Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Żywność w Cro.

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 28.10.2008 07:57

hepik napisał(a):A ja słyszałem o gościu,którego rodzina przepadała za gołąbkami...więc zabrał ich całe stadko przywiązane sznurkiem do bagażnika na dachu...a żeby nie straciły na wadze dokarmiał po drodze czipsami przez szyberdach. :wink:

A jak samochód już nie dawał rady pod górkę to jedna osoba wysiadała i napierniczała kijem w klatkę. Dlaczego? Żeby lżej było jak latają po klatce a nie siedzą :lol:

Nigdy nie widziałem osób, które przywiozłyby coś żywego (oprócz np. psa ale to chyba nie w celach konsumpcyjnych) i w życiu nie widziałem w żadnej zagrodzie na kampie worka ziemniaków.
A nawet gdy tak się zdarzy to nie pójdę pytać czy to pyry z PL czy kupione na pobliskim targu żeby było na zapas....itd.itp.
Ja tez wycieczki zagraniczne rozpocząłem po 20-tce. Takie były po prostu czasy.
Gratuluję wszystkim posiadaczom własnych apartamentów i samolotów i ciule was pozdrawiam :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.10.2008 08:02

JacYamaha napisał(a):
hepik napisał(a):A ja słyszałem o gościu,którego rodzina przepadała za gołąbkami...więc zabrał ich całe stadko przywiązane sznurkiem do bagażnika na dachu...a żeby nie straciły na wadze dokarmiał po drodze czipsami przez szyberdach. :wink:

A jak samochód już nie dawał rady pod górkę to jedna osoba wysiadała i napierniczała kijem w klatkę. Dlaczego? Żeby lżej było jak latają po klatce a nie siedzą :lol:

Nigdy nie widziałem osób, które przywiozłyby coś żywego (oprócz np. psa ale to chyba nie w celach konsumpcyjnych) i w życiu nie widziałem w żadnej zagrodzie na kampie worka ziemniaków.
A nawet gdy tak się zdarzy to nie pójdę pytać czy to pyry z PL czy kupione na pobliskim targu żeby było na zapas....itd.itp.
Ja tez wycieczki zagraniczne rozpocząłem po 20-tce. Takie były po prostu czasy.
Gratuluję wszystkim posiadaczom własnych apartamentów i samolotów i ciule was pozdrawiam :wink:

Widzisz Jac...z niewinnej dyskusji rozgorzała walka..przynajmniej wiemy co niektórzy o nas myślą...bo czy naprawdę Polak byłby zdolny do tego aby wwozić prosiaki ??? Na przykładzie...uwielbiam chorwackie potrawy, pizzę, owoce, warzywa ale nie toleruję ich wody i zawsze biorę 2 lub 3 zgrzewki...
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 28.10.2008 08:18

Kolejny wątek o niczym przez nastepne 72 strony... :roll: :wink:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 28.10.2008 08:23

Alessandro-nie zamierzam tu walczyć tak jak i Ty-mamy podobne spojrzenie (normalne) na pewne sprawy. Tak jak już pisałem w innym miejscu-wprowadzą zakaz to pomyślę jak miło spędzić kolejny urlop. Pewnie będzie to HR tylko krócej (i ciekawe czy wydam wtedy więcej ???) albo np. MNE etc.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.10.2008 08:26

JacYamaha napisał(a):Alessandro-nie zamierzam tu walczyć tak jak i Ty-mamy podobne spojrzenie (normalne) na pewne sprawy. Tak jak już pisałem w innym miejscu-wprowadzą zakaz to pomyślę jak miło spędzić kolejny urlop. Pewnie będzie to HR tylko krócej (i ciekawe czy wydam wtedy więcej ???) albo np. MNE etc.

W sumie tak..może być krócej bo nic nie zmieni faktu, iż uderzę do Cro...przyzwyczajony jestem do 2 tygodni ale istnieją różne scenariusze...
-Yaro-
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) -Yaro- » 28.10.2008 08:28

Temat się rozwinął, a już myślałem że powróci w przyszłym roku :D
Nives
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nives » 28.10.2008 08:31

JacYamaha napisał(a):Alessandro-nie zamierzam tu walczyć tak jak i Ty-mamy podobne spojrzenie (normalne) na pewne sprawy. Tak jak już pisałem w innym miejscu-wprowadzą zakaz to pomyślę jak miło spędzić kolejny urlop. Pewnie będzie to HR tylko krócej (i ciekawe czy wydam wtedy więcej ???) albo np. MNE etc.

