Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Akcja Chorwacja 2009 rozpoczęta :-)

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 20.11.2008 22:05

A ja mam zaproszenie do Kalifornii, ale cos mi sie wydaje, że sobie to odpuszczę i jednak Cro i BiH na 3-4 tygodnie,, jak zwykle w czerwcu..
marsylia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marsylia » 21.11.2008 16:28

Oooooo jaaaak Wam zazdroszczę :!: Już wiecie takie rzeczy :roll:
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 21.11.2008 21:01

moondek napisał(a):Jakby był ktoś zainteresowany, to wysłanie międzynarodowego listu wartościowego (400,- zł), który jest obligatoryjnie polecony, o wadze do 50g, z potwierdzeniem odbioru kosztuje 19,30 zł. Dodatkowo stracone pół godziny na poczcie oraz "eksklusywna" obsługa naraz aż trzech pracownic, bo temat jest z założenia trudny i potrzeba do niego aż trzech głów, żeby się z nim uporać... :evil:
Nie wiem czemu przypomniała mi się scenka z kultowej polskiej komedii:
"Nie ma takiego miasta Londyn. Jest Lądek Zdrój. To co mi Pan nie mówi, że to w Anglii?! Cholera jasna, muszę wstać i iść zobaczyć, gdzie to jest..." :lol:

Dobry wieczór, ja tylko chciałam powiedzieć, że się ubawiłam i poczułam, jakbym sama na tej poczcie była :wink: :)
:papa:
Lechu67
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechu67 » 21.11.2008 21:14

marsylia napisał(a):Oooooo jaaaak Wam zazdroszczę :!: Już wiecie takie rzeczy :roll:

Chyba Cię dobiję, na bank Primosten. Pozostaje tylko kwestia czy na Ivana Gondulica, czy coś bliżej plaży.
Joan65
Cromaniak
przekaz pocztowy zagraniczny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joan65 » 24.11.2008 11:29

Witam,
w sobotę wysyłałam przekazem pocztowym zagranicznym również 100 Eurosów i zapłaciłam 13 zł za koszt przesyłki. Fakt na poczcie to troche zeszło bo bardzo rzadko to robią a i formularze co chwila nowe. I tak się opłaca bo bankowym przelewem w zeszłym roku zapłaciłam jakieś 80-90 zł (jak wejdzie CRO do EU to bedzie łatwiej).
Zarezerwowaliśmy miejsce w Borku na Peljesacu. Podobno pięknie, więc czekam na jakieś fajne opisy. Droga ponoć silnie ekstremalna, trochę się tego boję zwłaszcza po ciemku. Napiszcie coś proszę o Borku. Jedziemy do Villi Gloria - może ktoś tam był, albo wie gdzie jest konkretnie.
Pozdrawiam Crofanów
Joan65
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 24.11.2008 11:42

Ta Villa to tam gdzie to pole minowe w tamtym roku rozbrajali?? :):):)
:):) Spoko , piękne miejsce a droga jeszcze piękniejsza... Ktoś kto boi się takiej drogi :) wg mnie , nie powinien siadać za kółko...
Wejdź w Szukaj i tam jest o Borku i Dingaču...
Joan65
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joan65 » 24.11.2008 11:58

Z tym polem to żarcik rozumiem. Kierowcę mam super , tak tylko rzuciłam z tymi obawami. I tak będę musiała to pokonac ze względu na uwielbienie męża do Karlovacko.
Jeszcze pytanko odnośnie tej festy w Borku - to co roku jest? My będziemy od 01.08 - 14.08. Lubimy takie lokalne imprezki i mam nadzieję się załapać.
Pozdrawiam
Joan65
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.11.2008 13:01

Moi znajomi , których w tym roku pierwszy raz zawiozłem do Chorwacji, 'połknęli bakcyla' :lol: i chcą "powtórki z rozrywki" :lol: :lol:
Może to być w tym samym miejscu na Istrii, ale będę ich namawiał na pobyt w Sveti Petar, Pakoštane, Primošten lub Rogožnicę :lol: :lol: :lol:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 24.11.2008 13:22

W przyszłym roku w lipcu na pewno Cro, ale gdzie ? Hmm... no właśnie, plany codziennie ulegają zmianie. Na tym etapie myślimy o Korculi, Mljecie i Hvarze, a po drodze Jajce w Bośni. W sumie 3 tygodnie :D
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 24.11.2008 16:27

MWN napisał(a):A ja mam zaproszenie do Kalifornii, ale cos mi sie wydaje, że sobie to odpuszczę i jednak Cro i BiH na 3-4 tygodnie,, jak zwykle w czerwcu..

Osobiście wybrałbym Kalifornię,gdybym miał taką szansę,z miesiąc temu oglądaliśmy film między innymi z Kalifornii naszych znajomych którzy tam mieszkają.Chorwację masz pod nosem,jedziesz kiedy chcesz.
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 24.11.2008 16:33

Ale Pacyfik nie jest tak piękny i ciepły...
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 24.11.2008 17:28

MWN napisał(a):Ale Pacyfik nie jest tak piękny i ciepły...

Jak jedziesz do Chorwacji to zachwycasz się tylko Adriatykiem dlatego że jest piękny i ciepły,chyba nie.
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 25.11.2008 09:10

Dobrze, zastanowię się jeszcze :lol: :lol:

Łatwiej by mi było, gdyby znieśli wizy, chociaż sam jej nie potrzebuję, ale żona owszem - tak.
marsylia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marsylia » 25.11.2008 11:37

Lechu67 napisał(a):
marsylia napisał(a):Oooooo jaaaak Wam zazdroszczę :!: Już wiecie takie rzeczy :roll:

Chyba Cię dobiję, na bank Primosten. Pozostaje tylko kwestia czy na Ivana Gondulica, czy coś bliżej plaży.

:twisted: :twisted: :twisted:
ALe nie ma się co zastanawiać... Ivana Gondulica :wink:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 25.11.2008 11:49

Joan65 napisał(a):Z tym polem to żarcik rozumiem. Kierowcę mam super , tak tylko rzuciłam z tymi obawami. I tak będę musiała to pokonac ze względu na uwielbienie męża do Karlovacko.
Jeszcze pytanko odnośnie tej festy w Borku - to co roku jest? My będziemy od 01.08 - 14.08. Lubimy takie lokalne imprezki i mam nadzieję się załapać.
Pozdrawiam
Joan65

No to akurat się załapiecie pierwszego wieczoru... to Dan Borka i odbywa się co roku.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne