Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Akcja Chorwacja 2009 rozpoczęta :-)

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.01.2009 18:07

Roksa_ napisał(a):Właśnie o tym campie jest dużo postów na forum. Niestety na ich podstawie nie da się stwierdzić, czy warto odwiedzić to miejsce, czy nie. Praktycznie ile osób, tyle opinii :) Jednemu nie podoba się to, inny jest zachwycony tamtym :) Jak się zdecydujemy na pobyt w tych okolicach, to po dojeździe na miejsce stwierdzimy co odpowiada nam najbardziej. Później nie omieszkam wypowiedzieć się na forum :wink:

Takie różne opinie są o każdym kempingu - jedni np. jedzą co roku na kamp "Pod Masliną" a drudzy po jednej godzinie pobytu uciekają z niego "gdzie pieprz rośnie" :wink: :lol:
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 14.01.2009 20:15

Dlatego trzeba pojechać i zobaczyć :wink: W każdym bądź razie wprowadzam małe korekty na nasz następny pobyt w Cro i urozmaicam plany o kilkudniowy pobyt w okolicach Trogiru :)
tomekj69
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomekj69 » 12.03.2009 13:55

Zadatek wpłacony :lol:
Już zacząłem wsteczne odliczanie.
Wyjazd 07.07.2009r. do Mimic.
"Villa Venera"-cały parter zamówiony dla 9 osób.
Pojawi się tam moja naklejka na bordowym Picasso :D .
Tylko jak tu wytrzymać do lipca :?:
Trzeba mi bedzie chyba zacząc powoli oglądać foty z poprzednich czterech wyjazdów.
pimp
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) pimp » 14.03.2009 14:57

A ja z żonką i córką wybieramy się pierwszy raz do cro. jedziemy 29.08 ale jeśli nie wytrzymamy to szybciej. jedziemy do Breli, bo z opisów znajomych fajne miejsce z dzieckiem. No i góry blisko. Wybieramy się w ciemno chyba że ktoś postanowi dac mi namiary na tani apartament :D :D :D
kleeberg
Koneser
Re: Trogir

Nieprzeczytany postnapisał(a) kleeberg » 14.03.2009 17:04

elekmach napisał(a):Witam
Wybieramy się po raz drugi na Chorwację - mam pytanko czy był ktoś w okolicach Trogiru do Apartamentu Vranjica Belvedere??? Bo właśnie tam planujemy rezerwację przez biuro.

Witam.
W Segecie Vranjicy BELVEDERE,byłem w 2006 i 2007roku.
Jest to ośrodek z apartamentami,z miejscami cempingowymi oraz są wydzielone miejsca na namioty.
Na terenie osrodka jest dobrze zaopatrzony sklep samoobsługowy,kiosk,kawiarnia,restauracja,kort tenisowy,boisko,ping-pong,.Przy samej plaży można kupić świeże owoce,piwo,napoje itp.
Każdy apartament jest przestrzenny,dobrze wyposażony,posiada taras lub balkon z widokiem na morze./wyspa Ciovo i szereg innych małych wysepek/ Widoki wspaniałe. :D :D :D
Plaża betonowa są ,też łagodne zejścia dla dzieci,można schować się w cieniu rosnących tu pini.Promenadą można dojść po ok 2km do Seget Donj gdzie jest szereg kawiarenek ,restauracyjek,sklepów itp.
Dobra baza wypadowa do Trogiru/4km/Primosten30km,Splitu25km
Na wzgórzu przy ośrodku jest nowowybudowany kościół,poniżej zatoczka Seget Vranjica z przytulnymi plażyczkami ,restauracją i kawiarnią.
Do Trogiru pływaja co godz.taxi wodne/10 kun/Można wynająć też łódkę.
Polecam.Pozdrawiam :lol:
HubertBiad
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) HubertBiad » 14.03.2009 18:32

A my z żonką i 5 letnim synkiem śmigamy po raz pierwszy do Cro na półwysep Peljesac do Orebicia. Willa Rafaella. Będzie super. Już odliczam narazie miesiące bo jedziemy w lipcu.
horas
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) horas » 16.03.2009 15:27

pimp napisał(a):A ja z żonką i córką wybieramy się pierwszy raz do cro. jedziemy 29.08 ale jeśli nie wytrzymamy to szybciej. jedziemy do Breli, bo z opisów znajomych fajne miejsce z dzieckiem. No i góry blisko. Wybieramy się w ciemno chyba że ktoś postanowi dac mi namiary na tani apartament :D :D :D

Ja z rodzinką (żona + 8-letni syn) jedziemy także do Breli tylko w drugiej połowie lipca, apartamencik zarezerwowany, zaliczka zapłacona, odliczanie ruszyło :)

BYLE DO LIPCA !!
yarod77
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) yarod77 » 17.03.2009 14:03

Primosten - 25.07-08.08.2009 :D :D :twisted: :D :D :twisted:
eliza_12
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) eliza_12 » 17.03.2009 17:48

Zaliczka poszła :lol: Starigrad-Paklenica Villa Milka
W tamtym roku był Orebic i było bosko
8)
qwerty2
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) qwerty2 » 04.05.2009 18:01

[HubertBiad
Witam - kiedy dokładnie jedziecie - my też na Orebic 23 07 . Może byłoby raźniej:) - pozdrawiam
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 04.05.2009 18:28

gwerty2 sprawdż tutaj i sam się wpisz :D :D
Kalendarz wyjazdowy
8) 8) 8) 8)
martabartek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) martabartek » 05.05.2009 08:30

Cześć ;) W tym roku po raz pierwszy mamy zamiar wybrać się do chorwacji. Nie bardzo wiemy gdzie. Tzn które miejsca są odpowiednimi miejscami wypadowymi. Myślę, że skupimy się bardziej na aktywnym wypoczynku a nie leżeniem na plaży. Jesteśmy zainteresowani środkową lub południową Dalmacją. Cchielibyśmy pojechać w miejsce i do ośrodków przez was sprawdzonych ;) Bo nie ukrywam, że troche boimy się oszustów i utraty nie małej zaliczki...

Możecie polecić jakies miasto i apartamenty?
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 05.05.2009 08:35

A mogę na początek polecić Wam poczytanie działu FAQ, w którym to koledzy wykazali tyle pracy.
Kawał dobrej roboty tu
Bezan44
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bezan44 » 16.05.2009 09:52

Wracam do Was

szukam towarzyszki towarzysza
59l

czerwiec !
delfinek
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) delfinek » 16.05.2009 10:55

ja z rodzinką pierwszy raz na Istrię na camp Bivilige!!!!!!! od 19.06.09 :D