W MNE ten zakaz wprowadzono juz w ubieglym roku. :!:
Nives
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nives » 28.10.2008 08:35

JacYamaha napisał(a):Nigdy nie widziałem osób, które przywiozłyby coś żywego (oprócz np. psa ale to chyba nie w celach konsumpcyjnych) i w życiu nie widziałem w żadnej zagrodzie na kampie worka ziemniaków.

Ty nie widziales, ale spytaj sie jakiegos Chorwata, czy widzial :?

Gdyby nikt nie widzial czegos takiego, to po co ten przepis?

:wink:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 28.10.2008 08:39

Powiem więc tylko tyle: pażywiom-uwidim
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 28.10.2008 08:45

keruj7 napisał(a):Ja myślałem, że ktoś dla jaj ( których nie wolno wwozić nigdzie na świecie)

Dwie sztuki jaj zawsze można było wwozić i wywozić :wink: :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.10.2008 08:57

hepik napisał(a):
Nives napisał(a):
ja widzialam na wlasne oczy jak ludzie przyworza nad morze mlode prosiaczki

A ja słyszałem o gościu,którego rodzina przepadała za gołąbkami...więc zabrał ich całe stadko przywiązane sznurkiem do bagażnika na dachu...a żeby nie straciły na wadze dokarmiał po drodze czipsami przez szyberdach. :wink:

Mój kumpel zabrał ze sobą krowę na lawecie aby mieć codziennie świeże mleko...
Nives
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nives » 28.10.2008 09:01

alessandro1977 napisał(a):Mój kumpel zabrał ze sobą krowę na lawecie aby mieć codziennie świeże mleko...

8O

Czy to ten sam kumpel, co zabral laptop i komorke na plaze i pracowal :lool:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 28.10.2008 09:03

FUX napisał(a):Kolejny wątek o niczym przez następne 72 strony... :roll: :wink:

Drogi FUX-ie, wątek jest jest w Hyde Parku , a więc we właściwym miejscu, gdzie można dyskutować na poważnie i tak sobie "dla jaj" lub jak kto woli o "dupie Maryni". :wink: :lol: :papa:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 28.10.2008 09:10

Janusz Bajcer napisał(a):... lub jak kto woli o "dupie Maryni". :wink: :lol: :papa:

To ja już wolę o "dupie Maryni" :lol:

Obrazek

"Dupę wynalazł uczony radziecki Wołow. Dlatego mówimy: "dupa Wolowa".
Inni twierdzą, że dupę wynalazła Marynia. Ci z kolei rozmawiają o dupie
Maryni. Dupa pełni ważną rolę w ruchu obrotowym. Wszystko kręci się wokół
dupy. Dupa służy również do przekazywania zdecydowanych sygnałów
niewerbalnych. Dobrze wymierzony, solidny kopniak w dupę jest wyrażeniem
uczuć negatywnych wobec adresata takiego gestu. Dupie można również
przekazać emocje pozytywne, np. całując kogoś w dupę.
Dupa może spełniać tez role lizaka. Szczęśliwie nie wszyscy są dupolizami.
Uniwersalność dupy nie kończy się na tym, jest ona bowiem zadziwiająco skutecznym
pojemnikiem: w dupie można mieć całe osoby, a nawet społeczności.
Dupa służy nieraz jako etalon: wiele rzeczy jest do dupy, tym samym dupa spełnia rolę
uniwersalnego wzorca porównawczego. W dupę (lub po dupie) można również
dostać. Czynność ta umacnia więzi emocjonalne miedzy rodzicami i dziećmi.
Prócz tego, dupa spełnia role siedziska, powiadamy bowiem: "siadaj na
dupie", często z dodatkiem poleceń uzupełniających, jak np. "[...] i siedź
cicho".
Określenie "dawać (dać) dupy" funkcjonuje w dwóch znaczeniach:
erotycznym i wartościującym, jednak "ściągnąć kogoś z dupy" tylko w tym
pierwszym.
Można również chronić swoją (lub czyjąś) dupę, co kolejny raz potwierdza
ważność dupy w otaczającym nas świecie.
"Zabrać się do czegoś od dupy strony" oznacza podejście niewłaściwe,
od końca; dupa funkcjonuje tu jako synonim odwrotności.
Dupa pełni również role uchwytu, można bowiem trzymać się czyjejś
dupy. Określenie to nie oznacza braku równowagi, ale samodzielności"

Ale to już było Obrazek
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 28.10.2008 09:19

dzięki Leszek....
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone