žuljane, w Janjina na Sreser, w D. Banda na Trpanj. Mówię o większych rozjazdach oczywiście... )
Tak, fajna dobra droga. miałem wrażenie, że nie tak dawno oddana do użytku - nr 414. Jazda nie stanowiła dla mnie żadnego problemu. Do Trstenica było OK. Jednak na forum piszą dużo o "drogach horror na Peljesacu". Zastanawiałem się jak jest dalej.
Mnie one nie straszne, tylko tak jak piszesz nie wszędzie wjadę KAMPerem i to jest dla mnie bardzo ważne. Bo zablokuje mnie tunel czy też wąska uliczka. A o tym nie pisze nikt.
Za te rady serdeczne dzięki.
![]()
Czy 414 jest oddana niedawno tego nie wiemJak byłem 6 lat temu to była...
jak byłem 30 lat temu w Janjina to tez jakaś droga była.
Za Trstenikiem jest dalej tak samo. Horror na Pelješcu to są ci kierowcy co tak piszą
Nie jeździłem kamperem , ale uważam ze przez tunel Dingač dasz radę, przez Trstenic , nie. Niestety będziesz musiał robić rozpoznanie bojem. Wojskowi z forum Ci wytłumaczą
:) Zajec podrzuci Ci z 10 kilo towaru , co to go ostatnio przywiózł i się uliczki poszerzy
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne